Uppvärmning - Sånt som funkar!

Idag har jag haft en sjuhelsikes dag med både skador och tråkiga händelser. Är helt utmattad och lyckades ändå rida igenom ett av programen på Dacke som faktiskt är riktigt lydig men fortfarande stark i vänster och svår i galoppen. Nu har han iallafall sett morgondagens utebana och Sara fick "leka" domare så han inte är tittig vid domarbordet.

Imorgon vill jag ta revansch på denna skitdag. Over & Out!

De var svårt för Sara att fota idag då de var knepigt ljus. Imorgon blir kvalitén bättre hoppas vi! :)


Laddad för start!

Bild från träning för ett par veckor sen.

Idag red jag ett någorlunda dressyrpass på utebanan i stekande sol och red igenom programdelar och till slut hela programet. Dacke var verkligen fin! Sån stor skillnad på hur han tar förhållningar och hur lyhörd han är! Nu sätter han under sig mer och GÖR halten på begäran. Förut var han så himla trutig och stark!

Är riktigt laddad nu inför tävling på torsdag. Imorgon ska jag rida igenom båda programen och bara lösgöra honom så vi har bäst förutsättningar på Dagen D!

 


Terränghoppning 21/6 2011 Del 2#

Del 2 av bilderna kommer här!

Lydig och koncentrerad häst i terrängen!

...fast ibland gick de lite fortare..!

Synd man inte fick med hela Dacke för visst är bilden cool?

Mycket rolig terrängträning!Terränghoppning 21/6 2011 Del 1#

Här följer del 1 av terrängbilderna fotade av Camilla! Hur grymt sugna blir inte NI av att hoppa terräng?

Uppvärmning.

"Framhoppning" över en liten stock.

Plättlätt tycker Dacke...

...o passar på att busa efter!

Vatten är kul!


Tjuvtitt!

Jag lägger upp resten av bilderna sent ikväll!


Foton!

Imorgon ska jag och Camilla fixa bilderna från terrängen förra veckan! Ska bli grymt kul och se!
SJÄLVKLART lägger jag upp dem på bloggen också!

Maria Gretzer Clinic

Jag missade tyvärr Marias "teoretiska genomgång" uppe i Cafeterian där hon berättade en massa saker och ting så där har jag inge vidare information om.

Jag kollade när elitlaget tränade och de var inga konstigheter, men inget "nytt" heller. Så jag kände mig inte full av ny motivation, utan mest trött i huvudet av för lite mat i magen, o förkylningen.

De Maria främst låg på om var de yttre hjälperna och att man inte skulle "dra" i innertygeln när man vänder. Viktigt med en rak linje före och efter hinder och nästan rida "hörn" vid vändning. Takt och rytm var återkommande ord och de är ju något av de viktigare byggstenarna i ridningen.

De bästa jag tar med mig var hur Maria såg på framhoppning vid tävling:

"Oftast ser man en ryttare hoppar räcke en gång, kanske tar de en gång till, skrittar ett tag och sen tar oxern, inget fel med de men för att skapa rytm tycker jag man kan hoppa räcket 2-3 gånger i rad och bibehålla galoppen och jobba hästen emellan, för att hamna i en god rytm"

Kan lägga upp en skiss på hur banan såg ut men just nu tänker jag dränka min hals i honungste!Ridläger

Då var första dagen avklarad.
Det är hela 14 barn på detta lägret och hästarna räckte knappt till! Vi lyckades få NÄSTAN alla nöjda efter hästutdelningen. Vi har ju faktiskt riktigt fina hästar på ridskolan.

Det blev en mjukstart för både elever och hästar. Mycket genomgång av hjälper och rida tempoväxlingar/övergångar. Eftermiddagslektionen red de serpentin längs långsidan och "timglaset".

Efter lunch åkte vi fyrhjuling ner och barnen fick ta ett dopp. RIKTIGT varmt idag och jag har bränt ansiktet! Blir keps och solbrillor på imorgon - brun vill jag bara bli på kroppen.

Kom sent till stallet så jag nästintill slängde på utrustningen på Dacke som stod och SOV i gången. Värmen gör honom lugn som en filbunke! Tog en tur ute men kollade hjälperna och red mycket galopp för att han skulle mjukna. Men han var mjuk och lyhörd. Imorgon ska vi rida trimma mer och rida igenom dressyrprogramen så de sitter till på Torsdag.


Godmorgon!

Jag är GENOMFÖRSKYLD! Inte roligt alls! Hur ska ridfröken kunna stå och "gapa" nu i 4 timmar?!

Idag är det alltså start för ridläger vilket ska bli roligt. Man minns väl själv hur det var att få åka på ridläger första gången? Oj, oj, oj!

I eftermiddag hinner jag inte till starten av Gretzer clinicen tyvärr! Men mina hästar kommer före, särskilt Dacke eftersom tävlingen är på Torsdag. Jag har fått starttider - är inte alls nöjd. Startar FÖRST i LB:3 och som nr 3 i LA:3...

Hinner iallafall se elitlaget häst hoppa ikväll för Maria. Ni får en uppdatering om de sent ikväll alltså!

Hörs!

/ Eleonor

Helg

Vilken helg! Känns som den aldrig tar slut! Måste börja förberede sig inför den kommande veckan. Nu börjar ridlägrena och imorgon är det clinic på torsdag tävling. Oj oj oj.

Grillat stod på menyn!

Glömde ta bild på tårtan men den var fin och jättegod!

...Och jag kan le igen för jag har hela tänder!


TREVLIG MIDSOMMAR!

Hoppas ni får en trevlig Midsommarhelg!


Oj klockan blev mycket!

Hej på er! Hoppas ni haft en bra dag! Även fast klockan rinner iväg mot spöktid och jag har massa saker att göra så vill jag bara berätta om min dag!

Vaknade upp av att regnet öste ner! Inte alls kul. Hästarna fick vackert gå ut i hagen iallafall.

Jag åkte till tandläkaren till 08.50 och gissa vad? Nu har jag alla tänder i truten! Dock en låtsas tand! Hur många 22-åringar har löständer egentligen? Haha.

De ser precis ut som löständer gör. En "skena" som trycks upp i tandraden, o så sitter där en liten tand på.
"Så nu kan du visa dig bland folk" sa tandläkaren. "De har jag redan gjort!" Sa jag. Men visst känns det bra att inte ha en stor glugg som alla frågar om hela tiden.

Nu är de inte heller så att jag får nöja mig med att bära löstand. Jag ska ju få helt nya tänder i övre raden men sånt tar tid. V 30 ska jag tillbaka till tandläkaren.

10.00 rullade jag in på gårdsplanen igen. Då blev det midsommarfika med jordgubbstårta i cafeterian!
Därefter gjorde jag ordning Pytte för lite ridning. Eftersom jag aldrig ridit honom blev det basic. Skritt, trav galopp. Mycket övergångar på serpentinbåge. Han var väldigt trevlig, lite mot både hand och skänkel i början men efter 30 min renodling så var han fin! Ska bli roligt att fortsätta rida honom och se hur de utvecklar sig.

Mina 2 bushästar fick vackert "vila" idag vilket inte bekommer de alls. Dacke har gått hårt nu i början av veckan. Imorgon bitti efter frukost ska han galopperas ute. DD skrittas ut och Pytte får dressyrpass.
Sen ska jag iväg och fixa de sista inför midsommarfesten som äger rum hos min gode vän Anna.

Hoppas ni också får en trevlig midsommarhelg - vad ni än ska göra!

Hoppövning till Marie

Hej!
Lägger upp ett övningsinlägg till Marie som behövde hjälp med häst som blev svår att kontrollera efter hinder.

1. Grundridning! Hästen måste förstå dina hjälper. Du ska kunna gasa/bromsa och styra när du begär de = renodla hjälperna.

2. Viktigt att du själv gör likadant så du sätter rutiner på din häst. Ställ gärna ut koner som markerar halter/övergångar så att du planerar ordentligt inför övergången ex.

3. Häst som blir överilad före/efter hinder måste jobbas mycket med bommar. När detta fungerar kan man jobba vidare över hinder - men det är inte fråga om höjd - utan om kontrollen före och efter.

4. Som övningen visar. Sätt bommarna närmre väggen/staketet som gör att det blir en bromsande känsla - ge alltså hästen inga gratis möjligheter att få spurta.

5. Jag vill inte lära ut att man ska bli bromsande på sina hästar och sitta och dra i dem. Även en pigg häst måste man använda en drivande skänkel - nästan ändå mer än en lite segare. Men de viktiga är att man får kontroll och rutiner på sig själv och kunna förmedla detta på sin häst. Tänk framåt! Men under kontroll helt enkelt!


Ny häst!

From imorgon och över midsommarhelgen ska jag rida på Karolinas häst Pascal även kallad Pytte!
En snäll o fin häst som jag ska dressyra på. Alltså har jag fullt opp med båda mina OCH Pytte i dagarna!

Så nu vet ni vem Pytte är om jag skriver om ridpasset! ;)Dackes nya smeknamn

Liksom DD har Dacke extremt många smeknamn! Idag kom jag dock på ett riktigt passande namn till honom!

Mr. Shuffeling!

Helt enkelt ifrån LMFAO's party rock där de sjunger: Everyday Im Shuffeling.


STINA DU RIDER UR BILD!


Humor på högsta nivå!


För er som inte sett originalet bör ni kolla det -->här<--

Feedback för programridningen

Dagens bästa: Den förvända galoppen var över förväntan riktigt bra! 1.a bågen på serpentinen var han riktigt stadig, sen blir han lite stark och ö.t emellan. Vi kunde galoppera 1-2 varv på stora mittvolten i förvänd också!

Dagens sämre:
Blev trutig i själva programridningen då vi ridit ett pass på 1 timme o hinna pausa en stund innan då Stina red sitt program. Oj så sur Dacke blev när han förstod att han inte var klar! SKANDAL!

Sissis tips
för uppladdningen inför tävlingen är att rida programet, nästan i varje avslutande pass just för att Dacke också lär sig programet och alltid rätta när det blir tokigt. Går han upp i formen i galoppfattningen ska jag lägga en volt och få ner han i formen och göra om fattningen. Visa tydliga vägar och vara snabb att forma i hörnpasseringarna.


Hästkötare!

Nu är det spikat att jag får hjälp från Onsdag den 29  till tävlingsdagen den 30 på torsdagen av min fd. praktikant Sara!


Klassbyte

Trodde jag stod som 1.a reserv på LB:2 men icke. Nu var de fortfarande proppfullt och en hel massa reserver före mig. Så jag gjorde snabbt ett klassbyte då de öppnat upp för fler anmälningar på LA:3...

Så mina kära vänner. Vi ska rida LB:3 och LA:3! Dax att börja trimma på den där förvända galoppen vi har svårast för...

De bästa är att de ser ut som båda klasserna går inomhus!


Biljetter bokade!

Nu är biljetterna bokade och klara!


Programridning


Idag blir det eventuellt programridning med Dacke. Så jag tänkte försöka plugga in LB:3.an lite snabbt nu innan eftermiddan. Brukar kunna komma ihåg programen någorlunda bra efter bara några titt.

Stark kritik riktad mot mupparna

Läste inlägget och såg den här videon.

Hästar är inga leksaker och bör inte faktiskt inte alls beblandas in i "leksamma" utmaningar. Leka "jackass" kan man göra om man vill riskera att skämma ut och slå sig själv.
Men att utföra dessa riskfyllda lekar med hästar och sedan lägga upp de på sin populära blogg... Nä där går gränsen i mina ögon.

I det här fallet jobbar de med att hästen ska kliva över en pressening vilket jag kan tycka är bra miljöträning - absolut. Men när den här muppen skriver: "Det ser ju faktiskt ganska kul ut". Så känns de inte riktigt som de tar detta på allvar.

...Men vad vet väl jag om träning, säkerhet och hästhållning, jag som alltid tänker och agerar säkerhetsmässigt och ÄNDÅ olyckligtvis blir sparkad i ansiktet...

De kan hända alla.


Som tur är har många läsare reagerat på detta och påpekar att hjälm borde ha setat på sin HUVUDsakliga plats."Åka bilen"

Redo att lastas!

:') Att en så "galen" häst kan vara så snäll.


UNDERBART!

Jag måste vara världens gladaste tjej just nu!

Dacke var klockren på terränghoppningen! Skriver ett mer ingående inlägg imorgon och så ska ni få se foton! Gulliga Camilla har tagit över 2000 foton på oss om hoppade! TJOHO!

Nu siktar vi på att rida debutant!

TERRÄNGHOPPNING!

Imorgon ska vi åka till en terrängbanan i Mantorp och hoppa! Ska bli riktigt roligt! Dessutom följer vår fotograf Camilla med och fotar! Hoppas på bra väder och snäll häst!!!

Här får ni en tjuvtitt från förra veckans träning och foton!


Visst är han fin?

Idag red vi markarbete med varierande långa och korta bommar samt red öppna över en kort travserie. Dacke tyckte de va jobbigt men gjorde längningarna så fint! Nina tyckte han var fin och duktig idag men gapar fortfarande lite för mycket och ligger på. Träna, träna, träna!

"RidskoleElli"

Igår kväll låg jag och läste min gamla blogg med inlägg från 2008! Riktigt roligt. Gud så tokigt jag skrev då. Hittade den här bilden på mig och en ridskolehäst från de tiderna!

(obs. lämnar ej ut min gamla bloggadress.)


TEST: Vilken elevtyp är du?

Kommer du ALLTID 5 min försent? Knoppar och flätar du inför en helt vanlig dressyrträning eller är du den som matchar från hov till hjälm när det nalkas träning på din klubb?

Du kanske TROR att du är nån av dessa elevtyper - gå igenom testet för att slutligen få svar!

Rösta för vilket alternativ du blev och kommentera gärna och berätta om det överensstämmer!

Förberedelser:

a) Förberedd? Träning är väl inte tävling så länge hästen är borstad och har utrustning anpassad för vilken träning de är så är du tillräckligt förberedd.

b) Du läser igenom målplanen för träningen samtidigt som du moffar i dig olika energipreparat för att du ska kunna ge järnet under träningen. Din häst fick gå in 3 timmar för tidigt från hagen för att 1. Hinna äta. 2 Hinna duschas. 3. Hinna med en peptalk med dig!

c) Borsta - rykta och på sin höjd linda med ett par fleecelindor som kanske har tur att matcha med de schabrak som är minst skitigast. Du känner att vikten av träningen inte ligger i utrustningen utan i din och hästens prestation.Utrustning:
a)
Eftersom du kom försent hann du inte ens komma på dig själv att du glömde ridstövlarna hemma, därför fick du rida i enbart jodphurs idag - oturligt nog hade du satt på dig olikfärgade strumpor - vilket du ser till en klar fördel - då har du lättare koll på höger och vänster! AHA!

b)
Till och med dina hårspännen är putsade med tops och skokräm. Det säger väl allt? Eftersom det är tisdag och dressyr på schemat så har du Tisdagslindorna, Tisdagschabraket och Tisdagens hjälm. Samtidigt som du ordningsställer din häst minns du förra veckans Tisdagsträning då din mamma glömt tvätta Tisdagsschabraket och du fick använda Torsdagens istället och lektionen gick SÅ DÅLIGT - eftersom du inte kunde sluta tänka på att du hade fel schabrak. Skam!

c)
Visst är det roligt att matcha men less is more. Idag valde du din Blå Kinsland piké i blått, rött och vitt som blev snyggt med din hästs svarta benskydd och vitt schabrak. Varken fel eller fult. Bara utrustningen är funktionellt och bekvämt.

Framridning:


a) Du rider aldrig gärna fram själv eftersom du är osäker på hur man gör. Det är tränarens plikt att berätta för mig från början av passet till avskrittningen på lång tygel.

b) Du skrittar först på hårt underlag utanför ridhuset för att sedan gå in på ridbanan där det är mjukare underlag för att sedan rida in i ridhuset/paddocken där träningen ska hållas för där är underlaget ett annat och du måste skritta på lång tygel i 7 min, 3 varv i vänster och 5 i höger, och på lite kortare i ca 2½ min innan du slutligen tar kontakt med hästen helt och hållet. Avskrittningen har samma rutin men då varierar lång tygel mellan 8-9 min.

c) Lång tygel "ett par varv" du har inte större koll mer än att hästen ska få komma igång innan arbetet börjar. Så har de vart sen du var knatte på ridskola och det kommer så förbli - vare sig de är dressyr eller inte.
Under passets gång:

a) Du nickar lydigt så fort tränaren ger dig instruktioner. När du inte förstår så försöker du gissa dig till innan tränaren till slut tar in dig på mitten och förklarar. De är ju lite pinsamt gemntemot de andra eleverna att fråga när man inte förstår...

b)
"Ah fast när jag väl tar i yttertygeln så känner jag att han (hästen) häääänger sig i handen och när jag då vill driva på så spriiiinger han bara iväg och asså jaaaaaaaaaag känner ju då att öppnorna jag gör på långsidorna inte aaallls är i samma klass som de jag gör på diagonalerna?!?!"
Vem är det som undervisar vem egentligen..? När timmen väl är slut är du riktigt törstig på vatten. Inte för att passet var svettigt - du har helt enkelt snackat dig torr i munnen...

c)
Under passet är du så koncentrerad att tungan sticker ut en bit och du ser nästan irriterad ut. Efter passet berättar du för din tränare att du är nöjd och du reflekterar över dagens bästa och något du bör förbättra till nästa gång. Tackar tränaren ödmjukt och klappar om din häst - vare sig de har gått SUPER eller mindre bra. De finns ALDRIG en dålig träning.

Efter passet:
a)
Du sitter på hästen och skrittar av med ena handen hängandes rakt ner och du tittar lite håglöst på nästa elever som kommer in. Oj så överstylade de verkar vara... till och med knapparna på pikén matchar svansrosetten OCH bootsen..?

b)
Du sitter av och börjar genast stretcha din häst medan mamma/pappa håller i andra änden av tygeln och svampar av hästens panna FAST AKTA FLÄTAN I PANNLUGGEN!!!) och du tittar lite hånfullt på nästa elev som kommer in som verkar ha budgetklass på sin utrustning, bara de bästa är gott nog för de bästa ekipaget tänker du.

c)
Du hoppar av din häst, knäpper upp sadelgjorden och tar tygeln över halsen för att leda din häst. Samtidigt ser du till att boka en ny träningstid för din tränare och tänker att: Vilken tur att jag inte köpte de där onödiga benskydden förra veckan, då hade jag kanske inte haft råd att träna nästa vecka och vad är inte viktigare än en bra tränare som förgyller ens häst och ryttarliv..?

Resultat:


Vilken elevtyp blev du?
Pågående bloggtävlingar

Här nedan har jag sammanställt pågående bloggtävlingar som väcker mitt intresse iallafall! Klicka på bilderna för att få mer info och delta!

Vet du fler bloggtävlingar så är ni välkomna att tipsa mig >>här<<


 


3 saker jag ser fram emot


Midsommar mat!

Just nu planerar jag och Anna så smått inför midsommaraftonens middag. Det är ca 10 gäster som ska äta och vi har väl mer eller mindre tänkt en 3-rätters middag och givetvis grillad huvudmeny!

Dagen till ära hittade vi den här rejäla tårtan som räcker till 10-12 personer. Perfekt!

Ingredienser

 • 75 g smör
 • ca 200 g kavring

FYLLNING

 • 150 g kallrökt lax i skivor
 • 200 g varmrökt lax
 • 0,8dl finskuren dill
 • 1 burk röd stenbitsrom (à 75 g)
 • 1 1/2 dl majonnäs
 • 1 dl crème fraiche
 • finhackad rödlök och dill till garnering
 • peppar

Gör så här

 1. Smält smöret. Skär brödet i bitar. Mixa det i en matberedare eller med stavmixer. Tillsätt det smälta smöret under mixning.
 2. Tryck ut blandningen på bottnen i en plastfolieklädd form, ca 24 cm i diameter.
 3. Ställ i kylen ca 2 timmar.
 4. Skär den kallrökta laxen i mindre bitar. Ta bort ev skinn från den varmrökta laxen och mosa den med gaffel. Rör ihop båda laxsorterna, dill, rom, majonnäs, crème fraiche och 1 krm peppar.
 5. Lyft upp brödbottnen och ta bort plasten. Lägg bottnen på ett fat. Bred ut fyllningen på brödbottnen. Ställ i kylen fram till servering.
 6. Garnera med finhackad rödlök och dill precis före servering.

Receptet är från Ica.se/tidningen: Buffé.

Tipsa mig om: Bloggtävlingar

De är svårt att hänga med i tävlingssvängarna - så mycket fina prylar som lottas ut att man inte har koll o hinner med att anmäla!

Har ni eller vet ni vilka som arrangerar bloggtävlingar just nu?

Tipsa mig så ska jag sammanställa ett inlägg med alla pågående tävlingar just nu!


Söndag

Hej på er. Regnig Söndag, vilket inte bekommer mig så mycket förutom att ridningen kommer bli inställd.

Vaknade upp hemma hos Anna idag. Åkte dit igårkväll och då åkte vi till Maxi för att storhandla till ridlägret som började idag. Gick betydligt enklare och snabbare när man var 2.

Middag för 2?


Sedan grillade vi lax som senare serverades till kokt potatis, romsås och sallad. Oj så gott de blev!
Anna och jag gick senare ut en sväng på Harrys i Motala. Inte jättemycket folk men en hel del cyklister, eftersom det vart den årliga Vätternrundan i stan. Träffade många trevliga människor ute, kända som okända.

Mysigt uppvaknande - OZZIE!

 

Nu är jag hemma i min soffa och dricker lite kaffe. Har kvällsfodring så jag åker till stallet vid 18-tiden för att mocka och pyssla om mina hästar.

Ikväll fortsätter jag pysslandet hemma med lite undanplockning, pappersjobb och planering för veckan. Givetvis lite mer bloggning! :) Det går verkligen i vågor. Ibland vill man bara skriva, skriva, skriva medan andra dagar känns bloggen pest och jättetråkig.


Nöjd häst!

DD var otroligt nöjd över dagens uteritt som bestod av: Äta gräs, leta efter min tappade mobiltelefon, äta mer gräs, skritta över småstockar, och gå hem igen.


Stilryttare?

Tanken slog mig när jag såg hoppebilden på min vän Anna att vi har ganska liknande stil över hinder.

Överlivet väl med hästens rörelse men väldigt "uppe", alltså inget "kasta sig fram över hästens hals stil". "Automatisk" eftergift, blicken fram o väl tramp i stigbygeln.

Eller vad säger ni?


Hoppebilder!

Här kommer fotona från hopptävlingen den 12/6 i Boxholm! Fotograf för dagen var Fanny.

Anna Mårtensson - Camara "Speedy" 1.10


Stina Hallenberg - Elwood. 1.10

Hur sugen blir man inte själv att tävla hoppning när man ser dessa bilder?

Uteritt!

De blev en mysig uteritt idag medan solen ännu sken. Väl framme i stallet igen så kom regnet.

Stina tog dessa 2 foton på mig och Dacke! Visst blev de riktigt schyssta med ovädret bakom?

 


Lördag

Hoppsan nu har jag hunnit äta frukost... det är de enda. Ångest. Vädret är helt ok men ändå fastnade jag framför datorn.

Ska snart bege mig till stallet. På schemat står uteritt. De förtjänar lille Dacke. Men imorgon blir det trim igen med sikte mot tävling den 30. Jag är så taggad!

DD ska få bli ompysslad och ev gå en liten promenad.

I eftermiddag/kväll ska Stina göra sig snyggare hemma hos mig. Blir trevligt med lite sällskap på kvällen. Annars har jag ingenting planerat. Lägenheten är städad och ren. Ingen tvätt har jag att göra.

Känns som att de kan bli en lång, trist lördag.

Dackelino


FinDacke

Flätad pannlugg inför dressyrträningen! Ordning och reda!

Jag kommer få en plats i LB:2 klassen också! I och med att de ökar antalet platser i LA:3 så kommer Emelie byta klass så jag får hennes plats, eftersom jag står som första reserv! Hurra!


Hemmabygge: Klädställning

Idag köpte jag något som jag velat ha länge - modebloggare jag numera är! Skämt åsido. En klädställning från Ikea för 149kr. Nu skulle man bara få ihop de också.

Ikeas beskrivning kan inte vara sämre. Jag var en mästare på lego när jag var liten men följde aldrig bruksanvisningarna särskilt noga. Detsamma gäller nu - men vart är DEN skruven då? *Improviserar*

Sådärja, en pinne där o en pinne här!

Sådärja! Mer rätt kan de inte bli! Eller?

Opp med finkläderna!


Fredag!

Oj vilket regnväder vi haft här idag! Hästarna var då inte sugna på att gå ut kl 06.30 i ösregnet! Stackarna!

Tvärtom var det himla skönt för mig att jobba inomhus idag. Jag har nämligen jobbat några timmar på Biltema idag igen. Riktigt roligt!

Efter jobbet gick jag till varuhuset. Först en sväng på Ikea. Men tyckte inte jag hittade något av de jag skulle ha.
Åt lunch på Sannes Coffee innan jag kikade runt lite på REA:n. Men är faktiskt inte så shoppingsugen på vardagliga kläder. Hellre ridkläder!

Dagen lunch blev Foccacia på SannesSka kanske åka till Sharpman imorn och be att få byta mina chaps. Tycker faktiskt de är aningen för stora. Hoppas de finns mindre storlek, annars får jag kanske köpa någon annanstans.

Dacke och DD vilar idag. Dacke har välförtjänt vila. Imorgon blir det uteritt och kanske detsamma på söndag beroende på hur vädret ser ut. DD detsamma.
Har inga andra planer inför denna helg vilket är skönt på ett sätt.

Vad ska ni hitta på? Tävla kanske? Vad de än är så hoppas jag givetvis att ni får en trevlig helg!

Ångrar att jag inte köpte mer jordgubbar igår när de kostade 20 kr! Idag kostade de 49kr KG!


Spara pengar!Hett tips till er som också suktar efter den rosa kingslandjackan i softshell!

JC rear man ut träningsjackor av märket: Marwin! Skönt material för en betydligt billigare peng! Bilden gör heller inte färgen helt rättvisa då den är aningen ljusare.

Jag köper:
Dressyrträning!

Oj, oj, oj! Vi gör framsteg efter framsteg känns de som!

Passet började med trav på serpentinbågar. Jag fick rätta till formen på honom ganska mycket och "tufft" i början eftersom han annars blir stark/trutig och går ur formen. Efter de gjorde vi skänkelvikning på diagonalen. Efter lite kommunikationsfel mellan mig, Dacke och mig och Sissi så fick vi iallafall till några lugna o stadiga skänkelvikningar haha.

Därefter travade vi på volt, ökade och minskade. Fortsatte i varierad samlad - arbetsgalopp på fyrkanten. Här måste jag arbeta med att snabbare få tillbaka honom när han ligger på, och forma honom lite mer då han är lite för rak. Mot slutet släppte han till jättefint, men de känns som jag håller gärnet i vänstertygel. Avslutade med öppna längs långsidorna och tillslut nedvarvning.

Dacke var verkligen till skillnad från förr stadig passet igenom. Förut kunde de antingen kännas skit eller hurbra som helst. Nu var allting faktiskt helt ok passet igenom! Och vilken fin trav han fick när jag slappnade av i korsryggen! Stor skillnad!

De bästa av allt. Vi har de på bild! Camilla var urgullig o fotograferade oss under passet. Vi får se när jag får bilderna. Lovar givetvis att dela med mig av dem då!

Avslutar denna trevliga dag o afton med jordgubbar och mjölk!


Hjälp!

Nu har jag fixat och trixat lite med bloggen med både goda förändringar men också bestående problem.

Fortfarande blir länkarna i menyn inte mindre! Jag har tagit hjälp av designadinblogg.se och följt anvisningar men de hjälps inte! Någon som vet vad problemet kan ligga? Kontakta mig gärna!

Vill minska länkarna i menyn. Hur gör jag det?


Inför Falsterbo: Hopplaget uttaget!

Malin Baryard-Johnsson, Rolf-Göran Bengtsson, Angelica Augustsson, Peder Fredricson, Svante Johansson, Henrik von Eckermann, Lisen Bratt Fredricson, Jens Fredricson, Erika Lickhammer och Helena Persson är ryttarna som ska försvara de blågula färgerna på hemmaplan.
- Jag har tagit ut ryttarna utifrån de resultat de gjort från och med 1 april i år, säger Sylve Söderstrand.

Sylve Söderstrand har också börjat fundera på ett lag till nationshoppningen, FEI Nations Cup Top League, som rids under fredagen 8 juli. Efter att ha åkt ur toppligan förra året rider det svenska laget i år i ligan under toppligan, FEI Nations Cup Promotional League. Men som värdland tillåts Sverige att starta med ett lag i Falsterbo.
- Rolf-Göran Bengtsson blir stommen i laget tillsammans med Malin Baryard-Johnsson som ska rida H&M Tornesch. Sannolikt kommer också Angelica Augustsson att rida i laget, det är så det ser ut nu, säger Sylve Söderstrand.

Innan Falsterbo planeras en gemensam träning för de svenska ryttarna med landslagstränare Hans Horn. Plats och datum för träningen är ännu inte bestämt.

Källa: www3.ridsport.se/

En av mina favoritbilder

Mycket dressyrsnack nu inför debuten den 30. Hoppas ni pallar med.


Glada nyheter!

Som ni såg i föregående inlägg så är jag och Dacke nu anmälda till dressyrtävling på hemmaplan den 30 Juni om nu allt går vägen fram dit! Känns underbart! Tänk att de var exakt samma tävling, för 1 år sedan som jag deltog på med DD. 1 ÅR SEN jag tävlade sist!

Många kan inte förstå hur man kan vara sån som "bara" vill tävla hela tiden och ser hästen som ett redskap. Men de gör jag absolut inte, men däremot förstår jag inte ett ryttarliv helt UTAN tävling. Tävling för mig är en "morot" och ett "kvitto" på att min och hästens ridutbildning är på rätt väg. Att tävla är de bästa jag vet - även om man kan bli en gnutta nervös på köpet också. Så är oftast känslan efteråt ganska gött.

Dressyrhästen!


Imorgon ska vi dressyrträna för Sissi. Förhoppningsvis hinner vi med en programridning inför tävlingen också då jag bara ridit LB:3 en gång tidigare (på DD)

Så inför hårdpasset imorgon så red jag och Stina våra hästar lite lätt i ridhuset. Först kändes de inte alls bra och jag störde mig så mycket på min högeraxel som inte vill dras bakåt. Men sen bestämde jag mig för att göra en uppridning på medellinjen och Dacke var mellan hjälperna och satte en klockren halt! Varpå jag fortsatte vända till höger, snett igenom mellantrav - KLOCKRENT! Fattade galopp på kortsidan o vänstergaloppen var hur lätt som helst (fastnar annars i vänstertygeln och tappar formen på Dacke)

Förstå att jag är i de blå just nu som får veta att jag är med o ska tävla!
Nu ska formen trimmas, både på mig och Dacke. Och sen är jag redo att köra!
Jag VET att VI KAN!


JAAAAAAAA!!!!!!!!!!


Myggbett!

Igår när jag kom till stallet upptäckte jag att Dackes vänstra öga var svullet! Troligen har en mygga stuckit honom strax nedanför och han har fått en reaktion på det. Jag tog en ny, ren svamp med lite vatten på och "baddade" försiktigt nedanför där de runnit och sedan lät jag det vara.

Timmar senare hade svullnaden lagt sig och han såg ut som vanligt.

De högra friska ögat.

Vänstra svullna ögat.

För att det inte ska hända igen bör jag köpa en flughuva åt honom.

Visste ni att ögat är otroligt känsligt hos hästarna så man ska aldrig vara där och peta i onödan!


Budget VS Lyx

Fleecetäcke från Jacson 395kr

Fleecetäcke från JW 898kr

Bild lånad från hippoteket

 

Jag föredrar:
Rida!

Nu är det dax för att rida! Men först lite stallhäng och sedvanliga sysslor.

En av Stinas hästar ska skos o därefter gör vi sällskap ner till banan. Ska ev. hoppa, fast i galopp. Bom - räcke och ta lite större språng så får vi se vart de leder. Helst skulle jag vilja bygga fram en serie med ett språng emellan så Dacke "backar" av själv.

Förhoppningsvis kan Stina ta lite foton på oss! :)
Sen blir jag nog kvar o tittar på Johan Spetz träningen. Grymt att samla på sig mycket information!

Hörs ikväll o då kan jag ge utförligare beskrivning på min tanke om upplägget för Dacke, hoppövningar o annat smått o gött!


Lägesrapport

Hej! Nu ska ni få en liten lägesrapport från mitt håll!

Igår var jag på mitt första tandläkarbesök då jag äntligen ska få påbörja behandling på mina tänder. Besöket blev väl allt annat än lyckat och jag fick konstiga kommentarer så jag blev väldigt ledsen efteråt. Bara att ligga i tandläkarstolen är för mig väldigt obehagligt och att sen inte känna sig säker gör saken värre.
Läkaren tog foton, putsade till tänderna och gjorde avtryck inför nästa behandlig.

Var på återbesök idag och då kände jag mig bättre mottagen. Läkaren har "slipat" till mina tänder så de är raka och fina nu. Ska tillbaka igen nästa Torsdag.

Rakare tänder!


I Söndags var jag med Anna på tävling. Det var 2 lyckade ritter tycker jag, som sagt ett snörpligt tidsfel i första men dubbelnolla i 1.10. Anna och jag har samma tävlingskavaj och sporrar så detta "sporrade" mig till att ge mig fan på att jag och Dacke också ska komma iväg.

Jag har idag lyckats göra ett konto på TDB så vi kan anmäla oss till tävling - dock inte förrns licencen är inbetald! Jag hoppas jag får plats på dressyrtävlingen om ett par veckor. Jag tittar faktiskt också på en hopptävling i närheten om 2 veckor... för jag vet att vi KAN!
Jag travhoppade senast igår ett kryss och han var fin! Jag tänkte skriva ett inlägg om hur jag arbetar med honom nu eftersom det har vart lite tokigt den senaste tiden.

Speedy och Fanny!


Annas valp Ozzie växer så de knakar! Han är väldigt duktig och uppfostrad! Här är han väldigt trött efter några timmar på tävlingsplatsen.


DD's "äventyr" kan jag tyvärr inte avslöja någonting om. Förhoppningsvis framöver! Men hon är pigg och mår bara fint!

Så ser de ut just nu för mig! Hoppas ni har de bra i sommarvärmen!

Fullt opp!

Hejhej!


Som vanligt har helgen vart fullt opp!
Idag var jag med Anna på tävling och de gick så himla bra!
DOCK ett surt tidsfel i 1m som var en kanonrunda! Kom SUPER på alla hinder, Speedy var lugn och kontrollerad och Anna vann stilpriset i mina ögon!
I 1.10 blev de dubbel 0.a!

Riktigt bra början på deras säsong (fått börja sent pga olika anledningar)

Bilder dyker opp!

Ber så hemskt mycket om ursäkt för en riktigt tråkig blogg men som sagt. Sommar, sol och massa hästar! Svårt att hinna skriva med allt. Har iallafall samma koll på er via bloglovin!

Imorn ska jag få komma till tandläkaren iallafall! Som jag har väntat!

Kram
/ Eleonor

Jobb hela dagen!

Idag har jag jobbat från 10.30 - 20.00!!! På Biltema! De va främst varuplockning som var mina uppgifter då de fått in en hel massa grejer så de va kaosartat på lagret! Grymt roligt att få hjälpa till! Tackar jag Ronja för!

 

Nu tar jag mig en kopp kaffe (vet nämligen att jag kommer somna som en stock iallafall!) o slötittar på Wallanderfilmen. Har lite ångest över att mina hästar fick stå idag igen. Sånt skit att man aldrig får ordning på en bra ridning hela veckan igenom! Måste bättre mig!


Visste du att..?

Dessa typer av listor är omåttligt populära just nu!


...Jag inte ville söka hippologutbildningen Flyinge/Strömsholm eftersom jag är född o uppvuxen strax utanför Strömsholm och såg de som "vardagligt" o "tråkigt".

...de varnade mig för att jag INTE skulle klara diplomeringens dressyrprov förra året, men under klassens gemensamma uppridningsprov i Dressyr B red jag LA:4 (aldrig ridit förut) på 60% vilket många andra inte var i närheten av.

...jag var väldigt skeptiskt mot DD när jag skulle provrida henne. (Jag var ju INTE ute efter en fälltävlanshäst av fullblodstyp!?!)

...mitt "hemliga" uppdrag i måndags/tisdags var att skjutsa Kyra Kyrklund
till Strömsholm där hon skulle ha träning för landslaget.


Sträckning

Har lyckats sträcka ryggen vilket inte är så kul då jag inte kan göra något åt de. Får ta en varm dusch ikväll o hoppas att de släpper. Pga det och åskvädret så fick hästarna faktiskt stå idag - tråkigt nog. Så dumt när de blir längre uppehåll med hästarna då jag tappar motivationen och hästarna formen.

Skitrygg och skitväder!

Ikväll ska jag iallafall ha 3 hoppträningar och då hoppas jag att nån snäll själ hjälper mig att bygga banan. Annars blir de inte mycket till hoppning..!

Checklist

 1. Tvätta
 2. Räkna timmar
 3. Ringa Elin ang lektioner
 4. Ringa Jessica ang ridläger
 5. Kontakta kund för arbetstider
 6. Boka besiktning - BÅDE TELEFON OCH INTERNETBOKNING LIGGER NERE!!! Ååååhhh..!


Aktuellt:

Blev en hel del förändringar för veckan!
För de sista dagarna ser de ut som följande:


Tors: Ridning av egna hästar + 3 hoppträningar på kvällen.
Fredag: Ridning
Lördag: Ridning, studentmottagning, ridning samt grooming av Speedy som ska tävlas
Söndag: Tävling i Boxholm + jobb på kvällen


Morgon i stallet

Duktiga hästar som dricker ordentligt!

Puss på Dacke!

DD kollar läget

Då vandrar vi mot gräset!


Var häst har sin färg!

Från vänster: Dacke - DD -Drömmis - Olle - Hälge


Inköp:

Igår var jag på Sharpman för att i första hand köpa ett par nya chaps till mig! Hittade ett par för lite mindre än 400kr. KAP! Svarta, stilrena, sköna! Hade kanske önskat att de satt lite tightare från början men,men!

I Övrigt plockade jag med mig nya grimskaft då mina hästar har en förmåga att ha sönder sånt. Självhäftande bandage till dackes krubbitarrem samt Renons flugspray.

Kikade lite på tävlingskjortan från KL som "bara" kostade 399 kr. Tyckte de inte va så farligt men inget jag kan unna mig nu tyvärr.


Inlägg nr 1000!

Hurra, hurra, hurra för de 1000 inlägget på den här bloggen! Inte illa!

Hur bör man fira de här inlägget då? Jo med att berätta att hoppträningen idag var super! Bara lite framhoppning för att därefter gå på en bana på 8 språng. Rida samma bana igen + omhopning! Så fort jag fått låna Olle så har de av nån underlig anledning vart värsta mördarbanorna!

Vi var som två blöta fläckar efteråt men OJ vad roligt de va och OJ så grymma vi var!
Härlig känsla att känna att man faktiskt KAN på en riktigt BRA häst också! Känslan finns där!

Imorgon får ni se mina inköp på Sharpman!


Olle med Malin som pilot!

Tävla om KL priser hos Filippasridsport!

Klicka på bilden för att komma till tävlingen!

1:a pris Kingsland paraply värde 599 kr

2:a pris Kingsland hjälmväska värde 449 kr

3:e pris Kingsland Cap 2011 värde 299 kr


Mitt i veckan!

Oj Måndag och Tisdag bara flög iväg! Jag undrar vad det berodde på? ;)

Idag på schemat står de: HÄST! Först ska jag åka till en hästsportbutik för att införskaffa mig nya chaps som jag blivit sponsrad till. Sen bär det av till stallet för att sköta de vanliga sysslorna. Dacke ska gå dressyr, DD skrittas ut och sen ska jag hoppträna på Olle!

Som ni märker är det jättesvårt att hålla bloggen "uppe" när det är sommartider. Jag tycker de är bra mycket viktigare att utföra roligare sysslor utomhus och med kompisarna än att sitta inne och författa bra inlägg.

Vill ni följa en bättre och snabbare uppdatering så klickar ni på facebooklänken här ovan o lägger till mig! :)


Kollage

I min mejlbox låg denna fina bild o väntade! Det är Sara som gjort den! TACK!


Rolf-Göran Bengtsson och Casall La Sillas i lördagens GCTVINST för allas vår RGB och fina Casall La Silla.

Aktuellt i veckan

Mån: Regionala dressyr i Mantorp. Jag åker till Strömsholm på kvällen.
Tis: Strömsholm. Eftermiddag, ridning av Olaf, Dacke och DD.
Ons: Hoppning Olaf .
Tor:
Fre:
Lör: Studentmottagning hos Malin.
Sön:


Stina vann!


Stina & Olaf!

Stina startade bland de första på Elwood "Hälge" LA:3. Trots spänd häst i början så red de ihop något förvånande 66,774% och låg därefter i täten hela vägen!

Grymt roligt! Olaf som startade samma program senare fick dock ta emot äran - de kom strax utanför placering men oj så Olle var glad!


Uppdrag

Blev precis uppringd av Sissi som givit mig ett annorlunda uppdrag från imorgon kväll till och med Tisdag.
Gissningar är välkomna men jag tror inte NÅN kommer pricka in rätt.

Slutdestinationen är iallafall Strömsholm.

Vad ska jag göra?/ Eleonor

Helgen

Minst sagt fullspäckad med massa jobb, hästar och glatt umgänge!
Jag har solat och: IM BURNING. Förhoppningsvis lägger de sig lite och blir en brun fin färg. Imorn MÅSTE jag smörja in mig om jag ska stå ute hela dagen!

Imorgon är det nämligen dressyrtävlingar på anläggningen för storhäst från LA:3 till St. George!
Kul och framförallt inspirerande inför min och Dackes kommande debut inom ett par veckor...

DD & Stina

DD och jag!

Stina blev väldigt glad över att hitta lupiner!


Bilder från dressyrträning

Här kommer lite bilder från samma pass i Torsdags!
Om ni reagerar så rider jag i en "bikinitop" så de ser inte jättsnyggt ut under linnet. Haha. Men jag har ju en fin häst o de är han ni får titta extra på. Eller hur? :D

Haha skänkeln?! Ska köpa nya chaps i veckan då dessa var helt värdelösa. Åker ner och ger inget stöd alls. Sen måste jag lämna in mina stövlar så jag får dragkedjan fixad.


Video: dressyr/Dacke

Här kommer ett kort klipp från i Torsdags när jag red Dacke. De gick inte särskilt bra, de är väl de "bästa" som filmen visar.

Igår däremot när jag tränade för Sissi. Oj, oj, oj vilken stjärna han är. Sen har jag jätteproblem med min höger axel som jag inte alls själv känt, men Sissi sa direkt: "Du rider i vänster varv fast du är i höger" --> Vilket tyder på att jag har jätte svårt i just vänster sen och blir stark!

Tips: Stäng av ljudet då de blåser mycket i filmen.

Blev "tyvärr" Videofyme igen då Youtube strejkar! Hoppas ni tar er en titt iallafall!!

Dressyrträning!

Kl 13.30 ska jag träna dressyr för Sissi på Dacke! Riktigt välbehövligt med tanke på gårdagens pass!

På tal om det så är Youtube knasigt och mitt internet för segt för att lyckas ladda upp på Videofy - kan försöka igen ikväll när jag är hemma en sväng och laddar upp för ikväll! Jag och Stina ska bl.a. umgås med lite vänner!

Bjuder på en bild från gårdagen så kommer resten upp i samband med videon!


Tjuvtitta

1 bild från dagens pass med Dacke .Utvärdering kommer senare. Nu en snabbkaffe och sen iväg med DD!


Bloggar från ridhuset

Hej hej!

Vi har vart riktigt snabba dag så  alla stallsysslor var klart strax efter 10. Då gick vi upp och fikade, kaffe och bulle!
Sen körde vi upp hö till vårt egna stall och fixade där oppe. Ner igen till anläggningen och nu rider Stina dagens första häst.

Efter de ska vi rida tillsammans på 2 hästar sen blir det lunch, och efter lunch ridning av Dacke och Hälge!
Jag hoppas vi kan vara ute så kan vi ta lite dressyrfoton och kanske filma lite? Kanske kan visa lite skänkelvikning/byten bl.a?

Vi ser vad som dyker upp fram mot kvällen!


Låna Olle!

Nästa Onsdags hoppträning för Nina ska jag få låna Stinas häst Olle att få hoppa på!
Olle är en pärla och jag hoppade han förra sommaren både banhoppning och lite terräng! Ska bli kul att få hoppa en "normal" häst. Fast Olle är en riktigt rejäl häst också, väldigt ivrig på hinder - men schysst!

Igår hoppade Malin på Olle!


Bra!

Jag blev länkad av en skvallerblogg för mitt inlägg o handställning. TACK!

Resten av veckan ska vara sol och varmt. TACK

Idag ska jag fortsätta äventyret med DD! BRA!

Och fortsätta utmaningen med Dacke.


Bilder från Hoppträning

Här nedan följer bilder på Stina och Hälge och Emelie på Drömmis från dagens hoppträning för Nina! Grymt bra jobbat av båda tjejerna (och hästarna förståss!)

Hälge var på hugget!

Dagens bästa bild!


I mina hörlurar

Utan att komma ifrån ämnet hästar för långt så ville jag dela med mig av vilka låtar som jag kan höra om och om igen!

Att ha på radion när jag rider kan få mig att prestera ännu bättre -och det är en häftig känsla när en särskilt bra låt kan ridas i samma takt!

Brukar ni rida till musik?


De här låtarna spelas just nu!

Erik Amarillo - Om sanningen ska fram

Pittbull feat Ne-yo - Tonight (give me everything)

Stromae - Peace or Violence

LMFAO - Party Rock Anthem


Vad händer idag?

Idag ska jag: Rida dressyr på Dacke. DD ska få gå ut en sväng.

Fota Stina när hon hopptränar mellan 17-18.

Kl 19.00 ska jag "coacha" Stina när hon ska hålla i hoppträning eftersom Nina o CO åker mot Strömsholm och SM ikväll (lycka till!) och därefter blir det filmkväll.

Självklart följer datorn med så de blir flygande uppdateringar även fast jag inte bor hemma!


Ny kategori!

Nya underkategorin heter: Diskutera och ligger under kategori: Läsvärt!
Har ni tips om ämnen ni vill ta upp och diskutera? Hör av er!

Ponnyföräldrar javisst - Men ungarna då?

Elftsrands har skrivit ett bra inlägg om deras erfarenheter kring ponnyföräldrarna (gäller även de med häst givetvis).

De handlar om hur väldigt många föräldrar beter sig, främst på tävlingsplatser men också vid träning. Att de kan lägga sig i och puscha för mycket. Tro mig jag känner också till de när det plötsligt är jag + 3 andra instruktörer på banan samtidigt.

Javisst kan föräldrar vara jobbiga och pressa för mycket - men ungarna då?
Har ni liksom jag sett och hört bland de värsta i hästmiljö, träning, tävling. Hur ungarna gapar och beordrar föräldrarna till de ena och de andra. "Mocka box, gör ordning häst, jag vill ha, skjutsa mig...".
Jag tror TYVÄRR alldeles för många tar för givet på hur mycket faktiskt ens föräldrar ställer upp för sitt barn. Hur mycket tid och pengar det faktiskt lägger ut!

Jag fick en fråga från Equipages (underbara) redaktion nere på GHS som finns med i de nya numret där frågan lyder: Vad kan du inte vara utan på tävlingsbanan?

"Då svarar jag mamma! Det är hon som fått mig att börja rida. Hon är nämligen mer nervös än jag, vilket gör mig lugnare (på tävlingar då förstås). Och så skrattar vi mycket tillsammans"

Bara dagar efter tidningen kom ut så sa en mamma vars 2 flickor rider för mig: "TACK för att du svarade mamma i tidningen! De har mina barn fått läsa!"

Så jag hoppas ni uppskattar er förälder/föräldrar lika mycket som jag gör och TACK mamma för allt igen!

 

Världens bästa häst och mamma!

Vad har ni för erfarenheter gällande detta? Har du de jobbigt med föräldrar som pressar för mycket eller vet du någon som tvärtom styr och kör med sina föräldrar utan visad uppskattning? Kommentera eller mejla om du vill vara anonym! meleonor@live.se


Ang: Terränghoppning

Anna om Hoppat TERRÄNG!:
Såg du Ponnyakuten? Där hade en tjej problem med sin ponny mellan hinder på banhoppningen. Hon fick göra en massa saker, bl a börja träna terräng där hästen verkade trivas som fisken. Ser kul ut (och lite läskigt...) :)

Svar: Javisst kom jag på att tänka på Nicole från ponnyakuten som hade en häst som var väldigt het mellan hinder på banan, men som löste detta genom att rida terräng - vilket gav ett otroligt bra resultat! Jag ska lägga upp ett träningschema för mig och Dacke nu under 1-2 veckors tid framöver med mycket markarbete, varierad galoppträning utomhus, klättring samt terrängträning för att sedan påbörja vanlig banhoppning igen.


Vilken "handställning" har du?

Det fantastiska med oss människor är att vi alla är olika, liksom hästar är olika och tillsammans ska vi kunna sammarbeta på allra bästa sätt för att uppnå en enhet - ett ekipage!

Det finns ju vissa regler, måsten och krav på vad som ska kunna leda till detta, hur man ska sitta till häst för att kunna inverka på bästa sätt - vilket inte alltid är så lätt heller! Men låt mig också säga att: Alla sätt är bra utom de dåliga, och övning ger färdighet.

Detta inlägg handlar därför om hur din handställning ser ut till häst? Vilken "typ" av dessa alternativ känner du igen dig mest i?

Obs. Ta inlägget med en nypa salt o få dig ett skratt!

Du hör ständigt fraserna: "Tummen högsta punkt" och "buren hand" i ditt huvud, så du nästintill med en spänd hand kniper tummen på tygeln och håller handen med ett fast tag om för att hoppas att ridläraren upptäcker din enastående talang - att du aldrig nånsin skulle lägga omkull handen ens om du blev tvingad till det.

Du är också en av dem som tycker de är konstigt att inte "handens ställning och form" inte finns med under egen bedömningspunkt i dressyrprogramen!

"Allroundryttaren" är ju alltid mittemellan hoppning och dressyrens kännetecken. Man kan ju också kalla den här handställningen för: "viloläge", eller kanske "hur mycket kan en handställning avgöra?" eller:" Jag rider just nu i skogen - ge upp".

Den här handställningen har också av nån anledning en lite "öppnare" tag om tygeln. Kanske för att se till att hästen alltid får den eftergift den behöver? Väl genomtänkt.

 

De kanske tror att de får  luft under "vingarna" så de övervinner hindret eller kan någon förklara den här handställningen som alldeles för många ryttare envisas med att ha? I den här kategorin kan rena hoppryttare läggas till och framför allt killar/män som rider!

Med den här handställningen ses tygeltagen allt som oftast tas i understödjande syfte (handen mot samma sidas höft) vilket de menar är ren "dressyrträning" för deras hoppehästar,  men vad vet väl en allround ryttare som jag?

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus