Kommentarer

Har jätte svårt att svara på kommentarer genom mobilen - men ni ska veta att jag läser vartenda ett av de!
Jag hoppas ni fortfarande följer bloggen o kikar in då o då för att se om de blir nån uppdatering. Måste verkligen skaffa internet NU NU NU! De kliar i fingrarna - så mycket vill jag blogga o så mycket jag har att skriva.

Saknar er!


Jobb o radio

Hallå! Idag har jag jobbat igen på ridskolan. De gick jättebra o grupperna va roliga att ha. De va 3e dagen så nu har jag fått se de elever jag ska ha. Har redan fått lite koll på hästarna o dess egenheter. 
Vet inte om ni brukar lyssna på p3, men jag Älskar i alla fall den kanalen. Jag var med i morgonpasset för ett tag sen o idag ringde jag in till programet christer o snackade handboll. Jag jobbade under semin (tv4 prioriterar lets dance framför vm:et därav den dåliga tiden) men jag kunde åtminstone lyssna på andra halvlek i p4 på vägen hem.
Ni intresserade vet att sverige förlorade o spelar om bronset på söndag kl 14. De kommer jag absolut inte missa.
Imorn ska jag göra ett jobb där jag ska sköta o rida lite hästar-sen ska jag tillbringa kvällen med tjejligan! 
Trevlig helg!

Hoppträning del2

Idag var de träning nr 2 för mig o dackeman för vår c-tränare. Uppvärmningen gick precis som förra gången jättebra. Jag valde att trava på i ett friskt tempo o få upp huvet på honom. Snabba tempoväxlingar för att både aktivera Honom o min ridning. Igår köpte jag förresten nya skor så jag kan använda mina chaps o ett par sporrar. 
Vi fortsatte värma upp över 3studs på volt. Något överillad första sprången men annars mycket mer kontrollerat än förra veckan.
Nästa övning var att hoppa oxer på en 8volt. Jag kunde lägga upp galoppen utan att han gav sig iväg o vi fick så fina språng! Blev helt lyrisk o kunde inte sluta le. En gång bockade han lite lite efter men fortf. Under kontroll. :)
Sista gången vi hoppa oxer högre så rev dacke o då fick han lite ryck, drog järnet o gjorde sina bocksprång. Fick hoppa om o de blev bättre men kände att han jag på lite mer än innan. Avslutningsvis hoppade vi en serie oxrar o de gick super!!! Vilken skillnad från förra veckan. Tränaren var nästan förvånad över hur fint han faktiskt kan hoppa!!! Jobbigt bara om vi skulle riva 1a hindret på tävling...
De va min glada upd. Om dagens träning med dacke. Vi hörs!

Om mig och mina hästar

Hej på er!

Nu är jag back in buisness med besked. Igår skrev jag på hyreskontraktet så lägenheten är "min" nu. Jag bor numera i en fin 2.a strax utanför Linköping. Hästarna står just nu på ridskola tills Sissi har boxplats för mina 2 odjur.
2 var det ja. Nykomlingen kallar vi "Dacke" och honom tog jag med mig från skåne. Vad jag kan säga är att han är en liten häst på 160 cm runt 12 år (dock gillar jag mindre hästar) som är väldigt snäll, glad och energisk. Dacke tycker mycket om att bli ompysslad o klappad på. Ridskolebarnen här älskar honom o tycker han är "sååå söööööööööööööööööööööööööööööt". Även Sissi (som jag tränade för i måndags) tyckte han var väldigt söt och charmig och hade ett fint "gung" i galoppen.

"Dackeman"

När jag blir mer "inriden" på honom vill jag väldigt gärna tävla både dressyr o hoppning och ev debutera en lätt klass i fälltävlan. Dacke är väldigt hoppglad och igår petade han ner Annas häst "Speedy" från Crazylistan då han visade sina talanger för att bocka före/efter hinder och ta en kombination på studs... men de blev bättre o bättre och vi ska fortsätta träna för denna C-tränare varje tors fm.
Första målet är att vi ska delta på en Clearround hoppning i slutet på februari här på ridskolan, jag hoppas vi kan starta 90-1m.DD är pigg o glad och har "lurat" alla här på ridskolan som tror att hon är en sprallig unghäst... (hmmm DD är 17...) 


DD = 3 år?

Så framöver blir det dubbeluppdatering på häst och ridfronten vilket jag tycker är positivt. Jag hoppas ni fortsätter följa oss i framgång och motgång. Idag kändes det otroligt motigt o rida då mina ridstövlar är trasiga och jag har inga bra jodphurse att rida i = skänkeln åker fram o tillbaka fram o tillbaka. Vikten av bra ridutrustning är STOR! Därför bör jag kosta på mig ett par skor så jag får bättre stöd o kan rida ordentligt... igen.

Verksamheten is still going on fast numera i Östergötland. Under V12 kommer jag få en praktikant men de kommer ni få läsa mer om då hon kommer gästblogga samt fotografera hej vilt, bl.a. "pressbilder" och under träning m.m.

Det var lite smått o gott från mig och jag hoppas det här inlägget gör att vi alla är införstådda med vad jag gör och vart jag håller hus numera. Har jag ändå inte lugnat din nyfikenhet eller har andra frågor så vet ni att de går bra att kommentera eller mejla. Har vi tur så ses vi under GBG Horse show!


 


300 inlägg...

Fy skäms för den som inte är aktiv på sin eller på andras bloggar. Jag har 300 olästa inlägg och jag ska försöka ta en timme åt att läsa, njuta, skratta, ta mig för pannan you name it. Lånar min vän Annas dator på kontoret därav min plötsliga come back!
Ha en riktig trevlig fredagskväll!


Licensguiden

Här kommer en kort guide för vad som gäller angående Licenser.

För att kunna skaffa sig en licens måste du först ha GRÖNT KORT!
Att ta grönt kort innebär att du genom ett skrivprov, visat kunskaper på de grundläggande reglerna som gäller vid tävling. Är du under 13 är det din målsman som ska göra provet. När du klarat provet behöver du inte göra om testet, kortet gäller alltså livet ut.När du ansöker om Licens kommer du få ett licensnr som du har livet ut. För att tävla på regional tävling och uppåt i Sverige  måste även alla hästar och ponnyer ha licens. Hästen/ponnyn måste vara registrerad i en officiell rasförening för att du ska kunna lösa en licens. Om din häst saknar hästpass kan du kontakta Svenska Hästavelsförbundet och Avelsföreningen för Svensk Ridponny (ASRP), om det är en ponny. Även mätintyg krävs för ponny. Precis som ryttaren gäller Licensen hela hästens/ponnyns liv.


Licensen skall förnyas inför varje nytt år!
Det finns olika licenstyper beroende på vilken nivå du tävlar på.
Om du vet att du endast kommer starta lokalt detta år använder du dig av lokallicens för 200. Men har du fler hästar och vet att du kommer starta både regionalt + elit och kanske en o annan lokal tävling tjänar du på att skaffa junior/seniorlicens.

Som Junior kan du betala för Juniorlicens som gäller från lokal tävling till elit och internationellt tom de året du fyller 18 år. Juniorlicensen kostar 600kr
Är du senior betalar du 900 kr och kan delta i lokal tom elit nivå. För att kunna skaffa

Lokallicens

200:-

Gäller för lokaltävling och handikapptävlingar

Lektionsryttar-
licens


200:-För lektionsryttare på lektionshäst/ponny, upp till och med elittävling.
Lektionsryttare: Ryttare som tävlar på lektionshäst/ponny och som rider regelbundet (minst 1 gång i veckan) i ridskoleverksamhet.
Lektionshäst/ponny: Häst/ponny som under de två senaste månaderna (sommaruppehåll i lektionsverksamhet borträknat) regelbundet använts i lektionsverksamhet, minst 50 timmar per månad i lektioner med olika ryttare, vid reguljär ridskola.
Licensen gäller även för ryttare med egen häst/ponny upp till lokal tävling.

Internationell
licens

2000:-

Denna licens skall lösas av samtliga ryttare tillhöriga landslaget i hoppning, dressyr och fälttävlan samt övriga ryttare som gör 2 eller fler internationella tävlingar per år. 
Ryttare som tävlar utomlands måste dessutom ha en FEI-regestrering. Juniorer tävlar även internationellt på sin juniorlicens och behöver inte lösa guldlicens.

Gästlicens

För att utländsk ryttare skall ha tillåtelse att tävla i Sverige krävs tillstånd från det egna landets ridsportförbund, som skall meddela detta till Svenska Ridsportförbundet

En licens löses i TDB genom att gå till "Mina uppgifter". Där finns det en knapp som heter "Beställ licens" eller "Förnya licens" beroende på om användaren har en licens sen tidigare eller ej.
Klicka på knappen för att komma till beställningssidan

LYCKA TILL MED TÄVLANDET!

Notis:

Det finns 363 000 hästar i Sverige enligt Jordbruksverkets nya skattning och antalet hästar har ökat med drygt tio procent på sex år.

Händer i veckan:

Här kommer en snabb uppdatering om vad jag ska pyssla med i veckan:

Ons: Uteritt på Dacke dressyr på DD
Tors:  Hoppträning på Dacke uteritt med DD, Handbollskväll!
Fre: Dressyr båda hästarna
Lör: Uteritt tillsammans med Anna
Sön: Roadtrip till Etuna för att hämta möbler!

Ev här i slutet av veckan får jag igång nätet så uppdateringarna blir lite mer regelbundna + att jag kan presentera Dacke lite närmare + hur DD ligger till med sin "skada". Som ni ser så rider jag henne ungefär som vanligt.

Det har varit lite "luddigt" om att jag flyttat m.m så för er som inte vet så bor jag numera i Östergötland igen. Är ni intresserade av träning/ridning av häst eller andra uppdrag så går det bra att mejla mig: meleonor@live.se

DD kommer ni inom en snar framtid få se i en mycket bra hästtidning!


Min nykomling Dacke


DD


RIDSPORTGALAN!

Hästfest i Linköping! Är det någon av mina läsare som ska dit? Jag & Anna mfl. tänker nog anmäla oss till detta. Ska bli riktigt roligt. Ridsportgalan äger rum den 29 januari!


En fråga

Fick en fråga, eller snarare ett tips att jag skulle skriva om häst o ryttarlicenser. Absolut. Jag kan försöka ordna de under veckan. Imorgon ska jag premiärträna med dackeman för sissi lilja. Ska bli kul o höra vad hon tycker om honom. Hoppas ni har de bra allihopa, vet ju ingenting alls eftersom jag inte läst någons blogg på en vecka nu. Bör ordna internet snarast! Ha de fint så länge..!

Uppdrag: fotografering!

Hej på er!
Idag har jag fått hjälp med att fotografera DD inför ett uppdrag jag har för en stor och mycket bra hästtidning. Spännande va? Kommer givetvis berätta i vilken tidning vi är med i så fort det är publicerat!

Har ridit på Dacke idag o han skötte sig exemplariskt. Vem Dacke är kommer jag berätta mer om så fort jag har tid med de.

 


Hästarna är framme!

Så kom äntligen hästarna på plats. Det tog mycket längre tid än väntat pga trafik och väglag. Men de verkade ha tagit resan väl. Båda två kom in i sina boxar och började genast äta och dricka. Jag visiterade dem båda och DD hade endast skrubbat svansen rejält o ett litet sår på vänster has.

Imorgon ska jag på möte och sedan ska jag stöka i lägenheten.
Blir himla tråkig uppdatering nu ett litet tag framöver men jag har så mycket nytt o kul att berätta... förstår att de är lite "luddigt" just nu med vart jag befinner mig o vadå hästarNA? Men jag ska försöka ge er svar så fort jag har tid att sätta mig ned. Just nu har jag inte alla bitar på plats. Men vi mår bara bra, jag och hästarNA! ;)

Ta hand om er så länge och rid fint!
Mvh
/ Eleonor


På väg!

Detta är ett tidsinställt inlägg då jag just nu (förhoppningsvis) sitter o kör med slutdestination Mantorp!
Vet ej när jag kommer kunna uppdatera här igen beroende på uppkoppling, tid m.m!
Önskar er iallafall en fortsatt trevlig vecka!
Kram

Vi har mätt...

...Crazy.. o han var "bara" 160!!! SICKEN LITEN PLUTTEHÄST!
Dock kan han vara 3 meter ovan marken då han idag var SUPERPIGG!
Som tur var fick jag hjälp av Lars att trimma till han o då blev han jättefin och vi kunde avsluta med en 5.5.an utan att han blev Crazyhorse ;D

och vet ni vad..?

BILEN STARTAR!
TJOHOO!Städa, städa, städa!

Åh jag vet inte när jag städade så här noga o fint sist.
Köket är KLART! Ska bara packa ned de sista skålarna o glasen, men måste ju ha något o dricka kaffe ur nu sista dagen. Golvet är skurat o skafferierna urplockade.
Badrummet är finito. Har torkat golv där också o gjort fint.
Mitt sovrum står just nu lite kartonger o kassar ivägen, men jag har bytt tillbaka till deras gardiner, torkat fönster. Så jag ska bara torka golvet så är de klart.

Skulle så gärna få igång bilen så jag kunde köra upp den till huset o packa in. Jag har räknat kartonger o försökt se hur allt ska kunna få plats... är lite nervöst för att jag inte får med mig något, skulle kännas drygt. Har räknat kallt med att lastbilen kan ta med båda sadlarna + 1 täcke...

Idag har jag bara hunnit rida DD medan ungarna red lektion. Vi gjorde en "följa Elli" -metod idag för att träna på skänkelvikning. Det gick jättebra. Magic - Ebbas ponny var lite tjurig på uppgiften men jag hoppade upp en snabbis o då blev hon ännu lite tjurigare, men sen förstod hon vad hon skulle göra - Ebba hoppade upp igen och med min hjälp kunde de också flytta hästen åt sidan! Kul!

Har inte vart ute o mätt Crazy - gör det imorgon!

Nu ska jag städa vidare!


Lektioner o mätning

Har nyss haft hopplektion för grannungarna de gick superbra! Ponnysarna va pigga o glada o ungarna likaså. Så himla roligt att vara ridfröken då!

Ska ut o ha ännu en lektion, fast från hästryggen då! ;) Gäller ju att vara flexibel.
Ikväll ska Annica hjälpa mig att mäta Crazy så jag vet exakt hur stor den lille gossen egentligen är!
Under em ska jag tillbringa tiden till att smörja sadlar o träns inför deras lilla resa samt packa ned andra stallgrejer. Slutligen SKA jag städa köket. Okej, vi säger såhär: INGET BLOGGANDE förrns köket o badrummet är kliniskt rent! (Heja mig)

Hur stor är jag? Nån som vågar gissa?


Godnatt!

Nu säger jag godnatt!
Imorgon har jag 2 elever som ska hoppa och sen SKA jag börja packa ned alla hästgrejor
och börja damma av bl.a. kök o badrum. Förhoppningsvis får jag liv i bilen också! (BILAR SKA FUNGERA!)

Godnatt!
Fin eller ful?

Jag kan inte bestämma mig om den här kavajen i soft-shell material är snygg eller inte? Halva priset på hooks.se just nu (ordinarie pris 599) Blir så osäker på de rutiga, hade nog vart snyggare utan...eller? Behöver en ny kavaj till våren.

Rösta


 


Piggelin!

1.a gången sen i höstas jag har ridbyxor på mig! (Har ridit i termosar hela vintern) Åh vad jag älskar mina Whitakerridbrallor - dock var de nytvättade så de tog en stund att dra på sig dem *PHU*

Crazy var minst sagt Crazy idag. Han var jätte pigg vilket bara är ett tecken på att han är frisk o glad!

Julia var jätte snäll o filmade idag också men vill inte lägga ut de klippet på bloggen än.

Men visst är han fin den lille killen?


Hoppa hoppa!

Ungarna har bytit ponnys idag o hoppat - de gick jättebra. Så jag blev riktigt sugen på att göra övningen själv på "Crazy". Räcke på långsidan - snett igenom galoppbyte över bom - oxer på långsida o sedan snett igenom igen över en bom - evighetsövning i like! ^^ Uppdaterar sen om hur de gick!


Att rykta är inte bara för din skull...

Vintern i all ära då snön på backen gör att hästarna håller sig rena i pälsen --> vi "slipper" borsta och rykta som tokar. Men att rykta din häst är inte enbart för renhetens skull, eller för ekpiagets fåfänga utan också för hästens välmående.

En god och bra rykt ger:
[Du lär känna din häst och skapar en social kontakt]
[Att rykta ökar hästens blodcirkulation - som massage...]
[...som ger/håller mjuka muskler=smidighet]
[Under rykten passar du på att visitera hästen från hov till öra - viktigt att se så hästen inte är varm/svullen eller har något sår]
[Det enda knepet för en glänsande häst är: Rykta, rykta, rykta!]

 

Visste du detta sen innan?
Jag ska se...


DD

 


SE UPP I BACKEN..!

Idag tog Annica med oss energifulla "barn" o hundar till en backe strax innan Höör.
Utan vetskap travade vi opp för backen med pulkor och snowracer o åkte ned...vad vi inte visste var att de var FULLT MED GUPP O BACKAR SÅ VI FLÖG SOM VANTAR! Jag har skrattat så jag nästan fick ont i magen. Oj oj oj så kul de va. Under tredje åket filmade jag varsågoda!

Om det är bra väder imorgon så ska vi dit igen lite tidigare på dagen o Annica ska ta med sig sin kamera så hon kan fota ögonblicken då både barn o pulkor är ovan mark...

 

Klara, färdiga...

Jag och Ebba

Kiwi var jäääätte glad att vara på utflykt!


Kolla in detta

Sara har inte bara gjort min header - utan gjort en ny design till hennes egna blogg - den är sjukt snygg! In o kika!
>>Saras blogg<<


Ny kategori!

Har idag skapat en ny kategori som heter dressyrprogram där jag samlar bl.a. mina guider genom programen, bra tips att tänka på inför och under rittens gång - vad ser domaren o vad gör man för att helt enkelt uppnå lite högre procent?

Nytt år - ny design!

Som alla andra har jag nu haft "julplundring". Blev nöjd trots att jag ändrade det lilla.
Nu ska jag städa o packa ned lite grejor i kartonger o tvätta.
Hörs senare!

Sjukt nöjd med den orangea västen jag köpte på Gina för 149 kr.


Välja hingst

Har länge haft tankar på att ta föl efter mitt fina sto Drusilla's Delight e. Eighty Eight keys xx - u. Drusilla ue. Daktyl.Har dock inte funderat jätte mycket på hingstar så jag undrar om ni själva har något förslag?
Jag ser iallafall en hopphingst med god frambensteknik, fint temperament.

Såhär ser DD's blup ut:

Sagt om Eighty eight keys xx:


"Tycker nog att han är lite överreklamerad... de avkommor jag sett har varit stora,med ordinära gångarter, ingen jätteteknik i hoppningen och tyvärr, tråkiga halsansättningar.."

"Överlag brukar 88arna vara mkt vackra tycker jag o samarbetsvilliga. Mediokra gångarter,lite långryggade, högresta av medelhöjd :smirk: o framförallt bruna.
Dock måste jag säga att bäst lämpar han sig nog till förädling av ex halvblodet.
"

"av dem som finns så verkat de har ett normalt temeperament, normala gångarter och hoppförmågan varierar lite hit och dit men ingen av dessa är någon stjärna, men inte heller någon hopplös katastrof, de utmäker sig inte på något sätt där men de är iallihopa välditg stora (höga och lååååååånga) och ridbarheten är inte så jag blir avundsjuk direkt, de har krävts väldigt mycket jobb att får dem till hyffsad lätt A nivå"

Igår diskuterade jag o min vän Johanna om Camaro M. Har sett många avkommor efter honom med mycket goda resultat i 3-års testen med hoppdiplom.

Blev tipsad av Matilda förut om Indoctro

Har ni synpunkter eller förslag? Kommentera gärna med tips o info om hingstar ni tror skulle passa Disen!BLI GÄSTBLOGGARE

Charlies efterlyser en ridsportsbloggare!!!

Vill du bli gästbloggare hos oss på Charlies??? Du har en häst och ridsportsblogg idag. Du rider själv och har många års erfarenhet. Du är sakkunnig och har koll på trender inom sporten. Du för dig väl i tal och skrift och kryddar gärna dina inlägg med humor. Skriv några rade...r här på FB och länka till din blogg. Länka till vår FB sida från din blogg. Hur du gör detta på ett smakfullt sätt avgör du själv. Vi vill ha in alla intresseanmälningar innan 31 januari. Sedan skall alla ni fans tillsammans med Charlies vara med och rösta. Fina priser väntar.....Lycka till!!

Charlies häst o hund på facebook:

+

2 hästar ridna + 2 longering

*phu* vilken lång dag!

Jag började kl 09.00 i stallet o jobbade på till strax efter 11. Efter lite fika så tog jag ut "Crazy" på en tur i skogen.
De blev en lång tur eftersom jag tänkte rida den "långa" rundan - men just när jag kommer till lite mer än hälften o är på hemväg hör jag massa buller o oljud och upptäcker att de håller på med skogsarbete, massa lastbilar o grejer för vägen - bara att vända o gå samma väg tillbaks. Crazy verkade inte bekymrad över de för han va jätte pigg o galopperade på som bara den! Mysigt.

Efter crazy tog jag in hästar, fodrade hö till de som var kvar ute och la fram kvällshö inne.
Tog en snabb lunch innan jag tog in hästar o sen sadlade opp DD.
Lars har tittat på henne idag när jag red och de är bättre, fortfarande lite, lite stum.

Eftersom både Annica o Lars har ordnat för gäster ikväll så fick jag även ta Lars hästar idag. De skulle longeras.
Shadow som jag longerat förut brukar va väldigt pigg, men eftersom han gick hårt igår så var han väldigt lugn o sansad. Skönt.

Shadow var duktig


"Fabbe" som jag longerade som nr 2 blir lite lätt stressad ibland så jag fick leda honom en stund o göra mycket halter o igångsättningar o sen lugnt o metodiskt jobba honom ut på större volt.

Söta FabbeEfter hästarna assisterade jag lite då Ingers häst hade veterinärbesök som kollade tänderna,  jag fick hålla opp hennes tunga huvud eftersom hon blivit lite drogad. Kvällsfodrade o sen stack jag in till mig o svidade om snabbt för en 3-rätters middag. Ljuvligt gott! Har nästan nyss kommit in till mig o ska verkligen ta o sova nu!


Fråga om verksamheten

Linnea ställde en fråga:
hej ! intressant och bra blogg! :)
vad sattsar du mest på inom din verksamhet ? (:
hare bra!

Svar:
Redan när jag utbildade mig visste jag att jag ville jobba med olika saker inom häst o ridsporten, o inte bara hamna på en ridskola och bli "fast". Det är en anledning till att jag startade firman. Jag kan själv välja de jobb som känns bra o disponera tiden. Därför satsar jag på ett "allround" koncept. Men det är absolut roligast att undervisa, men jag vill utvecklas själv som ryttare och ha tid att träna o tävla.
Bett

jessica andersson om Fråga:
Hade du inte kunnat skriva ett inlägg om många olika bett & vad du tycker om dem? :)

Svar:
Jag hade väl kunnat skriva om bett och dess inverkan utifrån ren fakta men inte utifrån vad jag personligen tycker då jag endast rider mina nuvarande hästar på vanligt tre/två-delat tränsbett. DD har fasta bettringar men inget annat konstigt.
Så antingen frågar du någon som har mer vana vid olika bett - dock tycker jag att du ska fråga en mycket erfaren person o ingen yngre ryttare som betslar upp utan att förstå syftet till de.


Hoppning, hoppning, hoppning!

Idag har jag hoppat på Crazy! Jag red i "ponnygruppen" som bestod av 3 barn på våra små ponnies. Vi värmde upp o sen "ekte vi "följa Elli" medan Lars byggde lite bana. Sen värmde jag på två galoppbommar o sen ett kryss. Vi avslutade med en kort bana o de gick så sjuukt bra! Först höll ja i o bromsade lite väl mycket o tappade rytmen. Men när jag valde att använda hans tempo (väldigt bra bjudning fram på hinder) så gick de hur bra som helst! Hindrena var väl inte mer än 70 men jag har inte hoppat på RIKTIGT sen i somras hos Sissi & Nina, då fick jag låna Stinas häst Olaf o då hoppa vi minnsan en bana på 15 hinder, men de va i somras de.

DD

Efter insläpp red jag med i "damgruppen" som bestod av mig och Inger som har 2 hästar inackorderade. Vi kan väl skylla på att gruppen fick heta just de då hennes häst är 23 år (!) och min dam 17. De gick helt ok. Känns absolut inte helt 100% fräsch men jag skritta o trava mest på rakt spår o galopperade lite. DD frustade o verkar helnöjd.

Strax efter 17 gjorde jag ordning Shadow för vi skulle åka till ett ridhus där Lars skulle hålla lite träning o sen hoppa själv. Jisses vilket ridhus! Hur fint som helst, stort ljust och ja...
Shadow va jätteduktig - väldigt på hugget (hoppade omkring, stegra o ville bl.a lägga sig ned o rulla sig när jag ledde honom) men hoppade jättebra!


 

 

 


Så var min dag -> vilket betyder att jag inte hunnit med särskilt mycket inlägg/planering som rör bloggen! Aj, aj, aj! Får ta o bättre mig snarast!

Hinner inte...

...uppdatera för jag ska ut i stallet o fodra o sen ska vi själva utfodras! ;) Är medbjuden på middag tillsammans med familjen.


Videos: Kul i stallet

Jag och Johanna hade roligt i stallet igår. Jag står bakom kameran och de är Johanna o hennes häst Jaccuzzi, även Lucas medverkar i korta frekvenser! ;) Enjoy


Söndag kväll

Sådärja, så kom jag fram till sist! Hann precis med 15.10 tåget till Stehag då vi ankom till Lund 15.07 TAJMING!
Annica hämtade upp mig i Stehag. Det var just dax för insläpp så jag fick leda in mina två sötnosar. Precis som jag misstänkte såg de ut som DD tänkte: "Jaha är du tillbaks igen? Kul *mmm äta hö* ".

Ungarna var glada o se mig o jag dem! :) De är ju för rara. De ville rida direkt så jag hjälpte de i ridhuset. Båda red barbacka och var superduktiga. Ebba undrade hur man red en häst på tygeln så jag redogjorde vad de egentligen betyde och att de handla om känsla också o att de inte finns något "recept" på hur man gör. Hästar är olika ridmässigt osv. De galopperade över en bom och Julia fick prova hoppa ett kryss o ett räcke - de gick toppen!
Ungarna är lediga hela veckan så vi hinner nog rida en himla massa!

Ikväll om jag orkar laddar jag in lite bilder o videos jag tagit hemma! :)
Dessutom lovade jag ju er del 2 och 3 av guiden till LC:1 GAH vad jag vart dålig på att hålla de löftet!


Back to reality

Hej på er! Och gott nytt år. Har som ni säkert märkt knappt vart inne på bloggen under helgen, ibland har jag bara loggat in lite snabbt för att läsa era kommentarer. Har haft fullt upp med fester och firande - men som rubriken lyder är det tillbaka till verkligheten nu.

Sitter just nu på tåget som ska ta mig till Lund. Passerade för en stund sen Linköping - Mjölby. Hade velat hoppa av där men de får vänta nån vecka... har just nu tusen saker i huvet. Veckan som kommer ska de planeras o packas. Exakt vad de handlar om får jag avslöja längre fram...

Jag hoppas ni har haft ett bra lov, semester och firande. Men nu är det som sagt dax att börja planera träning och tävling - kanske nån övergår från ponny till storhäst? Nån som ska ut o resa, börja ett nytt jobb, utomlands? Kanske nån kvalat till att hoppa högre höjder eller rida svårare klasser. Vad ni än ska eller vill göra så önskar jag all lycka och skriv gärna en kommentar eller ett mejl om vad ni planerar in att göra för 2011.

"Nog finns det mål och mening i vår färd men det är vägen, som är mödan värd."

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus