Bomövning "Mördarbanan"

Godkväller allesammans! Hoppas ni mår gott!

Idag var det tidigt uppstigning trots att jag o mina vänner kom sent till sängs. Dacke och jag var nämligen anmälda på Sissis begäran till en "bomträning" för Nina idag.

Varken jag eller Dacke är i form riktigt så de va stundtals motarbete och stundtals pratade vi samma språk.
Tyvärr tyckte även Nina att han smalnat av rejält - särskilt över rumpan så de blir att fodra upp mer nu...De sista jag vill är att han ska bli smal.

Imorgon firar vi in ett nytt år! Har ni några nyårslöften? Jag tror jag har ett par faktiskt, men de tänker jag inte dela med mig av! Tji fick ni! :) ;)

Den 2.a Januari börjar inte bara nya året - utan också en helt ny vardag för min del!

HAPPY BIRTHDAY

...


TO ME! :D


Jag har de 2 bästa i världen!


Hoppas ni inte tar illa upp! ;)

 

HAHA kolla schabraket! -->

 


Jag har de 2 bästa i världen!


Hoppas ni inte tar illa upp! ;)

 

HAHA kolla schabraket! -->

 


1,5 h uteritt

Det har stormat som bara f*n här och med min vanliga tur så ger de sig inte fastän solen sken ute idag!

En uteritt ensam på Dacke hade inte vart någon rolig historia, men som tur var skulle Stina just ut på sin vildhjärna till häst.

Det blev en riktigt lång skrittrunda för de 2 (förvånansvärt lugna) herrarna och konstant snack mellan oss oppe på. Den sista kilometern var dock riktigt kall så de var skönt att få sitta av och värma upp sig sedan. Dacke verkade väldigt nöjd över ridturen och imorn ska vi ner till ridhuset o galoppera! :)

Blir så tävlingssugen när jag ser oss i full tävlingsutstyrsel!

GOD JUL!

EN RIKTIGT GOD JUL ÖNSKAR JAG OCH MINA 2 HÄSTAR TILL ALLA LÄSARE!Dacke ville också skicka en lite personligare hälsning

Såhär såg de ut förra vintern!

Hemma!

Tågresan gick över förväntan bra hem!
HÄRLIGT o landa lite här hemma o fira jul!

Glöggparty!

Snart kommer mina vänner!


Va ni är gulliga!


Tänk att så fort jag kommer tillbaka o uppdaterar lite mer så finns ni läsare där! HÄRLIGT!

Som sagt har uppdateringen varit låg pga lite hemlisar! Ni får självklart reda på detta inom kort!

Imorgon ska jag sitta på ett tåg som tar mig hem till Södermanland, där jag ska fira jul. På tåget tänkte jag brainstorma lite inför GHS bloggmonter! Jag undar om jag får avslöja att det kommer bli Bloggmonter 2012? Äh, jag gör det!Känner du redan nu att du har massa bra ideér eller förslag på vad som borde finnas runt montern? Kan vara önskemål om nån särskild bloggare, aktivitet, tävlingar eller annat!

Mejla mig: meleonor@live.se
eller skriv bara en kommentar här nedan!

Du som har försäljning av häst/ryttarprodukter - sugen på att sponsra o få chansen att synas både på GHS och på bloggar där flera tusen besökare ser er?
Hör av er på mejl!

Har hon blivit någe tjock?

Man blir ju lite hemmablind. Borde egentligen ta ett foto på magen varje vecka så man ser skillnaden! :D Vad tror ni om de? Vi börjar from nu då. V50 ser hon alltså ut som ovan!

Att tilläggas att just efter jag tagit foto o vill promenera hem så är hon HELT vild! HAHA! Jag fick knappt stopp på henne, dansade på tvären, frusta o tjöt.

Där de blev riktigt halt kunde jag sätta ned hälarna o "åka" efter. Tror brevbäraren som kom i postbilen precis bredvid fick sig ett skratt...

 


Gårdagen

Mnåååh lillen då! Hur söt är han inte? Han ser ju ut som jordens raraste häst. Skenet bedrar dock (ibland) ;)

Har fått filmerna från bl.a. KM dressyr, halloweenhoppning och julklappshoppet! Ska försöka föra över de till youtube så ni får se! I LA:3 är han helt fantastisk!

Dessa bilder är tagna från gårdagens longering! Skritt-Galopp-skritt fungerar utmärkt! :D Duktig kille.


Städa, städa, städa

Håller på o röjer upp här hemma inför kvällens glöggparty med mina tjejor. Kommer bli jättemysigt men då krävs de viss städning.

Hinner jag färdigt med alltså har jag lite bilder från igår att bjussa på! :)


Dagens planer


Inatt har det kommit mer snö vilket inte bekommer mig särskilt. De ser himla mysigt ut! De enda som bekommer mig är att Dacke igår hade klätt av sig och blottade sig i hagen! SKÄMMES! De enda vintertäcket jag hade kvar låg i strimlor...

Just nu har de båda fleece + regntäcken på sig och har klarat sig riktigt bra med de, eftersom ingen av dem är klippta. Fortsätter de här milda vädret så funkar de alldeles utmärkt. Dessutom har de ett helt otroligt vindskydd av tätskogen i hagen.

Dagens planer ser ut att jag ska till stallet och prova longera lille Dackis idag igen.

Därefter ska jag på julfika en snabbis innan jag rattar hemmåt för grundlig städning. Jag ska nämligen ha hit lite folk imorn o vi ska glögga o äta pepparkakor o ha allmänt mysigt ihop innan vi åker in till staden.

Hur SÖT får man bli?


Longeringen...


...av Dacke gick jättebra!


Han förstod precis vad han skulle göra och jobbade bra, förutom när han blev "rädd" för något utanför ridbanan.

Tyvärr har jag inga snösulor på honom så styltorna var ett faktum. Men vi jobbade på i ca 20 min innan vi avslutade. Har fått behålla repgrimman så jag själv kan jobba honom på lina.

Imorgon ska jag dock skritta ner till ridhuset och galoppera av honom lite, så longerar jag igen på Torsdag!

 


Power n' Touch

Idag har jag ridit på Malins Ponnie: Power n' Touch eller som till vardags kallas för Penny!

En rejäl allroundponny kat:c.

De va LÄNGE sen jag satt på en sån liten en och red, men det gick bra efter lite om och men. Sadeln låg inge bra så jag avslutade med att rida barbacka och hoppade över ett kryss vilket Penny uppskattade och DÅ blev riktigt pigg och framåt! :D

Penny är förövrigt till Salu om ni vet någon som är intresserad?

Till Salu!


En annan blogg


Nu har jag pysslat ihop en annan blogg utöver denna.

Det kommer vara en mer privat blogg utanför hästlivet. Ni är väldigt välkomna att kika in. Självklart kommer jag fortsätta blogga på denna! :) Ska försöka lägga upp ett lite mer rutinmässigt schema för bloggarna. Nu har uppdateringen verkligen varit USEL! Men antar att de är fler som känner så nu över julen.

-->Nya bloggen klickar ni er in på här<--

Hjälp 2

Som skänkt från ovan ska jag få hjälp att longera ärthjärnan imorgon förmiddagen!

En hälsning från...

Blivande mamman DD! Lever livet med att bli fetare, och fetare och fetare!


Hjälp!

Detta är helt enkelt självförvållat, att Dacke stått i ca 14 dagar pga att jag haft så mycket att göra. Jag ser inte alls vilan som något negativt dock, tvärtom tyckte jag de passade honom gott att få pusta ut lite efter en tuff höst.

Idag då tänkte jag ta en LUGN skrittur i skogen som påbörjad igångsättning.

Dacke står som ett ljus i stallgången och verkade glad över den stundande turen med matte.

Upp och iväg i lugn skritt på halvlång tygel.

Strax började han takta, vilket han aldrig brukar göra. Jag försöker lugna honom och sen ge han längre tygel. Han skrittar på i världens tempo och strax börjar fåntratten hoppa och skutta hejvilt, upp på 2 stadiga ben och sen hans signum: Luftsprång framåt ur stegringen.

Herrejisses de blev en förkortad sväng då jag inte tyckte de var lämpligt att rida längs motorvägen på vildhjärnan! Väl hemma lunkar han på i vanlig ordning och verkar HELNÖJD!

 


Lördag!


Vet ni vad jag gjorde igår?

Sov på soffan! HAHA. Eller rättare sagt, bäddade ut soffan o bullade upp med en miljon kuddar o täcken o sen låg jag och slumrade till musikhjälpen som sänds hela natten. Jag somnade gott sedan och tvn stängdes av sig självt (efter 2 timmar) och jag sov till alarmet väckte mig...


Upp och iväg till en julklappshopppning med en elev. De var allt annat än julstämning. Lervälling hela framhoppningen och massa regn och rusk. USCH. Men hästen gick så stadigt och fint så. Blev tyvärr nått stop i båda klasserna men höjdproblem har vi inga! Gud så fint hon kan hoppa!

Bjussar här nedan på lite snöstämning iallafall!

Vinter 2010

Look-A-Likes!

Vilden DD!Åkte förbi mitt stall och var ju egentligen meningen att jag skulle rida igång Dacke efter 2 veckors vila. Men även jag har mina begränsningar, i detta väder hade vi inte fått ut något alls från ridturen.

Därför tänkte jag göra nytta här hemma. Städa och stöka och ladda upp inför kvällen.

Ha de gött!

Såja

Förlåt att jag inte kan stilla er nyfikenhet! Jag väljer att vara lite hemlighetsfull ett par veckor till! :D Kul o få era hejarop iallafall!

Har som ni märker fullt upp i vanlig ordning och är riktigt trött denna fredag.

Har haft avslutande lektioner för denna termin på ridskolan och se vilka gulliga elever, stalltjejer och föräldrar som finns!

TACK alla!


Iväääg


Nu ska jag iväg på ett möte! :D Är så glad!

Gött!

Har bokat tåg hem över jul för ett jättebra pris o om snön inte ligger tjock på rälsen så kan man ju faktiskt tänka sig att komma hem i tid! ;)

Hur gör ni över jul? Behöver ni resa eller firar ni på hemmaplan?

Träning och Tävlingsåret som gått Del 2

Jag har faktiskt tävlat mer än vad jag förväntade mig få göra på Dacke under året.
Här tänkte jag resumera våra resultat och mina reflektioner över tävlingarna.

Detta är Del 2

Den 30 Juni var vi anmälda till vår första Lokala tävling. Dressyr där jag anmälde mig till LB:3 och LA:3 - där LA:3 var på tok för svårt för oss, men jag ville ha 2 klasser att kunna rida på, eftersom jag vet själv att jag presterar bättre program 2, och jag hade ju inga förväntningar alls.

Jag red LA:351,613% med domarens kommentar: Blev tyvärr spänd idag.
Och ja, inte mycket mer att säga än att vi inte var klara för programet. Men OJ vad fin han var på framridningen.

Inför LB:3 kändes både han och jag riktigt trötta men gick in och han var mycket mer avspänd inför denna klass och vi red hem 60,909% vilket jag var så nöjd över! Vi låg länge placerade men blev petade av de sista ryttarna! Av 7 placerade blev jag placerad som nr 9!

Bilderna därifrån har ni säkert sett 1000 gånger vid de här laget. Men jag kan fortfarande inte sluta le när jag ser på dem!

Här erkänner jag att jag började fundera starkt på om vi ska satsa på dressyren helt och hållet till mammas stora glädje. Samtidigt så har jag en sån stor passion för hoppning och eftersom jag hellre undervisar just hoppning kändes det "dumt" att själv slänga hoppsadeln på hyllan.


14 Juli Lokal hoppning på Heda ridklubb.

Hade inte hoppat jätte mycket fram tills dess men en hoppträning dagarna innan för Nina satt som en smäck och jag kände mig förberedd.

90 cm - 4 fel HELT KLART MITT FEL EFTERSOM JAG RED SOM EN KRATTA TILL SISTA HINDRET. Vi låg perfekt, och sen panikar jag och hugger till med skänkeln vilket får Dacke att förvånat droppa ner frambenen och riva. Besviken på mig själv helt klart för i övrigt hoppade han som en katt!

 

 

1m 12 fel. Petade 3 hinder. Tror vi rev 2 räcken och en oxer. Kom helt enkelt närainpå och jag hade inte riktigt lärt mig Dacke på de stadiet att rida "bättre" till räckena. Helt enkelt en erfarenhetsgrej då han i övrigt var "lättriden" på banan och helt orädd!

 

21 Juli Lokal Dressyr Heda Ridklubb

Lite flyt i tävlingssammanhang. Veckan därefter passade vi på att åka på en dressyr. Förväntningarna låg lite högre då jag skulle rida 2 lättare program. LB:1 och LB:2. Han var dock svår på framridningen, inte alls lika eftergiven som tidigare och jag hade svårt själv att komma till ridning.

 

I LB:2 klantade jag mig och glömde programet, han var något spänd i övrigt och de va en hel del småmissar. Samma domare som dömde LA:3 tidigare kommenterade: Flott häst som måste visa mera bjudning!

Vi red trots missarna ihop 60,0% vilket jag var nöjd över men tänkte: TÄNK om jag bara ridit LITE bättre o inte missat så mycket...

 

Vi laddade upp för LB:1, klass 2 brukade ju alltid gå lite bättre. Och mycket riktigt så var programet igenom balanserat och till punkt och pricka väl utfört. Vi fick 66,55% och kommentaren: Välridet program stadig form, önskar mer energi.

Vi låg högt bland placerade men BLEV TYVÄRR petade igen bland de sista. Hade verkligen trott på rosett den här gången men så nöjd över min lille dressyrkille! Blev åter igen 9 av totalt 8 placerade med bara ynka poäng ifrån placering.

 

Det dröjde till 18 september innan vi gjorde en ny dressyrstart nu på ridskolan där jag normalt har undervisning på kvällarna.

Jag skulle rida LB:1 och LA:1 och var lite förväntansfull eftersom han gått så stadigt på senare tid. Det blev ett magplask då han var genomgående spänd i båda programen och jag hade svårt att rida honom på framridningen. Vi hamnade under 60% i båda programen vilket jag var jätte missnöjd över.

Här avslutas del 2. 3.e och sista delen kommer så småningom! :)

 


Tisdag/Onsdag

Hej på er!

Vilket väder de har vart inatt! Svårt att bedöma om de åskade eller inte. Men regnat och stormat som bara den! Svårt att sova riktigt gott då.

Sent igår hade jag en nattkompis. Malin skickade sms vid 23 tiden och frågade om jag var vaken. De va jag. Så hon tog bilen hit så drack vi glögg, åt after eight o kollade på Musikhjälpen o annat skoj på youtube. Hon stannade till 02.00 innan hon begav sig hemåt. Supermysigt och precis vad jag behövde - lite socialt umgänge.

Nu skickade hon just att hon gjort lunch men här ligger jag i morgonrocken och nästan nyss ätit frukost. Så jag var inte alls hungrig. Synd för hon hade gjort makaroner och köttfärssås...

En annan dum sak är att när jag hällde över varmvattnet till min kaffepress så hörde jag ett "knak..." och sen  började kaffevattnet sippra ut i en rask takt. RIP KAFFEPRESSEN! Måste köpa en ny i helgen då jag inte kan leva utan kaffe här hemma!

Ikväll har jag 3 lektioner. Det är terminsavslutning så de kommer få välja att rida barbacka o dressyra, eller värma upp hästarna och sen ha stafett. Bl.a. Rida slalom, hoppa över ett hinder m.m. Jessica har köpt massa pepparkakor och skumtomtar som varje grupp får äta efter ridningen - tycker jag är supermysigt (och gott! ;) )


Ledig dag

Som spenderats inomhus på ett shoppingvaruhus med Stina x 2.


Jag fick bl.a. med mig en blus från Gina! För 99 kr då det var en ynka liten fläck på den som jag kommer få bort utan problem!

Dessutom fyndade jag ett par knähöga stövlar för 99 spänn (ord 599kr )på Dinsko! Bra shoppingdag med andra ord!Pappa till bebis är...CAMARO M 979!
millegarne.com

Någon ville veta om varför jag valde just honom som hingst! De kommer i ett separat inlägg!

Äntligen - vad roligt att få dela med mig av DD's hemlighet. Nu blir det både Ridlärare - tävlingsryttare o avel på bloggen! En härlig blandning tycker jag!

Tack..!

Tack för gratulationerna! DD mår efter omständigheterna bra ;) Nu är det ett par månader fram tills vi hoppas få se en liten "miniDD".

Ni får gärna komma med gissningar om vem som är pappan!

Ni får gissa på nedanstående:

Indoctro
Cardento
Camaro M
Aerline H


Efterlysning:


Skulle behöva hjälp med en webbdesign till min privata blogg.
Behöver inte vara något avancerat - hör av er via kommentar/mejl vid intresse att hjälpa till!


Såhär är det...

Efter lite fuffens o hemlighetsmakeri om min lilla prinsessa kan jag idag ge er beskedet...
efter 90 dagar...Imorn!Kan jag komma med besked om DD!Fråga om Dacke

Caroline om Träning och Tävlingsåret som gått Del 1:
Kul med årsresumé!:) Men har även en fråga, vad är historian bakom Dacke egentligen? Hur såg hans liv ut innan han kom till dig med tanke på att du nämner slaktbil i inlägget.
Annars, tack för en superbra blogg!

Svar: Hej och tack för din fina respons. Kort och gott svar på frågan: Dacke såldes först till några som inte bör tillhandahålla häst någonsin mer.

Liten och "skruttig", men ingenting av hur han såg ut först...

 

...till en pigg och stark häst!


Hjälpte Malin...

...att hoppa Olle idag. Det blev lite galoppbommar o sedan byggde jag upp ett kryss och tog bort en bom i taget tills de blev en helt vanlig anridning - de hoppade kanon över metern! Bra jobbat!


Träning och Tävlingsåret som gått Del 1

Jag har faktiskt tävlat mer än vad jag förväntade mig få göra på Dacke under året.
Här tänkte jag resumera våra resultat och mina reflektioner över tävlingarna.

Detta är Del 1


Den 12 Januari i år anlände DD och Dacke tillsammans från Skåne till Östergötland, där de fick tillfälligt boende på Motala ryttarförening pga begränsat antal boxar i Mantorp. Med uppvärmt ridhus i vinterkylan så gjorde det ingenting och hästarna trivdes gott. Nu var målsättningen att lära känna Dacke och sakta bygga upp den häst som en gång varit ett par timmar ifrån slaktbilen.


Under den här tiden började jag hoppträna lite smått 1 gång i veckan för C-tränare, eftersom jag visste vilken kapacitet Dacke hade för hoppning. Första träningen bestod av sken-hoppa-sken-hoppa. Vilket fick tränaren själv att höja på ögonbrynen och undra lite vad de här skulle bli av. Men redan 2.a träningen visade vi stor skillnad men de var mycket kvar att jobba på.


Problemen var att när han rev ett hinder blev så förbannad att han flög iväg efter i en serie luftsprång. Jag tror de var 4.e träningen jag inte hade en chans att sitta kvar.


Film: 1m

Den 20 Februari startade vi vår första Clear round. 90 cm felfritt och 1 m 8 fel. Jättenöjd med honom. Man ser att han får spelet efter rivningen av hinder nr 1 och att han är något svårstyrd. Men hoppar fint (se andridningen till hinder 3)1 Mars flyttade vi hästarna igen till Mantorp och Sissi&Nina Liljas anläggning. Det var skönt att få hästarna till "rätt"ställe som var tänkt från början och att jag slapp pendla så långt mellan hem, hästarna och jobbet.


Det dröjde dock inte länge förrns lyckan var bortblåst. 12 Mars hände en otäck olycka ute i stallet. Ingen vet fortfarande riktigt vad som hänt men troligen en spark i ansiktet som åstadkom bruten käke, utslagna och trasiga tänder, hjärnskakning. Ambulans färd och operation direkt. Nog för att jag är en positiv och glad människa som fick komma hem samma kväll så blev här en djup svacka i hästsammanhang. Jag började fundera på om Dacke var värd att behålla.


Medan jag var borta fick hästarna stå, fick hjälp av att hålla motionen uppe men efter en vecka var jag uppe i sadeln igen, men förhoppningarna om att hoppa och gå upp 1 klass var inte på kartan längre. Mängder av dressyrarbete låg framför oss nu.

Det dröjde till 16 april innan vi deltog på en Clear round dressyr på anläggningen.
LB:1 61%
LA:1 65,52%

Riktigt förvånad över så fina procent på vår första dressyrstart någonsin!Vi gör ett stort hopp till 21 Juni då vi blev övertalade att åka till terrängbanan. Dake är en fälltävlanshäst så de va ingen tvivel om att jag visste att han kunde. Men de var nervöst!

Det slutade med att få ett kvitto på att häst och ryttare kommit en stor bit på väg till samspelhet. Dacke hoppade varenda hinder jag styrde över med öronen rätt fram. Det var en gång under banans gång han fick lite mer fart än vad jag önskat och var lite svår att få tillbaka men OJ vilket lyckorus jag hade i kroppen efter!


Här slutar Del 1 av sammandraget på tränings och tävlingsåret som gått.Lördag!

Hej hej!

Idag är det verkligen "inneväder" vilket jag lite hoppades på. Har så mycket saker att stöka med här hemma, framför allt bloggen, eller bloggarna. Fortfarande lite hemlighetsmakeri tills ni får veta något mer...

Blir lite tomma inlägg då jag inte har bilder att visa. Har ströläst igenom de 423 blogginläggen jag missat på en vecka... hupps... o har sett att en del har börjat sammanfatta sitt tränings/tävlings år med sin häst. Tänkte också försöka skriva ett liknande inlägg o lite annat smått o gott.


Men först ska jag ta tag i stora skurmoppen, för varför spruta dyr champagne när man kan öppna en julmust i köket o få den över sig, väggen, golvet o köksmattan..?

Vi hörs!


Hej!

Ville bara inflika med ett litet hej o säga att jag lever!

Har som ni märkt inte vart hemma vid datorn sen Måndags kväll - vilket jag förberedde er på eller hur?

Imorn ska jag på ett spännande möte som jag hoppas ger utdelning! :D

Är hemma på kvällen o då blir det Idolfinal i soffan, på lördag tänker jag ta LÅNG sovmorgon!

Vi hörs!

Fråga om DD

Anonym om I veckan::
Jag läser din blogg med jämna mellanrum, men jag missar vissa inlägg ibland och så :) Så jag undrar bara, hur är det med DD? :)

Svar:
Hej! Vad roligt att du återkommer till bloggen. DD mår toppen. Hon dagen till ära brallade till idag ute i hagen - de är inte varje dag man ser! (; Till o med Dacke såg fridfull ut vid hennes sida.

Jag har ju lovat er ett inlägg om vad DD håller på med just nu - vissa av er vet, andra kanske har kommit på vad de kan handla om. Om bara ett par dagar (eventuellt i slutet av veckan) kan jag berätta. Men överlag trivs DD i de nya stallet och sköts om som den prinsessa hon är. :)


I veckan:

Jag kommer jobba dubbelt denna veckan vilket betyder att ni inte kommer höra från mig så mycket.Måndag
Tandläkarbesök lektioner på kvällen
Tisdag Jobb på anläggningen + Vikarierar för Sissi ev BIO (Twilight) på kvällen.
Onsdag Jobb på anläggningen 3 Hoppträningar på kvällen
Torsdag Jobb på anläggningen 2 hoppträningar + nybörjare på kvällen
Fredag
HEMLIGT MÖTE på fm. 3 Lektioner på kvällen
Lördag Ledig?
Söndag Luciashow på ridskolan. Vet ej om jag kommer dit dock.

Hur ser er vecka ut? Nåt särskilt roligt som dyker upp?


Morning

Hur många av er läsare har snö hos sig idag?
Underbara Måndag!

Gick opp tidigt för att bege mig till tandläkaren. Dagens mission: "Karva tandkött". Hur låter de? Inte så mysigt va. Men hela besöket tog inte mer än 15 min o faktum är att den där bedövningssprutan inte ens kändes! Skönt besök ändå.

Svängde förbi stallet för att för första gången släppa ut mina hästar själv haha. DD såg till och med lite förvånad ut. Jag har mockat o fixat allt. Dacke vilar idag den lille gubben.

Hem för att få äta frukost "på riktigt". Öppnar min mejl och till min stora glädje har Emelie, som vann Kingslandmössan svarat snabbt så nu är tävlingen avgjord, tråkigt dock för "första vinnaren" men regler är regler!


Sedan har jag fått ett annat mejl som bygger på de "hemliga uppdraget" jag var på förra veckan. Ho ho ho! Är så glad och spänd och ni är förstås jättenyfikna (ni skulle bara veta min stackars mamma) men jag kan inte säga något ÄN!

Jag tänkte börja skriva: Den här måndagen kan bara bli bättre (syftade på tandläkaren) men nu får jag nästan skriva: Den här måndagen kan INTE bli bättre än såhär!


KM-fest

Igår var det KM fest vilket betyder att det delades ut medaljer och segertäcken till de som blivit Klubbmästare! :) Efter all prisutdelning blev de julbord oppe i cafeterian.

 

De satt fint med lite mat i magen efter en lång lördag men efter bara ett par timmar kom vi båda fram till att de vore mysigare att slänga sig i sängen med lite godis o sätta på en film.

Fast de är alltid roligt att klä sig i något annat än rid/tävlingskläder. (;

 


Gårdagen

Slutade såhär va..!


DRAGIT EN NY VINNARE


Tyvärr måste jag meddela att pga att Ebba inte hört av sig angående sin vinst så har jag dragit en ny vinnare (random.org) och VINNAREN DÅ BLEV...Emelie

Jag har skickat ett mejl till dig som jag hoppad du besvarar inom 48 timmar!


Julhoppet!

Idag deltog jag och Dacke hos Mantorp ryttarnas Lokala/Regionala hopptävling på anläggningen - nära o bra det vill säga!Mina förväntningar över dagen var relativt låga. Ville gå in och få en bra känsla! Man kan säga att de blev över mina förhoppningar och jag är väldigt nöjd om man inte stirrar sig blind på siffror!

Under framridningen kändes han loj, slö och okontaktbar. Haha. Dacke i ett nötskal. In på framhoppnigen fick han lite mer eget driv men långt ifrån framme för skänkeln. Så fort jag lade till sporren så gick han mer uppåt än framåt som jag helst önskar! ;)

Inne på banan förvandlas han dock till den häst med lagom bjudning och sug fram till hinder, men också lite humör! ;) Vi rider på men efter hinder 3 får han fnatt, gör luftsprång a la Dacke genom hela läktarkortsidan. Fokus - STYR på hindret. Hinner räta upp honom någorlunda men bommen rullar ur skållorna lite retligt ändå. 4 fel i 90 men vi kunde lika gärna vart 0.a!

Hindrena var pyntade såklart!Han fick låna en box medan jag åt frukost och väntade bangång inför 1m.
1m gick i A:0 A:0 med hinder 1-8 grund och 9-13 i omhoppning. Inga större svårigheter liksom 90, väldigt snällt byggt och förstå hur skönt de är att gå omkring och tycka att de ser "lågt" ut. Förr gick man ju o var toknervös över hur långa och höga alla oxrar var.

Lyckades pricka in en alldeles lagom lång framridning med lite lätt jogg och galopp innan jag fick gå in o hoppa fram. Lyckades sätta han rejält i skiten när jag hade 0 galopp på räcket en gång. Fick skärpa till mig och tog räcket en gång okej o sen ett språng på oxern --> Som de ska vara. Hoppade högt, luftigt och med framåtläge i avsprånget.Icke att förglömma granen inne på banan!

Hoppade hinder 1 jättebra men petar nr 2 räcke. Fortsätter på hinder 3 - 4 bra och river 5.an (räcke) för jag blev kvar i handen o Dacke hann inte opp med fram. Vi rundar julgranen och... SMACK!

Dacke gör en tvärvändning tillbaka varför? Den fjanten reagerar på en funktionär som står skymd bakom ett hinder...4 fel för volt alltså på Dackes begäran... får skritta honom förbi o sen sätta fart mot 6an. Hoppar den plättlätt, hoppar nr 7, plank ligger i lite men river inte (ÖVA: STUDS MED PLANK FÖR ATT FÅ HONOM KVICKARE FRAM) och avslutningsvis hinder 8 oxer superbra.

Summa 14 fel varav 8 fel på hinder, 4 för volt o 2 tidsfel.

Är trots det jätte nöjd över hans fina språng och galoppen som är så lättare att rida på banan. Fasen att man ska behöva rida "2 hästar" innan man slutligen på banan sitter på nr 3, den Dacke jag vill ha hela tiden. Bara öva o få mer rutin!

Som vanligt finns de dokmenterat i både film (1m) och foton som jag givetvis bjuder er på när jag får tillgång till dem! :)

Förberedelser

Vädret är ju som gjort för inomhusaktiviteter. Att förbereda mig för morgondagen hade vart behövligt vilket väder de än vart - men de var särskilt gött att få komma in i värmen, ta en pepparkaka i sadelkammaren o sätta sig o putsa ordning.

I mina förberedelser ingår detta:

Putsa utrustning

Hänga fram Schabrak

Lägga fram benskydd

Ordningställa nrlappen och hänga den på tränset

Packa en påse med fleecetäcke + krubbitarrem (Dacke lånar box på anläggningen så jag slipper rida fram o tillbaka mellan klasserna)

De var alltså inte särskilt mycket att göra. Känns som de är mer att greja med när de är dressyr haha.

 

De helt oanvända KLschabraket! Ligger till och med kvar i påsen den kom i.


Storm + regn = skit!

Hej!

Jag ljög om vädret. De som såg ut att bli en fin decemberdag blev istället en urjävlig, ruskig eftermiddag.

Jag hann rida Emmas ponny och ge henne lite råd att tänka på för framtiden.
Ni kan säkert läsa mer ingående om träningen på hennes blogg framöver.

Tillbaks till mitt stall och jag hann lagom ställa fram ett räcke och ett kryss (hade tänkt mig lite framhoppningskänsla bara) när de började storma upp mer och dessutom duggregna.


Gjorde ordning Dacke lite kvickt eftersom jag förstod att nu gällde de minuter.
Kom upp på honom och då brast det. Stormade, regnade och pressenningar skakade ljudligt vilket gjorde Dacke riktigt spänd. Lyckades få honom över räcket 3-4 gånger i vänster varv och han kändes fin! Men efter 20 min fick jag ge mig. De va liksom ingen idé...

Han kändes ändå helt ok följsam men fortfarande känner jag mig i uselt skick inför morgondagen. Antar att vi får ta tävlingen med ro bara. Tråkigt eftersom jag var inställd på att satsa mer på dubbelnolla i 1m.

Haha, han ser faktiskt lite förbannad ut. Fick på sig den varma pyjamasen efter sin prestation!Gooooodmorning!


Har just ätit en riktigt go frukost med Kaffe, julvörtsbröd (med russin!!! mmm) och Yoghurt. Till de fick jag såklart öppna lucka nr 3.Ska strax svida om till ridkläderna o åka o mocka lite snabbt hos mina hästar, hämta hjälm o skor o sen ratta vidare till Emma för att provrida hennes häst o ge lite råd.
Vädret ser fint men lite kallt ut så de blir nog thermobyxor på dagen till ära.I eftermiddag ska jag hoppa ett par språng på Dacke bara för att känna att gas o broms o styrning fungerar inför morgondagen. Sedan får vi helt enkelt hoppas på de bästa. Hade kunnat vara mer förbered inför morgondagens tävling men veckan har helt enkelt varit för ont om tid.


Ikväll är det KM-fest på anläggningen! De ska bli roligt, men får försöka lägga mig tidigt eftersom jag är bland de första startande imorn.

Så ser min lördag ut än så länge.
Hoppas ni får en trevlig Lördag!


Fredag!

Aouch... har haft en jobbig natt då jag igår sträckte mig i vänstersidan o halsen har börjat protestera igen... Ska försöka spara min röst under kvällens lektionen så inget bryter ut fullständigt.
Sträckningen hoppas jag går över iallafall till söndag så jag kan prestera mitt bästa på Dackis...

Imorn ska jag försöka rida en elevs häst, får se hur de går med sträckningen, lär inte sitta fint iallafall haha, får gå på känsla. Ska bli roligt iallafall.

Fredagslåten blir denna:


På Söndag...

Ser vi ut såhär!


Startlistor

Nu har startlistan inför Söndag publicerats och jag är nöjd med mina nr!Jag startar som nr 9 i Clear rounden med ett par st som efteranmälda. Första start går 09.00 så jag räknar med att starta strax därefter.

1 m har jag start 32 av 40 totalt. Så där hinner jag gå och se några rida banan först innan jag rider fram, vilket jag inte behöver göra särskilt länge då han gått klassen innan.

Annat roligt är att vi på nrlappen har nr 200! Tyckte de va lite fräckt.

Tävlingen hålls på Nina&Sissi Liljas anläggning i Gottlösa. Kom o mys i cafeterian o heja på!

VINNARE!

Nu är vinnaren korad och den som hade turen att kamma hem Kingslandmössat var ingen mindre än:

EBBA

Ett mejl är skickat till dig som måste besvaras inom 48 timmar. Annars går mössan till någon annan.

TACK ALLA NI SOM DELTAGIT OCH TACK GLADA HÄSTEN I SPILTAN FÖR SPONSRING AV ETT SÅNT FINT PRIS!


1 DecemberFörsta luckan öppnas, kaffet fick drickas utan mjölk o ute är gatorna tomma på snö.
Det gör mig absolut ingenting! För jag är lika glad ändå! :)

Veckan börjar närma sig helg - men ingen rast o ingen ro för den saken skull.

Som ni redan vet så ska Dacke tävlas på Söndag. Känner mig inte helt förberedd inför det men jag VET att vi kan o han kommer säkert sköta sig på allra bästa sätt. Varför jag känner mig oförbered är för markarbetet helt enkelt. Han känns inte helt igenom, o jag skulle ha velat hinna rida lite mer.

Igår gjorde jag ett snabbjobb på honom på banan 25 min o skrittade ut 10 min. De va ren "unghästridning" nästan. Bara fokus på gas o broms i alla gångarter. Han funkade bra o var med på noterna, så de kändes faktiskt bra. Idag ska jag försöka skutta lite på honom. De blåser fortfarande storm här, jag hoppas de avtar till helgen...På Fredag eller Lördag måste jag hinna frisera honom. Herregud han ser ut som en dunboll. Utrustningen ska smörjas också. Har vart väldigt slarvig med det.


Själv ska jag försöka låna en svart kavaj för ovanlighetens skull o premiäranvända de vita Kingslandschabraket jag vann genom en bloggtävling för jättelänge sen!

Jag hoppas nån kan finnas där för film o eventuellt foton så ni får se - men jag kan inte lova något!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus