Vem är Eleonor?Nu har det varit många långa inlägg om inflyttning, jobb och ridning. Men för er nya läsare kanske det är bäst att ställa sig frågan: Vem är Eleonor? Några snabbfrågor ska kanske ge er en liten hint om vem jag faktiskt är.

Smeknamn: Elli
Född: 28 Dec 1989 i Eskilstuna
Bor: Strax utanför Eslöv i Skåne
Tidigare erfarenheter: Praktiserat på reklambyrå, dagis och Islandshäststall. Sommarjobbat sen 14 års ålder, stall, ridläger, resturang och ekonomibyrå.
Tävlat: Dressyr t.o.m LA:3 med vinster & placeringar samt 1.10 hoppning.
Bra egenskaper: Positiv med otroligt lång stubin! Har en gång skrivit en uppsatts då datorn kraschade, jag satte lugnt igång datorn och började om utan ett ord. Påhittig och rolig.
Vilket ord använder du alldeles för mycket av? När jag instruerar och verkligen går in för det så ropar jag gärna ut: "Toppen" eller "juuuustdet". Kanske lite får många gånger.
Vad gör dig glad? Det krävs mycket för att jag ska bli riktigt nere, jag är väldigt glad och positiv som person. Men riktigt glad blir jag då min häst mår bra och träningen ger resultat, eller när man får bra respons från andra människor eller från oväntat håll! Det värmer alltid lite extra!
Mål: Ett mål är att börja tävla ännu mer och stegvis klättra uppåt i klasserna. Ett mer långsiktigt mål är att få fram ett föl undan DD, som så småningom ska bli min nya stjärna!
Något du aldrig glömmer: Min resa till Irland när jag var 16. Jag var på terrängläger och det var helt fantastiskt. Något vi lägerdeltagare lovade varandra att göra om igen.

DD - En pigg dam

DD var riktigt på hugget idag eller "på tårna" som man säger inom ridsporten. Det gick inte att skritta normalt ute på ridbanan så jag gick in i ridhuset en stund. Trots att underlaget är hårt nu så gick de bra att trava lite försiktigt. Fortfarande känner jag inte av någon hälta!

Imorgon ska Lars titta när jag rider så får vi se vad han tycker och hur vi ska lägga upp ridningen framöver.
Tills dess fortsätter jag bläddra bland gamla tävlingsbilder och avundas alla som snart avslutar utomhussäsongen och planerar för inomhussäsongen. Men vi tar snart igen det - hoppas jag!

/ Eleonor


Informationsbrev


Klicka på bilden för att förstora


Härlig dag!

Åh vilken härlig dag! Det känns som att jag har hunnit med mycket nyttigt, samtidigt som jag inte behövt ta ut mig fullständigt.
Jag började kl 9 med lite stallskötsel. Mockning och sopning. Sedan red jag ut på DD tillsammans med Annica och Elegido. Det gick jättebra. Det var som att Elegido inte märkte att DD var med förrns vi kom hem - då började han leva om, gnägga och ställa opp sig. DD var superfin och verkade nöjd över att komma ut i skogen. Häromkring är skogarna så fina. Täta lövskogar, kuperad terräng och stora öppna fält. Så vackert!

Vid lunch hann jag pyssla om med mitt "kontor". Jag ordnade bland pärmar och papper, kuvert och pennor. Imorgon ska jag börja sända ut lite informationsblad till ridskolor häromkring så jag kommer igång med verksamheten på riktigt. Är riktigt sugen nu på att jobba nu faktiskt!

Ungarna kom hem sent från skolan idag, men det hindrar de inte från att vara ute i stallet och omsorgsfullt borsta sina ponnysar. Det blev ett litet hoppass idag igen - särskilt för Ebba som måste lära sig att att känna Magics mycket mera större galopp och språng jämfört med lilla Tott's. Tott är en liten, liten Shettlandsponny och Magic en liten C-ponny så det blir stor skillnad. Det gick hur som helst jättebra för båda ekipagen idag!

Avslutningsvis red jag Azura. En snäll D-ponny som dock blir lite stark och gärna drar ner huvudet eller inte går dit kompisarna inte är. Jag red själv på banan och Azura testade mig direkt och försökte resa sig. Men det var de lilla förutom några stopp men sen så! Jag märkte hur stark hon var och förstår att ungarna blir trötta av att rida henne, men i slutet av passet blev hon riktigt fin och travade i de takt o tempo jag valde. Dessutom skuttade vi över ett litet kryss utan problem!Hoppas att DD fortsätter vara pigg och fräsch så att vi så småningom kommer ut på banorna igen!
/ Eleonor

Bosjöklosters mässa + tävlingar

Oj vilken dag! Om föregående dag med förberedelser inför helgen var fullspäckad så var denna dag ännu mer späckad!
Morgonens uppgifter bestod av att putsa det sista. Jag flaggade in de  sista hindrena, krattade upp de sista löven och broddade lasses häst som han skulle visa "demo" på . Allt flöt på jättebra och Lasse visade derby banan galant!

Strax efter 12 hjälpte jag Annica med hennes häst Elegido, hon och en vännina skulle göra en uppvisning av sina P.R.E hästar. Dock när vi just tagit ut hästarna öppnade sig himlen och en redig regnskur börja. Elegido blir helt galen av regn så han fick vi snabbt ställa in igen. Regnet avtog och vi kunde lasta ut och jag longerade honom under tiden Annica gjorde ordning sig själv. Kl 13 red de pampigt in på arenan till musik och jag fotograferade som bara den!

Detta är bilder från förra årets show - bilder från idag kommer så fort de är upplagda! Annicas egna blogg är:http://kennelhotpots.blogspot.com/Efter showen var mina arbetsuppgifter över. Jag tog en kaffe och toast och såg Derbyfinalen innan jag jagade efter alla ungar som skulle med hem. Klockan hann bli strax efter 17 när vi kom tillbaks till gården. Ungarna ville givetvis rida ändå så det var bara att ta in alla ponnysar och bedriva miniridskola igen! Jag red DD samtidigt och travade tom lite grann - det kändes bra! Andra gånger har jag tydligt känt att hon vart oren men nu kändes hon givetvis inte särskilt mjuk och lössgjord som smör - men klart inte helt halt heller!

Alla ungar och ponnysar var jätteduktiga idag! Julia - en av tjejerna som tävlar hoppning med sin ponny Herkules, tycker jag kan likagärna starta ett lättare dressyrprogram också. Idag fick hon jättefin kontakt med sin ponny mellan hand och skänkel att han sökte sig nedåt och tog ett stöd på bettet.

Det var en liten uppdatering om dagen - imorgon ska jag återigen infinna mig på Bosjökloster - vem vet när jag orkar skriva igen? :)

/ Eleonor

Bilder som Annica tog vid DD's ankomst! Se så fin hon är!
Fullspäckad dag!


Såhär ser det ut där jag bor!

Idag har jag verkligen haft fullt upp! Jag gick upp 7.30, åt frukost och såg på nyheterna. Kl 8 gick jag ut till stallet där jag fick lite arbetsuppgifter. Jag mockade åt samtliga hästar och tog sedan ut Disen på lina ner till ridbanan då Lars skulle kolla henne. Hon var bra till vänster både på hårt och mjukt underlag, men lite mindre tillfreds i höger varv på de hårda underlaget. Han tyckte dock att de inte var något allvarligt och att jag skulle skritta och så småningom rida igång henne! Hoppas nu bara att hon blir helt frisk så jag kan börja träna och rida på riktigt!!!

Efter 10 fikat begav vi oss mot Bosjökloster. Ett jätte fint ställe där förberedelserna för jakt och fiske mässan är igång! Förutom mässan bjuds det på nationella hopptävlingar, uppvisningar m.m. Därför har jag ända fram till lunchtid hackat, ryckt och rensat gräs och ogräs av alla dess slag runt hela ridbanan där uppvisningarna ska ske. Efter lunch han jag med att måla några knutar på speakervagnen men efter det var jag fri att åka hem. För att läsa mer om mässan eller tävlingarna gå in på följande länk:
http://www.skanskajaktfiske.se/hoppningar.html

När jag kom hem hämtade jag in Disen och sadlade henne för en sväng på ridbanan. Jag skrittade henne både på tygeln och med lång tygel. Hon kändes fin! Sen skrittade jag ut en sväng - förbi getterna för att hon skulle få kika på dem. Hon tycktes inte vara särskilt bekymrad över dessa små lustiga djur som för dagen försökte smita ur hagen!

När Disen var klar hann jag med att äta lite mellanmål innan ridlektionen satte fart. Idag hade jag 3 elever. 2 av ungarna härifrån och en kompis till dem. De fick lära sig att rida noggranna hörnpasseringar med hjälp av bommar utlagda i varje hörn - därefter fick de också göra en kvarts framdelsvändning och det lyckades dem faktiskt förvånansvärt bra med! Dock var en lite bekymrad över hur lite galopp det var idag, men att de skulle hon ta igen imorgon.

Nu är jag färdig för dagen och ska laga till något att äta! Imorgon är det redan fredag! Dagarna går fortare än kvickt!
/ Eleonor

Bloggtävling


Drusilla's Delight har återvänt!

Nu så, efter en dags försening och byte av lastbil så kom min lilla häst även hon till skåneland. Jag trodde hon skulle vara lite lätt hysterisk när hon väl var avlastad, men så är hon en uppfostrad dam och följde mig troget genom den trånga passagen in i stallet, till sin box och började direkt ta för sig av maten.

Varför jag skriver att DD har återvänt är förstås för att jag bor hos fam. Christensson och Annica är DD's uppfödare! DD är förstfödde undan Annicas fantastiska häst Drusillas. Lars red Breeders med DD som 5åring och blev 2.a!

Därför blev det ett kärt återseende mellan häst och människa. Det hade man väl säkert aldrig trott att DD skulle flytta tillbaka till uppfödaren själv. Jag har fortfarande svårt ibland att förstå vilken underbar häst jag har, och jag tror många tänker: "men de är väl ingen särskild häst de där?" Dem skulle bara veta...


Nyinflyttad skåning!

Så har den dagen kommit. Dagen jag inte alls hade räknat med, eller trott skulle komma. Men det blir aldrig som man tänkt sig och den tjej som en gång sa: "Jag kommer aldrig att flytta till skåne" flyttade just till skåne. Närmare bestämt hästhagens gård strax utanför Eslöv.

Vad i herrans namn gör jag då i Skåne? Jo, jag flyttade hit tillsammans med min häst (anländer med lastbil imorgon em.) för att träna, tävla och jobba! Hästvärlden känns väldigt stor här nere då jag har flyinge endast 20 min ifrån och vackra hästgårdar vart man än går.

Jag har just startat mitt eget företag: Eleonors häst & ridverksamhet som precis som i beskrivningen till vänster handlar om att jag erbjuder ridundervisning för ridskolor o privatpersoner, alla åldrar och nivåer samt motionsridning av hästar och stallskötsel. Jag hoppas kunna bilda mig ett stort kontaktnät med både erfarna och mindre erfarna ridsjälar som brinner för intresset precis som jag.

Så välkommen säger jag till mig själv, välkommen till dig och min blogg och välkommen att höra av dig om du vill att jag ska arbeta för er eller på ridskolan.

Mvh / Eleonor


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus