Lite terränghoppning

Igår var vi på terrängbanan o höppade! Riktigt skoj och Dacke var schysst nästan alla gånger. Fick nått ryck efter ett nedhopp i vattnet och fick lite fart - men inget konstigare än så. Försökte finta sig förbi nått hinder men hoppade allt! Riktigt roligt att rida en sån häst när allt ändå klaffar. Får se om jag är med på terrängträning på lördag. Är inte helt frisk så de kanske inte är så bra att överanstränga sig. Nu ska jag iväg och jobba - har 3 lektioner ikväll, kommer nog vara rätt trött både i huvet och halsen.

Sjukling

Inte ofta jag är sjuk men idag blev jag faktiskt hemskickad ifrån radion. Gjorde sändningen men sen åkte jag hem. Stannade vid stallet för att mocka och göra påsar. Har avbokat de lektioner jag skulle haft idag. Känns surt men rösten måste vila.
Är man sjuk får man både köpa glass och tidning!
Ni som inte sett röken av mig på ett tag (min mamma ex) kan jag meddela att jag numera inte är blond utan SILVERblond. Så blond man kan bli - jag är jättenöjd!

Vill köpa

Inför sommaren vill jag köpa den här ursnygga Pikén som finns på Hööks! Den rosa för 479 kr och den grå för ca 579 kr!

Laget (resultat)

Idag red även laget sitt program (Ryttartest med 4 ryttare inledande klass).

Det gick toppenbra! De vi fick från domaren var fina utlåtanden men att "tighta" ihop ledet bättre dvs jämnare avstånd, dessutom måste händerna vara mer följsamma i skritten och halterna på E-långsidan bättre förberett.
Ponnysarna är riktigt stadiga och fina i formen programet igenom så vi ska se till att finslipa sitsarna ännu bättre!Första tävlingen för laget blir den 15 april i Norrköping!


Stolt lagledare!

Resultat!

63,4 % Red vi ihop trots lite småmissar som jag hade kunnat förutse. Han blir lite spänd i upptagningar och jag måste rida mer i ökningarna. Annars stadig form, väl visat program! Duktiga lilla Dacke hästen!
Helt otroligt hur man kan lulla runt ett par veckor för att sedan gå in och rida ett dressyrprogram med godkänt resultat! 
Ska kolla upp lite tävlingar i närheten för nu fick jag världens tävlingssug! :)

Man blir ju inte klok...

...på en del människor ibland..! Ville bara säga de!


Dagen ser ut såhär:
11.40 - Jag och Dacke startar LB:1 och vi rider för en domare vi aldrig ridit för förut, så vi får se vad de blir för omdöme.
14.00 Har jag lektion inne i stan.
16.16 Rider dressyrlaget som jag ska vara med och coacha. Så de blir snabba puckar däremellan för att hinna.

Sunshine

Tyvärr lurar rubriken lite för idag har det inte vart nån solsken alls. Har blivit lite bortskämd 2 veckor snart med sol och värme, idag får Dacke vila eller bli longerad senare ikväll. Nu ska jag iväg på lektioner. Temat ikväll är: Halter - Ryggningar, men jag kommer lägga in lite framdelsvändningar också för att lektionen inte ska bli för enformig.

Daktyl


Clear round

Anmälde mig nyss till en Clear round på söndag, dressyr och jag kommer rida LB:1. Anledningen är för att jag red Dacke idag på ridbanan. Hade ställt upp ett kryss för jag var så himla hoppsugen och de var länge sen han fick skutta lite - alltså inget jätte seriös. Men sen var han så HIMLA fin! Förutom att han fick vissa tokryck så var hans galopp mjuk och bärig, formen var stadig och han bjöd mer framåt än vanligt! TJOHO vad de är roligt att rida då!


Första lagträningen

Idag ska jag få träffa och träna laget första gången. På Söndag ska de rida programet i en Clear round som första Check! Ska bli väldigt roligt. Efter de ska jag ta en tur på Dackis i solen! Det blåser tyvärr lite grann men det kan inte hjälpas!

Foderstrupsförstoppning

Igår strax innan 20.00 ringde min mobil flertal gånger, eftersom jag står mitt under en lektion väljer jag att avvisa detta tills jag avslutat. Upptäcker sedan att det är personen som äger och sköter stallet där DD och Dacke står uppstallade i. Det jag visste var att de skulle avmaskas igår vid insläpp så jag tänkte ifall de hade dummat sig så jag behövde komma ut och hjälpa till. Det visade sig annat. "DD mår inte bra, vi tror hon har foderstrupsförstoppning!"

Bara att kasta sig i bilen och försöka få tag på veterinär under resan hemåt. Fick inge svar och försökte ringa en annan hästvan människa som kanske kunde berätta hur och vad. Men fick inte tag på denna person heller.
Under tiden ringde Carro upp igen och berättade att de hade börjat avta iallafall så jag behövde inte köra i 200 knyck.

När jag kom fram såg DD rätt vemodig ut som hon förstod att något inte stod helt rätt till. Carro hade masserat halsen och promenerat med henne en stund, vid ett tillfälle försökte DD lägga sig ned utomhus så då tog hon in henne i boxen. All mat hade de förstås plockat ut.

Vi stod och snackade lite men under den tiden lät det inget konstigt och DD stod bara och tyckte de va rätt skönt att bli lite uppmärksammad sådär sent på kvällskvisten. Carro kunde gå ut 30 min senare för att checka läget och då var det fortfarande ingenting, så hon gav DD halva kvällspåsen med hösilage.

Nu under morgonen har det vart Ok och hon har ätit sin frukost som vanligt. Jag har pratat med min veterinär som meddelat att oftast löser hästarna problemet själva när de stoppar upp, oftast beror det på krafftfoder som inte blöttlagts som sväller i halsen, men DD får bara nån näve betfor (Kwicbet) och det blöts upp redan på eftermiddagen, sen får hon lite havre och hösilage.

Vi ska ha lite uppsikt under måltiderna nu så de inte blivit något sår som svullnar upp igen när hon äter. Ser DD besvärad ut vid fodring så måste jag kalla ut veterinär, annars skulle jag blöta upp hösilaget lite mer så det blir lättare att glida ner i halsen.

Har ni vart med om foderstrupsförstoppning nån gång?

Div III dressyr

Har (eventuellt) blivit lagledare till ett Div III lag i dressyr! Det innebär att de är ett lag på 4 ekipage som tävlar i det s.k ryttartestet! Ska bli otroligt roligt att få vara med och coacha fram ungdomarna och deras ponnys!

Min fråga till er: Har ni vart eller är lagledare inom nån ridsport? Kanske utbyta lite erfarenheter och goda ideér!

Om vingarna bär


Hejhej!

Hade jätteduktiga elever igår på lektionerna, då är det så roligt att undervisa! Vi har tränat på tempoväxlingar, få hästarna att arbeta över bommarna på kortare och längre avstånd och också travhoppat kryss med en travbom framför till hjälp. Hästarna får lite styrketräning och eleverna får träna på sin följsamhet och balans i sadeln.
Har fått ett mejl om 2 nya elever som vill rida 1 gång i veckan framöver! ROLIGT när "elevbanken" fylls på!
Emma som bloggar på: Ponnyflickornas.
Bor ni i Östergötland och är sugna på att prova på en träning för mig? Mejla: meleonor@live.se för mer information och ytterligare kontaktnr!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus