Vilken härlig dag!

Kolla vilka härliga bilder! Det här kallar jag en fin höst! Hoppas hela Oktober få se ut såhär!
Idag har jag vart i Lund och jobbat. Där träffade jag Frida som går 2.a året på Vreta och har sin praktik där! Jättekul! Jag hade Frida som en av mina elever under min diplomering! När jag sen åkte till Eslöv för att handla och hämta Elin på dansen så sitter en välbekant tjej på bänken utanför. "Fredrika?!" Fredrika och jag gick Estet bild & form tillsammans på gymnasiet! Vi har alltså inte setts sen studenten och nu bor hon i Eslöv och läser musikallinjen! Vilket sammanträffande! Ska skicka mitt nr till henne så vi får fika nån dag och prata roliga skolminnen (bl.a. om vår lustiga bildlärare!)

Som avslutning på detta inlägg vill jag hedra jättegulliga Rebecca som jag träffade för 2 veckor sen på Lunds ridskola. Stackarn har legat på sjukhus idag för hon har allvarliga problem med magen! Hoppas hon kryar på sig och att vi träffas snart! (Än så länge har vi "bara" FB och SMS kontakt!)

Imorgon är det Fredag! VECKAN HAR GÅTT FORT!

Besöksrekord

Roligt! :D


Jobb

Nu drar jag till Lund för jobb och andra sysslor! Uppdaterar mer ikväll!


Fälltävlanslaget: Klara för start


I laget rider Niklas Jonsson/First Lady och Linda Algotsson/Stand By Me (dressyr torsdag), Niklas Lindbäck/Mister Pooh och Katrin Norling/Pandora Emm (dressyr fredag).

Viktoria Carlerbäck/Ballys Geronimo
startar individuellt på torsdag och Malin Larsson/Piccadilly Z på fredag.

Dressyren rids på torsdag och fredag, terrängen på lördag och banhoppningen på söndag

Bild: Google.se


Om mig [UPPDATERAD]Jag heter Eleonor och är 21 år ursprungligen från Eskilstuna.

Jag började rida när jag var 7 år och har klättrat från nybörjare till tävlingsryttare på ridskolan, tills jag köpte min egna häst! Hon heter Drusilla's Delight och är en välmeriterad fälltävlanshäst som jag tränar och tävlar dressyr och hoppning med. Hon var bl.a. 2.a som 5åring i Breeders och SM 3.a i Strömsholm samma år som jag köpte henne.

2008 sökte jag KY-utbildningen på Vreta i Linköping och blev klar 2010 som diplomerad ridlärare ( Level II). 
Under skoltiden har vi haft förmånen att få ha längre LIA-perioder (praktik). Jag var första året på Vreta, 6 veckor som innehöll mycket ridning både på unghäst, läromästare - och våra egna hästar i dressyr, hoppning, men även arbete på marken som hantering och longering. Sedan hade jag min ridskolepraktik, 7 veckor på Hippologum i Umeå där jag fick ha ridundervisning, men också följa med hur en vardag såg ut på ridskolan, i stallet - på kontoret - ja överallt!
Min sista LIA-period valde jag att ha på min hemmaklubb Nyby-Torshälla RK i 13 veckor. Där lärde jag mig mycket av mina ridlärare o främst av Maria Larsson som var min ledstjärna, och jag hade jätteroligt. Så roligt att jag fick en månads vikariat hela december ut.

Förutom dessa obligatoriska praktikperioder har jag själv haft "extra" praktik hos Sissi & Nina Lilja i Mantorp (där jag köpte min häst) när vi hade distansstudier i skolan. Jag pluggade alltså på distans samtidigt som jag var extra hos Lilja!!!
Hos Lilja får man lära sig allt! Att rida på tygeln, köra traktor, rensa ogräs från en bank, stänga av fläkten när man lagat mat och göra kullerbyttor på gräsmattan. Jag spenderade hela sommaren 2010 i Mantorp vilket är ett minne för livet. Trots en skadad häst som gjorde att jag inte kunde slutfölja mitt mål ( att starta debutant i fälltävlan) så var det en lärorik och rolig sommar.I slutet på augusti flyttade jag ner till Skåne för att prova livet där nere. Det var roligt men hade ändå inte riktigt fastnat för Skåne så efter ett halvår flyttade jag tillbaka till Östergötland - och fick med mig en ny häst på köpet!
Dacke som ni säkert redan hunnit bekanta er med väl i bloggen är en snäll o pigg gosse på 12 år och honom ligger satsningen att tävla både dressyr o hoppning!Jag är en positiv tjej som brinner för ridsporten och vill kunna lära ut ridning och hästkunskap på ett lärorikt och positivt sätt. Jag tycker att man ska värdesätta all grundridning för att nå bästa, långsiktiga resultat.


Just nu är jag bosatt i Östergötland
där jag driver mitt företag Häst & ridverksamhet. 


Ursäkta röran!Just nu blir det väldigt många "konstiga" inlägg där jag skriver om min verksamhet och annan fakta som redan finns i vänsterspalten.
Det är för att jag nu har skapat länkar högst upp som en egen meny där man snabbt kan ta sig till de olika sidorna!Mvh
/ Eleonor

Ursäkta röran!Just nu blir det väldigt många "konstiga" inlägg där jag skriver om min verksamhet och annan fakta som redan finns i vänsterspalten.
Det är för att jag nu har skapat länkar högst upp som en egen meny där man snabbt kan ta sig till de olika sidorna!Mvh
/ Eleonor

Om verksamheten

Eleonors Häst & Ridverksamhet (I Östergötland)

Jag erbjuder ridskolor/privatpersoner som är i behov av vikarie under timmar eller längre perioder.
Jag kan erbjuda ridundervisning i både dressyr & hoppning från nybörjare till avancerade grupper.
Jag erbjuder dessutom motionsridning av större ponnys eller hästar, tillsyn och stalltjänst då du av någon anledning inte kan sköta dina hästar.


Kontakta mig via mejl: meleonor@live.se vid intresse, då jag kan lämna ut mitt mobilnr.GULD TILL HOLLAND SVERIGE 10.ATotilas tior gav världsmästar titeln i dressyr till Holland. Dock var det blandade känslor när de tog emot sitt allra första VM guld.

84,043 procent var nära egna världsrekordet 84,085 för Edward Gal och Totilas. Även fast laget tappade ett av sina starkaste kort påverkade de inte medaljstriden. Holland tog guld med 229,745 procent före Storbritannien på 224,767 och Tyskland brons, 220,595. Sverige fick nöja sig med en 10.e plats.

Edward Gal menar trots guldet, att de har varit en svår dag då de grät tillsammans med lagkompisen Adelinde Cornelissen som inte fick fullfölja sitt VM.

 

Bild: Google.se

VM-debutanterna Minna Telde och Larina Höm rider vidare till Grand Prix Special och semifinal i VM.MEDALJFAVORITENS FALL


Dramatiskt var det under dressyrdag 2 i Kentucky. Medaljfavoriten Adelinde Cornelissen - Holland blev utblåst av domarna då hennes häst Parzival börjat blöda ur munnen. Orsaken var att hästen bitit sig i tungan. Reglerna säger att om hästen blöder i munnen får den inte fortsätta. Det betyder att en av de största medaljkandidaterna är borta från VM.

Sveriges 3.e och sista ryttarinna Tinne Vilhelmson Silfvén gjorde bra ifrån sig fram till Piaffen. Favourit blev överambitiös så han visste inte vilket ben han skulle sätta ner först.
Tinne Vilhelmson Silfvén och Favourit fick bra poäng för de rörelser som satt som de skulle men totalt blev det en låg poäng (66 procent) och något avancemang till Grand Prix Special ser det inte ut att bli varken för Tinne eller Patrik Kittel.Bild: Google.se

KL tävling


Hopp-Tisdag!

Idag har vi hoppat nere på banan! Eftersom ungarna häromdagen fick hoppa "hundben" eller Dogleg som de egentligen heter, var de dags för en själv att kunna genomföra samma uppgift. UPP TILL BEVIS!
Men först inledde jag med att premiäranvända "Stipendieschabraket" från Vreta. Märket är Mias
passformen var jättebra.

Vi värmde upp på backen först och sedan över lite galoppbommar - därefter galoppbommar, volt runt oxer, och vidare mot ett räcke. Sedan tog vi bort volten och hoppade istället galoppbom-räcke-galoppbom till oxer.

DD var jättefin och duktig! Men jag måste bli bättre på att inte spänna mig och bli klämmandes med överskänkeln.
Så fort jag lossar lår/knäna får jag mycket bättre inverkan och det blir - givetvis - mkt lättare.

Ska rita upp övningarna eftersom jag tyckte att den inledande övningen var bra inför att hoppa just dogleg.Lars och ShadowLars och Shadow
Lite svårt att ta bra bilder med mobilkameran! Men håll till godo!DD var nöjd efter passet!
Imorgon ska vi ta en lugn skrittur i skogen (om vädret tillåter).
Det förtjänar vi båda två! :)

PersonSÄMSTA för KittelPatrik Kittel
och Scandic utförde sitt program med personsämsta 66,255 procent. De var ungefär 10 procent lägre än vad man väntat. Scandic levererade fina piaff och passage program men missarna blir dyra i slutändan.
Varför det gick som de gick kan bero på den röriga träningen dagen innan - samt på banan. En kamera hade plötsligt kommit upp mitt framför Scandic som blev rädd och het.


Minna telde ligger just nu 11.a i halvtid. Holland leder lagtävlingen och Imke Schellekens-Bartels toppar tabellen på 73,447%Bild
google.se

VM I KENTUCKY

 

Så var VM:et igång! Tänk att något så stort för ridsporten inte alls får så mycket uppmärksamhet i media? Men de är som vanligt, därför tycker jag det är viktigt att vi håller koll på vad som faktiskt händer i Kentucky för våra svenska tävlanden!

Idag har det inletts med lagdressyr där Minna telde red på Larina Höm med 68% vilket hon var nöjd med.

Hålltider för dressyren ser annars ut såhär:
Måndag 27 september 8:30-12:00 + 14:00-18:00 Grand Prix, lagtävling och individuellt
Tisdag 28 september8:30-12:00 + 14:00-18:00 Grand Prix, lagtävling och individuellt, medaljutdelning
Onsdag 29 september 10:00-12:30 + 14:30-16:30 Grand Prix Special (30 startande), medaljutdelning
Fredag 1 oktober 19:00-22:30 Grand Prix Kür (15 startande), medaljutdelning

Våra Svenska ryttare: Patrik Kittel/Watermill Scandic HCB, Minna telde/Larina Höm, (bilden) Tinne Vilhelmson Silfvén/Favourit

Så gick det sist – Aachen, Tyskland 2006
Nationstävling: 1) Tyskland 2) Holland 3) USA 5) Sverige
Individuellt GP Kür: 1) Anky van Grunsven, Holland, Salinero 2) Andreas Helgstrand, Blue Hors Matine 3) Isabell Werth, Tyskland, Satchmo 9) Jan Brink, Sverige, Briar
Individuellt GP Special: 1) Isabell Werth, Tyskland, Satchmo 2) Anky van Grunsven, Holland, Salinero 3) Andreas Helgstrand, Danmark, Blue Hors Matine 8) Jan Brink, Sverige, Briar 20) Tinne Vilhelmson Silfvén, Sverige, Solos Carex

Måndag kväll

Nu tar vi måndagkväll med Idol på tv!
Tjing tjing!


Måndag. Igen.

På förmiddagen har jag ridit dressyr på DD och de gick jättebra! Är så himla nöjd med mig själv o henne såklart också, då är dressyr som roligast - o man vill nästan inte sluta rida!

Nu på eftermiddagen har jag ägnat mig åt lite "kontorssysslor". Jag har rensat bland lite papper och kvitton, samt mejlat lite folk och skrivit ut en "bilaga" på tjockare papper - så nu är den HELT klar!

Imorgon händer inget särskilt men jag ska iallafall åka o se när Carro har hoppträning för "Ankan" på flyinge.


Fina DD under LA:3 i Umeå. 2.a plac

I kalendern

Lite datum att se fram emot i okt/nov

9 Okt Anna kommer till skåne!

19-24 Okt Breeders final
1-7 Nov Stina kommer till skåne!


LUND CITY

Idag har vart en bra dag!
Jag gjorde stallet som vanligt och sen stack jag mot flyinge för att träffa Carro som går hippologen där.
Först kikade vi på hennes bostad och rum - hon bor i ett stort hus med massa andra elever, men de var himla mysigt där.
Sen åkte vi till flyinge där vi tänkte fika, men de hade stängt. Så då orienterade vi oss in till Lund där jag aldrig varit just på stan.

Lund är en typiskt "levande" stad. På torget var det marknad och hur mycket folk som helst. Massa mysiga butiker och caféer i gamla hus. De tycker jag är så himla mysigt!
Vi åt lunch och fikade samtidigt som Carro fick dela på lite Gossip.

Avslutningsvis gick vi till TeamSportia för att se utbudet av mössor - jag hittade en fin men köpte den inte :(
Sen gick vi till stans godisaffär: CandyPeople, har inte sett så mycket godis på ett o samma ställe på länge, men nu är de mesta godiset hemma hos mig! ;)


Carro!


Jag


Jag provar en mössa - den va fin - tummen opp!
Skulle vilja göra mitt hår ännu ljuuusareeee!

Rytteriet.nu

 

Ska strax åka till rytteriet för att kika på deras rea på 50-70% rabatt! Hoppas jag hittar något som jag vill ha - ni vet väl vad vid det här laget? Om inte annat måste jag faktiskt ha nå typ av vinterskor att ha i stallet när jag jobbar.Snabb upd.

Har ridit Shadow på banan nyss och de var bästa gången hitills! Han har inte busat/bråkat något alls idag!
Kändes så himla bra att man kunde rida "upp o fram" utan att han blev stark eller sur. De är jätte nyttigt för mig o rida en stor valack eftersom jag måste sitta emot och hålla händerna där de ska va! Fick order om att rida cavaletti så de gjorde jag men hade lagt upp varannan bom på 45 cm så han fick trava opp sig lite emellanåt!

 

Nu ska jag till Flyinge - Lund - Eslöv för lite uppdrag och jobb! Uppdaterar mer ikväll!

/ Eleonor


Onsdag kvällDen här bilden tog jag när jag skulle hämta in ena stoet ikväll.
Visst blev den häftig?
Lite "mystisk" känsla över bilden.

Väst problem

Mitt västproblem fortsätter. Här har jag gått nu i veckor och längtat till att få köpa en ny och FIN väst för en gångs skull men.
Jag ringde till flyingebutiken idag eftersom de va osäkra på om de skulle få in nyheterna från KL idag eller imorgon.

"Ja vi har fått lite saker här ja, jackor o så"
"Västar?"
"Nja de vet jag inte... joo"
"En blå?"
"Nä bara bruna"


VARFÖR BESTÄLLER MAN HEM BARA BRUNA/BEIGA VÄSTAR FÖR?!

Försöker leta runt på internet o hittade en sida som har de västar som butiken inte har nämligen:
Men man vill ju gärna inte betala 2000:- för något man inte fått prova.

Måndag

Bild från igår då solen sken o de va mysigt höstväder.

Idag har jag ridit dressyr i regnet. De gick faktiskt bra, jag är nöjd! Jag måste bara bli noggrannare med mina händer så inte tyglarna blir för långa o armarna för "stumma". Avslutningsvis galopperade vi över 3 bommar o hon gick jättefint på de.

Får se om ruskvädret slutar snart så hon får gå ut en stund utan att blåsa eller regna bort!

/ Eleonor


På tis eller ons...

Gissa vad jag ska göra?
Nu vill jag tävla!
De här bilderna är jag så himla glad över! Beställde de + 2 andra bilder på riktigt fotopapper och har de i svarta ramar! Jag saknar verkligen tävlingarna. Sommaren 2009 hade vi ett sånt himla flyt och vi startade många hoppningar varvat med dressyr.
De är alltid mycket svårare att komma igång o få ett bra flyt då man inte hoppar lika ofta eftersom hoppningen är "färskvara". Kanske jag ska hoppa lite imorgon om vädret tillåter?

Bilder från veckan


Bella och hennes kattunge!


Bella och kattungen


Min lilla ridgrupp i full galopp på ridbanan :)


Angelica och Azura.


Ska lära mig att göra den s.k flyingeflätan då manen flätas i en o samma fläta. Har ALDRIG gjort detta förut och jag ska avslöja att jag inte alls är händig på att fläta. Men, övning ger färdighet, och DD fick vara delaktig i mitt första test som blev godkänt! De svåraste var att börja med flätan, det var lättare sen.
Om någon har bra flättips får den gärna dela med sig av dem! :)

Jag har vart barnmorska

Igår var det inte en helt vanlig fredag.

Annica åkte iväg till Strömsholm med Albatros, och jag grejade i stallet som vanligt, red dressyr på DD
och åkte sedan iväg på möte samt lite andra ärenden.
När jag är i flyinges hästshop och pratar med Carro ringer Annica:
"Barnen tror att katten ska börja föda"

Jahapp! Bara att åka hem fort som bara den för att först "rädda" Bella som gått in i garaget, klättrat upp på taket
för att föda där. Vi fick ned henne och in på den inglasade verandan och la henne i lådan, men hon var fortfarande lite orolig och vankade omkring och ville in i huset.

Vi lät henne vara och barnen red lektion på ridbanan, sen åkte jag o köpte pizza och vi tittade på Idol. Jag hade kontakt med Annica på telefon och vi kunde ta in Bella om de inte verkade bli nån födsel ikväll.

Bara 30 min efter de så skymtade Ebba något som såg ut som en kattunge som ville ut! Snabbt ut med Bella i lådan och så lät vi henne vara i fred fast vi hade övervakning då o då såklart.

Bella fick 1 liten bebis!!! Och jag fick klippa navelsträngen o ta undan efterbörden (USCH!) jag har aldrig vart med om något sånt här tidigare, men de va ju tur att de inte va nån häst som skulle föla iallafall!

Nu på morgonen och förmiddagen har jag kollat Bella och de lilla livet, de verkar bara må gott och Bella tar hand om henne väl. De är första gången för Bella att få bebis!

Jag är iallafall glad att jag valt rätt yrke att inte bli veterinär eller barnmorska på riktigt - för de skulle jag absolut inte fixa! Jag ska dessutom avslöja att mina drömmar inatt endast bestod av katter och kattungar!


Såhär såg Pommac och Bobkatt ut när vi hämtade dem

Visitkort

Jag funderar på att göra visitkort. Antingen be nån reklambyrå eller försöka göra några egna. Jag ska till en pappershandel imorgon i Eslöv o köpa "riktiga" papper så jag kan trycka ut en annan grej, då kanske jag kan testa göra egna kort också. I såntfall kanske de skulle kunna se ut såhär?

 


SKUGGAN!

Visst är han för söt? Red han i ridhuset i förmiddags eftersom det är riktigt ruskväder ute. Blir dock mest skritt eftersom underlaget är för hårt o vi ska göra ordning det. Jag red mycket halter så han skulle lyssna och kvarts framdelsvändningar. Han var nöjd liksom jag också på slutet!

Imorgon ska jag tillbaks till LCR (Lunds civila ryttarförening) o provjobba som ledare i en handikappgrupp!
Efter det beger jag mig på ett nytt möte som än så länge får vara *hemligt* ;)Presenten...

... till min mamma!
En jacka från jacson!
Vinröd/svart. Tror hon kommer bli fin i den!


Möte [Check!]

Mötet i Lund gick jättebra! Lena mötte mig i foajén o vi pratade lite på kontoret innan hon visade mig runt.
De var väldigt stort trots att de låg mitt i stan nästintill! Och de hade 36 ridskolehästar ca 500 uppsittningar i veckan! Inte dåligt! På onsdag ska jag testa vara ledare i en handikappsgrupp -det ska bli jättekul!
Fick ett nummer också till någon som behövde hjälp med stall och hästar, henne ska jag ringa upp imorgon.

Har ridit DD idag o de gick sådär, när jag insåg att traven idag var skit rent ut sagt så jobbade jag henne mycket i galopp så det blev enkelt. Vi övade byten över en cavalleti och red lite förvänd, öka o minskade volter. Hon blev fin så imorrn får hon skritta o på onsdag tar vi på dressyrsadeln igen.

Sen red jag skuggan!
Shadow har 2 personligheter. 1. i stallet är han som Ior. Lugn, mysig - nästan lite seg. 2. På ridbanan är han som tiger som skuttar omkring som ett yrväder o man kan nästan höra i honom gnägga: huhuhuhuuuuuuuu! Som tiger gör.

Sist red vi ut en sväng med the ponnies. Jag red barbacka på Azura o hon skötte sig exemplariskt. Förutom jag själv som för allt i världen inte kom upp på henne utan hjälp! ÅÅH vad jag måste ha blivit osmidig. Dax att ta tag i träningen hepp, hepp!


Men först givetvis lite kvällsmat!

/ Eleonor


SVENSKA VM-LAGET ÄR PRESENTERAT!

I VM-laget ingår Malin Baryard-Johnsson med H&M Actrice W, Rolf-Göran Bengtsson med Ninja La Silla, Peder Fredricson med H&M Arctic Aurora Borealis och Helena Lundbäck med Bukowskis Erbblume samt Alexander Zetterman med Isaac som femte ryttare och reserv.

Söndag 3 oktober är det hästbesiktning och uppvärmningsklass och på måndagen börjar allvaret med den inledande tidshoppningsklassen.

Fråga: Vad tror ni om Sveriges medaljchanser i Kentucky?Läs mer på :
http://www3.ridsport.se

Söndag

Näe - det verkade som att de flesta av mina planer gick i stöpet.
De jag planerade göra idag fick jag ingenting gjort förutom stalltjänsten såklart.
Jag vaknade med magvärk och huvudvärk - som senare gick över en stund men som kom tillbaka.
Efter att ha ätit trodde jag de skulle bli bättre, men har legat nedbäddad i soffan o kollat på repriserna av idol.

Senare mot kvällen kunde jag ta mig ut till stallet och mysa med DD och hålla 2 lektioner för ungarna.
Nu har jag ätit lite igen men de är fortfarande inte helt som de ska. Blir så matt av att ha ont i magen så jag hoppas de blir bättre så jag är pigg nu till ny vecka.

Imorgon ska jag på möte. Jag ska till Lunds Civila ridklubb i Lund och träffa ridskolechefen där! :) Ska bli himla roligt så önska mig lycka till o att de kommer gå bra.

När min ekonomi blir lite stadigare är jag sugen på att slinga håret ännu ljusare trots det börjar gå mot hösten. Annars är jag alltid mörkare på höst/vinter halvåret och vill va ljus på sommaren. Men trivs så bra i blondt så jag önskar mig ännu ljusare ändå! :)

/ Eleonor

HURRA HURRA HURRA!Idag fyller min mamma år!
Grattis till henne!
Den här bilden togs förra sommaren då mamma var "hästvakt" till DD
när jag åkte tillbaks till skolan i 3 veckor.

Nu var det tänkt att jag skulle åka till Flyinge men jag mår faktiskt inte så bra. Ont i huvet och i magen ingen bra kombination... får se hur jag gör.

/ Eleonor

Morgondagens planer

  1. Stalltjänst
  2. Åka till Flyinge och se Breeders terrängprovet
  3. Kika in i flyinges hästsportbutik Ryttare&Häst, jag har tur att de har extraöppet söndag pga breeders! Här är deras hemsida:http://www.ryttare.com/
  4. Rida Shadow & Möjligen Azura (DD får nog vila eller endast promeneras)
  5. Förbereda mitt möte på måndagDet var mina söndagsplaner so far. Imorgon kväll har jag planerat ett telefonmöte. Med Johanna! ;) Får hoppas att jag får mycket "gossip" från hemtrakterna och hennes partyhelg.


/ Eleonor

Vart på Breeders i flyinge...

En liten kort uppdatering om vad jag har sysslat med idag.
Jag har hoppat med DD! Det var superkul och jag är jättenöjd! Fick mycket bättre galopp idag o hon var himla fin.

Jag har vart på flyinge och sett lite av Breeders hoppningen.
Där träffade jag Nina Lilja som var med på Caribia! Även Mahtteuz var med som hästskötare!
Han är så himla gullig tycker jag så vi pratade en stund innan Nina gick in på banan.

Efter flyinge har jag fått se ännu lite mer av skåne, lite teamchasing, lite terrängbanor, lite av allt möjligt faktiskt.
Har vart himla roligt. Nu har det hunnit bli lördagskväll - ser ut att bli ganska lugnt.


Vad är Breeders?
Ändamål
– att utveckla en tävlingsform som tidigt medverkar till rätt grundutbildning av unga hästar
– att styra de unga hästarna att tävla i rätt svårighetsgrad genom att de tävlar tillsammans i samma åldersgrupp
– att vara en talangjakt på morgondagens elithästar
– att vara ett utökat samarbete sport - avel och en vägledning för uppfödarna
– att marknadsföra den svenska varmblodiga hästen som tävlingshäst.


Tävlingar
Breeders Trophy tävlingarna är uppdelade i regionala kvalificeringstävlingar, vilka pågår under perioden 1 mars till mitten av september 2006. Anmälan till varje enskild tävling görs i vanlig ordning till respektive arrangör. Observera att det är hästarna som tävlar. Ryttarbyte är således tillåtet mellan kvaltävlingarna och final. Dock är ryttarbyte mellan grundomgång och eventuell omhoppning ej tillåtet. Häst som kvalificerat sig för start i mer än en disciplin får endast delta i en final under Svenskt Avel och Sportchampionat.  Dock får häst som startat final i fälttävlan i september starta dressyr eller hoppning under Svenskt Avel och Sportchampionat i oktober

Läs mer om breeders här: http://www.swedehorse.com/Pages.aspx?/swh/breedersTrophy// Eleonor
Minns ni Vinter09?


Bilder från tävling på Mantorp 09. 90-1m. Foto: Ida Norlin Inhast.blogg.se

Så mycket snö! Tror ni de kan bli en lika kall o snöig vinter i år?

Djurgårdens ridsport


Idag har jag varit på en utflykt till Djurgårdens ridsport. Det är en butik som ligger strax utanför Eslöv på landet.
Blev positivt överraskad för jag trodde inte de hade så mycket - men de hade dem! Och billigt var det dessutom!
En snygg sportig hjälm reade dem ut för 300 spänn! Snygga röda Ridbyxor för 500.- och jackor för 99.-
Dessutom hade de massor av schabrak för 299.- och benskydd av olika märken där billigaste låg runt 150.-

Jag fyndade 2 par strumpor som gick i blåa färger samt en present till mamma (som jag KANSKE vill behålla själv). Men eftersom jag inte lär kunna skicka den kan jag passa på att använda den tills vidare! ;)

Här kommer jag lätt inhandla min ridutrustning framöver.
Just nu är jag i behov av:
Svarta jodphurse.
Varma handskar.
Mössa.
Och något som får stå på önskelistan:
Fram och bakskydd till DD
Vita damasker till DD
Sadelgjord/magplatta till DD
Vita Whitaker ridbyxor
Kingsland väst (en grön)
Ny blå ridkavaj som är mer "slimmad" än den jag har nu
Tävlingsskjorta

/ Eleonor

Hoppning!

Idag har jag gjort något som jag inte gjort på väldigt, väldigt länge.
Hoppat på DD!
Nåja "skuttat" är väl ordet, det var iallafall 2 kryss längs ena långsidan på åtminstone 50 cm.
Men det betyder attr vi är mer än på gång! DD var jätte pigg och vild och gick på 5 galoppsprång emellan
när jag kunde rida på minst 7 språng innan! Hon blir så glad av att få skutta min lilla dam - himla roligt!Bild från Hageby 1.10 i våras

Torsdag

Igår ville flickorna rida på fältet en stund så det gjorde vi. De var jätteduktiga och kunde trava själva där det inte var så stenigt. Vilka snälla ponnysar vi har! Se så härligt det ser ut.
Även lilla Ida fick följa med. Totalt orädd för hästar, kanske lite väl orädd då hon ibland går lite för nära deras bakben. Aj, aj, aj!

Mathilda på Tott och Ebba på Magic.Skrittade hemåt genom Allén


2 unghästar som spanade efter ponnysarna


Stona och fölet i deras jättestora hage! Väldigt mysigt och skönt har de i kvällssolen!

KINGSLAND WINTER COLLECTIONHar spanat in Kingslands Winter Collection och vill ha nästintill ALLT! Visst är den gröna västen fin exempelvis?
Kolla in den du också på Kingsland.no
Och på tal om vinter så ska jag nog börja bunkra upp inför vintern med en rejäl mössa och bra handskar att ha i stallet. Nu har det faktiskt börjat blåsa storm här i skåne och det är kallt tidigt på morgonen.

Har fått ett trevligt mejl om ett möte.
Men nu ska jag pyssla vidare med ett utkast - också det än så länge lite hemligt! ;)

Sightseeing in Skåne

Idag har jag fått se mer av skåne. Jag följde med Lasse idag till Vellinge hästsportgymnasium och fick ta del av hur deras dag såg ut. Det är lite samma stuk som Vreta gymnasiet.
I Vellinge blåser det alltid och idag stormade de ordentligt. Det var dressyr i ridhuset för Ninna och det var jätte trevligt att prata med henne. Vi hade samma uppfattning om att det numera rids alldeles för mycket med handen.

På hemvägen svängde vi förbi föräldrarna i Lund - de hade en helt fantastisk våning! Wow, precis så vill jag ha de när jag skaffar eget. En våning högst upp i ett gammalt hus i stan, gamla antika vita möbler, stora fönster. Åh va fint de va!

DD har gått ett lättare dressyrpass idag. Hon var fin. Sen red jag ut på Azura tillsammans med Ebba. Otroligt att vi fortfarande har sånt vackert väder här som vi nu haft sen jag kom hit. Hoppas det håller i sig!

Nu kollar jag på idol. Mitt favoritprogram!Bjuder på en bild på min kära häst som inte kan se mer uttråkad ut! Haha!

Väst till Häst

Något jag tycker är så himla snyggt är en fin, varm väst att ha i höst/vinter.
Modernt i år verkar vara den "lurviga luvan". Ett tips är att kolla om luvan är avtagbar., ett plus då visa ridskolor
inte godkänner ridning med luva pga säkerhetsrisken. Luva eller inte. Här är västarna jag diggar mest och lägger till på önskelistan.


Vilket ridplagg tycker du är viktigast i vinter?

En glad överraskning!

Stina och hennes häst Elwood

Min forna kollega från i somras och fina vän Stina a.k.a "KAFFE OSSÅ" kommer på besök v44!
Nu har jag verkligen ett datum att se fram emot! Jag kan tänka mig att det blir lite hästar, stadsbesök, en eller två utgångar och massa skratt! Som sagt - jag längtar och ser fram emot hösten!

Måndag eftermiddag

Så var det ny vecka! Morgondagen har spenderats med stallsysslor och dressyr på DD.
Hon är riktigt fin nu och Lasse ger mig bra tips. Mycket just nu handlar för henne om att stretcha och sträcka ut. Idag red jag lite sidvärts och förvänd sluta, innan jag rätt ställde och fattade galopp ur det. DD blir toppenfin då och fattningarna mycket bättre.

Strax ska jag ut och rida Azura en omgång - får se om ungarna vill rida nån lektion.
Imorgon ska jag följa med Lars till Vellinge ridgymnasium och kika! Ska bli kul!
Ikväll ska jag bänka mig framför tvn då mitt favoritprogram Halv 8 hos mig börjar och sen Biggest loser sverige.
Senare eftermiddag ska jag försöka verkställa min lektionspärm som förhoppningsvis fylls på med massa bra övningar i framtiden.

/ Eleonor

Vinn Schockemöhle schabrak


Söndag

Nätverket krånglar lite ibland men nu verkar det fungera igen! Annars hade jag uppdarerat betydligt tidigare i förmiddags!

Jag har ridit dressyr på DD idag i dressyrsadeln - det var ett tag sen! Men jag är nöjd. Jag måste bli kvickare för att DD ska reagera fortare på mina hjälper. Ibland tar det lite för lång tid för att få igenom en halvhalt ex. Men mot slutet så var hon mer uppe i formen och framme för båda skänklarna.


Linda benen inför dagens dressyrpass.


Nöjda och glada efter passet

Nu sitter jag och pysslar med min lektionspärm. Det tar längre tid än vad jag trott särskilt när jag vill göra alla saker samtidigt. Men jag har skrivit klart dressyrens grunder såsom mål och utbildningstrappa samt påbörjat övningar i medel nivå. Så småningom lägger jag upp lite övningar på bloggen som ni kan ta del av och några tankar och tips inför övningar.

Om ni har nån bra övning
ni vill dela med er av så skicka gärna, antingen via en kommentar eller ett mejl: meleonor@live.se bifoga gärna en bild så man lätt kan förstå övningen. Skriv vad övningen heter samt mål och vad den gör för nytta för häst och ryttare.

/ Eleonor

Mysig lördag

Minst sagt! Lördagar = sovmorgon så länge som till kl halv 9. Men jag vaknade givetvis tidigare än klockan så det blev en lång frukost framför Nyhetsmorgon.
Kl 9 var jag ute i stallet och gjorde de vanliga sysslorna.
När jag var klar gjorde jag mig ordning för att åka in till Eslöv City. Nåväl, det fanns en del affärer att kika i om än inte de viktiga som Ica Kvantum, Apoteket och biblioteket (där jag ska förtidsrösta nästa vecka). Jag hittade dessutom ett jätte mysigt fik som hette Grappa ( Precis som resturangen i Eskilstuna). Där åt jag lite lunch samtidigt som jag hade ett långt, uppiggande samtal med min gode vän Johanna från just Etuna.

Eftermiddagen var lugn och jag har pysslat med min lektionspärm då jag har lyckats installera skrivaren helt och rätt så nu fullkomligt exploderar det ut, listor, planeringar och bilder till min pärm! Ni får kanske ta del av resultatet imorgon, men än så länge är det mycket pyssel kvar.

Vid 17 tiden knackade Ebba på och ville rida. Eftersom de andra redan ridit så hjälptes vi åt att göra ordning Magic. Red på banan ca 15 min innan vi gick ut i skogen! Jag tog med mig DD som handhäst och det gick jättebra. Vi spejade efter rådjur mellan träden men såg inga, dock hörde vi ett skott långt inne i skogen så vi beslutade oss för att vända. Vore för tråkigt om någon tog fel på oss och hästarna. Så jag och Ebba började sjunga högt och ljudligt så de verkligen skulle veta att det minnsan inte var något rådjur här inte. Jag tror dock inte hästarna uppskattade vår skönsång! ;)

Dagens duktiga ekipage samt den lilla publiken i form av Ida!

En härlig ritt i kvällssolen!

Katten hade funnit sig en utmärkt sovplats


Hästhagens gård

Här bor jag! Nåja, DD gör det iallafall! Jag tycker väldigt mycket om stallet och DD verkar också trivas riktigt bra. Hon har bytit miljö så himla många gånger, från Östergötland till Norrland, till Södermanland och nu till Skåne. Men här hoppas jag att vi stannar länge, länge!Stallet ligger uppe på en kulleRidhuset  + Gårdsplanen och en skymt av ridbanan + hinderparken

Min dag i bilder

Idag får mina foton visa vad jag sysslat med idag!

Idag har jag målat klart Shadows gamla box!


Jag har ridit Shadow idag! Bockade som bara den när han tyckte det blev jobbigt! Jag ska rida honom i helgen när Lasse är i Holland, vi får se om jag sitter kvar i sadeln!

Blev en betydligt lugnare tur med min dam. Vi tog en tur i skogen och hade rådjursafari. Såg inte mindre än 4 st i skogen - inte långt ifrån varann!

 

Väldigt svårt att försöka fota rådjur på 20 m avstånd, särskilt på en häst som inte vill va stilla! Nåja, skogarna häromkring är helt fantastiska. Tänk sen när det blir höst och löven blir härligt röd/brun/gula. Det är så himla vackert då!


Dressyr + hoppning på schemat!Idag red jag dressyr för Lasse på banan. DD var fortfarande lite på tårna men betydligt lugnare idag ändå. Lasse sa många bra saker och uttryck som jag inte hört förut! Värt att ta till sig! Vi gjorde serpentiner, volter och svag sidvärts på en båge och avslutade med lite kravlös galopp. Ska rida så varannan dag och ut i skogen o skritta. Låter som en bra plan tills vidare!

På eftermiddagen ville Ebba återigen hoppa sin lilla ponny. Så jag tog fram lite travbommar och byggde så småningom upp detta till ett litet kryss och räcke. 2 hinder på raken avlsutades ridlektionen med - väldigt duktigt! Även lilla Tott var med och skötte sig givetvis exemplariskt!

Ännu senare på eftermiddagen tog vi transporten med ponnysarna och åkte till Bosjökloster. Där skulle Lasse ha hoppträning kl 18 men ungarna fick hoppa först på banan. Vädret var väldigt vackert, sol och lite regnstänk gav oss en stor regnbåge över ridbanan. Jag såg avundsjukt på när ryttare och hästar fick segla över de fina hindrena på banan. Nåja, det blir snart min tur!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus