Vinn Glen Gordon-pannband!

Till tävlingen


Sista Mars!

Oj så fort tiden går! Idag säger vi farväl till Mars och välkomnar första April imorgon (med alla tokiga lurspel m.m)

I April ser jag fram emot varmare dagar och såklart en mysig påskhelg!

Jag tycker mycket om påsken - alla härliga färger o såklart påskägget!

Jag undrar just vad som kommer finnas i mitt... inte mycket smågodis iallafall...Minnesvärt...

"För varje förhållning du tar, skall det följas en eftergift"


Häst fast på engelska?!

Har ni ridit för instruktör som talar ett annat språk?
Det har jag! Jag var på ridresa till Irland med Häst&Sportresor (på samma läger var vår bloggare o tävlingsryttare Mickiz med!)

Dock red vi aldrig direkt något rent dressyrpass så de allra lättaste fraserna som distance, canter och to pull up, lärde man sig fort!

Om DU har tränat för en instruktör på annat språk så kommentera gärna! Jag är nyfiken på när, var o vem du tränade för!

Här nedan följer en Svensk/engelsk lexikon med enbart hästtermer!

Vill ni ha fler ordlistor? :D

Har du tränat för instruktör med annat språk?
Övning: Skänkelvikning - timglaset

Nedan följer veckans övning för mina grupper.
Beroende på svårighetsgrad lägger jag till volter, galoppfattninger senare under övningens gång.


Hästarnas utrustning!

Malin om DD ridning:
Jag är lite nyfiken på vad du har för utrustning till hästarna, vore kul med bilder och lite snabbt, vad du tycker om de och om du inte gillar dem.. Vad skull du vilja ha istället?

Självklart kan jag presentera vad jag använder!Hoppsadeln
är av märket Jensen. Den köpte jag med DD och är så himla skön! Den är inte den snyggaste då de ser ut som någon har "ristat" i lädret, men den ser ut så. Betyg: ÄLSKAR hoppsadeln!

På hoppsadeln har jag en magplatta, märke - ingen aning. DD har haft den under sina fälttävlanstider då det är massa märken på den - vet att hon inte slår hovarna i magen på de sättet nu när vi hoppar! ;)


Dressyrsadeln är en Wintec - i syntet! Jag trivs i den, men har faktiskt inte ridit i så många andra dressyrsadlar - o brukar inte tänka så mycket på själva sadeln känns när jag rider andras hästar. Ett minus är att mina "knäklossar" på sadeln är borta! Fårskinnspadden köpte jag från travshopen  för ca 900 kr efter råd av en dressyrtränare. Betyg: Duger för mig just nu!

Jag har alltid skydd på hästarna vid allt arbete så som uteritter/mark/hopparbete. Vid dressyr kan jag ibland linda bak eller helt runt om. Jag är noga med att borsta av skydden så inge smuts ligger o skaver, lika viktigt som att borsta benen på hästarna där skydden sitter tycker jag. Betyg: Dessa vita skydd från Pfiff är jag nöjd med än så länge!

"Acheentränset" är köpt från sharpman för snälla 499 kr - minns inte märket, men jag gillar den breda nosgrimman och de mjuka lädret. DD hade liknande träns innan så när jag skulle köpa nytt så köpte jag acheen. DD går på 2/3delat bett och Dacke 3-delat eller novabett. Pannbandet med strass köpte jag för 99 el 199 kr på globen mässan 08. Jag är i behov av att köpa ett nytt till Dacke då båda pållarna delar på samma träns nu = jobbigt! Betyg: Bra men ser gärna fler träns i framtiden.

Detta är den utrustningen jag använder till hästarna i nuläget. Verkligen toppen att hästarna kan använda sadlarna! Dacke är verkligen svår att passa sadlar på då han har en hög manke, o sadeln har en tendens att smyga sig bakåt under passets gång. Men vad jag tycker berör de honom ingenting - just nu. Tyvärr är de inte prio 1 att köpa nya sadlar till honom.

Annars skulle jag önska/behöva ett eget träns till Dacke. Nya sadelgjordar eftersom de nuvarande är ganska nötta. Ett par nya stigbyglar till hoppsadeln (gärna blå metallic som matchar de blå sporrarna) + stigläder.


Ändring i planen!

Har slutfört min stalltjänst idag o åkte ut till stallet.

Dacke
fick sin 2.a vaccination så nu är de klart! Snäll som ett ljus var han när hon satte i den i halsen.

DD fick lite skritt/travjobb - men på en sträcka som är mjukt som gummi nu VET hon att jag BRUKAR vilja galoppera på, blir de inte som hon tänkt ja då kan hon lätt balla ur. Men jag kan inte annat än att skratta åt henne o försöka hålla igen, men visst blev de en liten, liten galopp - (bäst att låta henne tro att hon bestämmer..! tänker DD)

I jackfickan ringde de 10 gånger om kändes de som o de var samtal från Elin som jobbar på en annan ridklubb utanför Lkpg. "Vi behöver vikarie ikväll!!!"

Så mina "eftermiddagslediga göra får skjutsas åt sidan för jag ska hålla 3 lektioner ikväll! De ska bli roligt!
Dagens övning var markarbete på böjda spår.

Hörs antagligen inte mer än så för sista lektionen slutar 22.00! Kanske hinner jag tidsinställda några inlägg innan jag sticker så ni har att göra! :) ;)

/ Eleonor

Dagens planering

I detta nu är jag i full fart med att släppa ut hästar och mocka. Men tänkte bjuda på ett tidsinställt inlägg så ni vet var jag håller hus idag!

8-ca 10 Stalltjänst

10-14 Mockning o ridning av mina hästar.

14.00 - Ledig eftermiddag! Ska pyssla runt i hemmet, kanske hinna med en promenad.
..

...Och givetvis massa roliga blogginlägg! Något som verkar vara "trendigt" nu är att lägga upp sina toppfavoritbloggar man följer dagligen. Något ni är nyfikna på..?/ Eleonor

Tjat, tjat, tjat!

Snälla ta er 30 sek att gå in på följande -->länk<-- o rösta på mig och lille Dacke som veckans ekipage!


Lovin blog!


bloglovin
Tack för alla nya följeslagare via Bloglovin! Hoppas ni får
er en god läsning på min blogg - glöm inte bort att synas också ibland, jag är nyfikna på er
och gillar att hitta "nya" bloggfavoriter.

/ Eleonor

FÖR YOGHURT ÄLSKARE!

Jag gillar yoghurt, men nu har jag hamnat i en situation där jag måste gilla yoghurt ännu lite mer!Därför blev jag superglad när jag var i livsmedelsaffären o fann Yoggis i smaken jordgubb Cheescake!


Den har (vad jag märkt) bara funnits i jättesmå 4pack ihop med 3 andra smaker = k a t a s t r o f !
Allra helst skulle jag vilja se den i storpack på typ 10l.


Detta känns dock mer som efterrätt än frukost men, men. Blir perfekt att ha med som mellanmål imorgon på jobbet!


Gårdagens lunch

Gårdagens Lunch som jag kunde äta var Lasagne! Anna ville egentligen luncha på Subway men jag kan ju inte äta bröd! :( Men detta lunchalternativ blev minst lika bra ändå tycker jag.

Idag kokade jag ris och stekte små, små baconbitar, purjolök o cremefrachie i stekpannan. Mums!


Härlig ridtur!

Idag fick DD en skrittur i det varma vädret. Ingen blåst idag! Superskönt!

Jag fick en snilleblixt då DD gärna blir "orolig" när hon är själv inne i stallet för att göras ordning, o står hellre o gapar efter de andra, så band jag upp henne utomhus!

ÄNNU härligare att stå utomhus för att borsta och sadla opp både för henne och för mig.
Dock ett fail på mig som band upp henne med kedjegrimskaftet. Använder givetvis säkerhetsknut när jag binder upp hästarna.


Stalljobb - Check!

Idag hade jag sovmorgon med tanke på gårdagens uppstigning. Klockan väckte mig 07.15 och jag kokade kaffe o tog lite yoghurt i farten när jag körde mot stallet där jag har som uppdrag att ha stalltjänst.

Det är en hel massa hästar, hingstar, unghästar, ston och föl - så de är riktigt skoj! Närmare bestämt har de 15 egna hästar som jag ansvarar för där när de behövs!

Idag jobbade jag riktigt effektivt. Hästarna kom ut, fick hö i hagen (stona + fölen har lösdrift) och jag kunde påbörja mockningen.

Jag tycker de är skönt att arbeta själv (dock vet flera stycken vart jag är och gör med tanke på olyckan och jag bär hjälm vid hästhanteringen) för då får man tid o tänka, lyssna på bästa p3 - morgonpasset o prata med hästarna. Mysigt!

På bilden ser ni en av de yngre gossarna som gärna snoozar en liiiten stund till när jag kommit..!

"FAILBILDER"

Här nedan följer lite mindre smickrande bilder från vår fotografering förra veckan! Mycket nöje! ;)

*vink vink* fram med öronen?

"Fotogenisk?"

"Andra sidan (är ni klara?)"

Håret flygandes i ansiktet och en häst som är mer intresserad av att se gräset bli grönare i diket.

(tidsinställt inlägg)

Dagens investering!

Take-away mugg från Lagerhaus för 29 kr! Perfekt för mig som jobbar tidiga mornar och ibland inte har lust/tid att göra ordning kaffe o dricka i lugn o ro. Nu kan jag avnjuta kaffet på väg till jobbet. + att de är termo så kaffet håller sig varmt ett bra tag!

Äntligen slipper jag slösa de där 20 kr för blaskigt kaffe från Statiol! (muggen har annat motiv än de som visas på bild)


Sen köpte jag rosa party sugrör för 10 kr i samma butik! Måste ju ha på
Annas kalas så jag slipper få dricka rinnandes ner för hakan - inte lätt att dricka som folk när de ilar o gör ont i gaddarna.

Sen uppdatering!

Oj så mycket klockan blev! Men jag hade kvällsfodringen o sen behövde jag äta o därefter ögna igenom era bloggar på bloglovin! Jag tycker de är jättemysigt att sitta o läsa era dagsuppdateringar, nästan som avkoppling!

De tidiga passet på Dacke idag var både bra o dåligt.
De första han gör är att försöka ta bettet o segdra mot mig, varpå jag gör halt-fram-halt-fram och bara renodlar hand och skänkel för sig. Förvånad blev jag när han direkt i traven tog halvhalterna ORDENTLIGT, väldigt samlat och sedan fram när jag lättade ur. Här trodde jag att jag kunde njuta av ett mysigt pass men icke.

Har väl egentligen mig själv o skylla på för jag sitter så FAST i vänsterhanden! Det spelar ingen roll hur mycket jag tänker på att vara mjuk och följsam. Han är tokstark och är jättesvår att ställa igenom. Till och med när jag tänker utåtställd i vänstervarv så vill jag gärna ha mer stöd på innertygeln än ytter!

Min plan för veckan är att jobba längs fyrkanten. Rakriktad häst, o få ett jämnt stöd på båda tyglarna. När jag rider på volt tänker jag mer som ruter ess, så jag vänder honom för ytterskänkeln och lite utåt ställd så jag får upp honom mer på yttertygeln. Sen fokus på mjuk, mjuk, mjuk vänsterhand.

Vi får väl se hur de går! En analys om ridningen i veckan kommer!

Jag behöver jobba vidare med att få honom o mig kvickare för de förhållande o framåtdrivande hjälperna.

De viktigaste är att jag ger tydliga signaler och är konsekvent med detta hela tiden, de får inte bli att jag får igenom förhållningen ena gången, men inte nästa o sen inte gör om förhållningen så han lyssnar. Till slut stänger han av och blir svår att kommunicera med. Tydliga signaler = bra kommunikation!


06.25

Satte jag opp på Dacke o red iväg till ridhuset! Inte illa va..?
Faktum är att jag gick o la mig strax efter 21 igår kväll och vaknade o kände mig ganska pigg, tittade till på klockan för att inse att den bara var 03.45! Hoho somna om 2 timmar till för att sedan vakna ganska pigg o alert!

Anna ringde just, hon är hos mig om 5 min! Ska bli mysigt o gå på stan en sväng.
Uppdaterar mer ikväll om själva ridpasset o annat smått o gott!


/ Eleonor

Detta köpte jag på travshopen...

... 2 presentkort till Stina x 2 som ställt upp o hjälpt mig med bl.a. mockningen till mina hästar den tiden jag låg nerbäddad. Hoppas ni får nytta av det.


För er läsare så var de inte roligare än så, varken för er eller för mig! :P

(tidsinställt)

/ Eleonor

Ljusare tider

Vad härligt de var idag att avsluta sina lektioner 18.30 och solen fortarande lyste sina sista strålar ute! Snart kan man nästan hem o rida hästarna efter lektionstid istället - då jag ändå oftast är uppe i varv. Härligt.

Något som inte är så ljust är att jag har en fruktansvärd tand och huvudvärk just nu, men även hur ont de än kommer göra, hur läskigt de kommer kännas så kommer de bli bra till slut också, tids nog.

Pga denna värk uppdaterar jag ingenting mer ikväll - utan bäddar ner mig i sängen.
Imorgon ska jag sitta till häst absolut senast 06.30 för att min dagsplan ska hålla, tror ni jag fixar de?

Vad jag köpte på travshopen..?
De får ni veta imorn! ;)


Strax åker jag iväg...

...mot jobbet! Men först ska jag svänga in på Travshopen och införskaffa...
Ja vad gissar ni? ;):)

(Travshopen är en ridsportaffär o säljer alltså inte bara "travgrejor")


Hjälp med hästarna.

Idag var jag ute tidigt i stallet och morgonfodrade o mockade.
Sedan sadlade jag upp Dacke innan jag släppte ut de andra 3. Strax efter 8 promernerade vi ner till ridhuset där Elin strax anlände!

Dacke fick en rejäl trimning av Elin vilket var välbehövligt. Det var första gången Elin red honom som snabbt kände lite vad jag också har problem med. Jag tycker hon lyckades reda ut de bra även om han inte släppte till 100% - men hur lätt är de? Elin gav mig lite tips och knep som jag kan jobba vidare med. Han mår nog som bäst av att ridas ordentligt VARJE dag så nu är det skärpning från min sida.


Efter honom tog vi DD, och dam som hon är var hon något fundersam över vem Elin var men följde snällt med till ridhuset. Hon fick förstås ett mildare pass men Elin red henne jättebra. Dock borde jag åka till klinik och kolla upp de där frambenet, eftersom hon har svårare just till vänster och vill inte riktigt "runda av".

Tack snälla Elin för hjälpen idag!
Vill ni besöka hennes och Johannas hemsida gör ni det -->här<-- (Johanna som red mina hästar för några veckor sedan är syster till Elin o bildar Team Österberg.)

Elin gick också KY-utbildningen på Vreta åren innan mig, hon har en stor passion för utbildning av häst o ryttare, avel och unghästar. Hon har just nu 1 hingstföl och ett ungsto. Världscupen

Såg ni sändningarna igår från s-Hertogenbosch igår?

Vi kunde glädja oss åt Malin Baryard-Johnsson, som tillsammans med H&M Reveur de Hurtebise red in på en 6.eplacering med 0+3 tiden 47,13 och finalklar tillsammans med Rolf-Göran!

Vad som dock fick mig att gapa stort var hur fantastisk fin grundomgång Meredith Michaels-Beerbaum red med sin Checkmate. Snacka om att vända ut (-->basculerar<--) i sprången! Helt fantastisk hoppteknik!

I omhoppningen blev det dock missförstånd i 2kombinationens b-hinder vilket man sällan ser, men sånt händer även den bäste.


Veckans ekipage

Till min stora glädje är jag 1 av 5 utvalda att bli veckans ekipage hos -->Lovisa & Heidi<--
Jag skulle bli otroligt glad och tacksam om ni tog er tid att gå in o rösta på mig o Dacke som ekipage!
HÄR går ni in o röstar!Tack så mycket!

/ Eleonor & Daktyl

Lektionsplanering/Veckoplanering

Dax att följa söndagsrutinerna och planera inför den kommande veckan samt mina lektioner.
Förhoppningsvis följer jag schemat som de ska, men ibland dyker de ju upp förhinder förstås. Återigen ber jag för en STORMFRI vecka så jag kan rida hästarna ordentligt veckan ut.


Måndag: Tidig morgon. Fodring/utsläpp. Elin kommer och rider båda mina hästar med start 8.30 Lektioner på kvällen
Tisdag: Jobb 8-11. Stan med Anna. Ska helst hinna med o rida en av hästarna.
Onsdag: Jobb 8-11. Ridning båda hästar. Lektioner på kvällen.
Torsdag: Jobb 8-11. Ridning båda hästar. Ledig em.
Fredag: Ledig fm. Ridning båda hästar lektioner på kvällen.
Lördag: Ledig - Ridning båda hästar. Födelsedagsfest Motala på kvällen.
Söndag: Ledig - Ev ridning.

LektionsPm:
Veckans tema: Rörelseträning, skänkelvikning, fram-bakdelsvändning och volter.

Måndag:
Båda grupperna ska fortsätta träna att rida på volt. Gå igenom ledande tygeltag och vändande hjälper.

Ons:
Grupp 1 samma som måndagsgrupperna. grupp 2+3: Timglaset m skänkelvikning framdelsvändning.

Fre:
Ridning på voltFör motivationens skull...


...kikar jag på dressyrtävling för mig och Disen. Vore himla roligt att ha något att träna inför just nu för att jag ska vara motiverad.

Mest sugen är jag på att åka till Linköping och rida LB:1 / LA:1 och sedan Eda (min arbetsplats) o rida samma program.

Först och främst måste jag ha hjälp av nån som kan köra, sedan låna bil+transport och givetvis lösa ut licens.
Bästa vore om min MAMMA kunde komma ner för att köra, heja o titta när jag tävlar - för jag VET att hon tycker mycket om dressyr.

Antares hjälmar

Under dagens regionala hopptävling på Mantorp ser man inte bara många trevliga ritter, fina hästar utan även deras utrustning. Jag är inte den som ska vara mer pyntad än en julgran men något jag såg mycket av - och dessutom gillar är dessa Antares hjälmar!

Personligen tycker jag de är mycket snyggare än GPA som jag gärna velat ha förut.

Bäst gillar jag de som är JÄTTEblanka. En tjej hade en brun sådan och den var riktigt fin. Priset ligger från 4999.-

Vad tycker ni?

Antareshjälmar: Absolut eller aldrig!Trött eller bara Crazyhorse?

Detta "vackra" spektakel lyckades jag fånga med mobilkameran.
Så fort jag klappade han på ganaschen så skulle han gäspa eller slänga fram tungan...


(klicka för större bilder)
Charmig som få!


Dagens middag

Dagens middag blev egen potatismos, sprödbakad fisk med citronsmak och lite creme fraiche vid sidan. Enkelt men ack så gott - o lätt att tugga!

Sunday

Jahopp, där försvann motivationen som en vind. För när jag vaknade imorse av storm utanför kände jag verkligen inte för att rida ut på pållarna på morgonen. De kändes kallare än vanligt och solen var inte som igår - strålande.

Så jag tog mig till stallet, fodrade-släppte ut och hem igen till sängen på 50 min.

Nu har jag ätit frukost. 1 mosad banan, yoghurt och kaffe. Jag följer resultat + hur tävlingarna ligger till genom Equipe vilket är toppen! Då slipper jag åka dit och "vänta" på 120-130 klasserna.

 


Sommartider hej hej!

Inatt ställer vi fram klockorna en timme! Dvs att jag som ska morgonfodra imorn bitti kl 07.00, Får ställa klockan på 06.00, men egentligen är den så lite som 05.00..!
Givetvis tycker jag mer synd om er som ska på tävling eller andra jobb.

Släcker ni ikväll?

Kl 20.30 skall man släcka ned för att delta i Earth Hour.

Jag tror jag iallafall behåller TVn på som sällskap - har ändå inte så mycket lampor, så de blir inte nån större skillnad än att jag tänder fler stearinljus.


Hopptävling i Mantorp

Under lördagen gjorde elitponnysarna upp i hoppning på Sissi's anläggning i Mantorp. Imorgon är det hästarnas tur att kliva in på banan, från 1m till 1.30.

Jag har morgonfodringen i mitt stall. Så jag tänkte fodra, rida ut på båda direkt på morgonen och sen bänka mig på läktaren (då det är många starter så de "roligare" klasserna börjar inte förrns efter lunch)

En av de mer kända ryttarinnorna jag kommer se är Kristina Warg.

Egentligen skulle jag också deltagit på Dacke då de va på "hemmaplan" men jag ska ju visst aldrig få påbörja en tävlingssäsong...

Vårfint!

Oj så härligt väder de var ute!
Jag åkte till stallet vid 13.30 och tyckte de var på tok för tidigt att ta in hästarna kl 14.00 för att de odjuren skulle få äta lunch. Så jag slängde ut hö till dem så de kunde avnjuta den i solen istället.

Jag mockade ordentligt och fyllde upp med massa halm, gjorde påsar och kvällsmat innan jag tog in DD för en ridtur i solen. Vi red en sväng på ca 45 min. Skritt, lite trav och en galopp! DD var pigg o glad! Det blåste tyvärr lite, lite så de kändes faktiskt kallt.När jag kom tillbaka till stallet hade de andra 2 grabbarna i hagen tröttnat på att vara ute - så de fick givetvis komma in. Jag skulle egentligen ridit ut samma vända med Dacke men jag var less och ville hellre hem. Så han fick en snabb borstning och äpplegodis som kompensation. Faktum är att jag tror inte de bryr sig ett dugg!

DD den tjockisen intresserade sig mycket mer åt den nya halmbädden än höet. Hon var helt galen i boxen och trodde hela tiden att jag skulle komma och ta undan hennes halm. Lille gumman då! :)

Nu har jag tagit en stor, god latte och ska strax påbörja mitt hemma spa. Sen ska jag försöka tillaga något "tuggvänligt" till kvällsmat. Till efterrätt vet jag redan nu att det blir mosad banan m chockladpudding och grädde!

Hoppning för "nybörjare"

Här presenterar jag gårdagens upplägg av lektionen för mina fredagsgrupper.

Uppvärmning: Lägg vikten i att hästarna är framme för skänkeln men tar de förhållande tygeltaget. Eleverna övar på lätt sits i skritt och trav för att hitta balansen.

Förberedande övning: Inför den huvudsakliga hoppningen får de rida övningen i skritt/trav för att hitta en bra väg och fortsatt övning på den lätta sitsen innan man ökar svårighetsgraden. Här ser man också ifall de uppkommer problem - ex om hästarna viker av kan vi öva på att rakrikta så de inte uppstår problem när de blir hinder.Övning: Nu har både hästarna och eleverna fått se övningen och då bygger vi upp ett hinder. Tänk på att man bygger övningen "bakifrån" så eleverna har tid på sig att se hindret och rida en bra väg i framåtbjudning. Här har vi alltså behållt bommarna på marken först och sedan byggt upp ett kryss. Övningen sker fortfarande i trav, men jag har markerat med koner där eleverna ska öka tempot o rida framåt mot hindret. Eleverna hinner dessutom känna efter i språnget - landar hästarna i galopp bryter de av innan kortsidan kommer.

Avslutning: Ge eleverna konstruktiv kritik. När de är i den här åldern ger jag oftast bara 2 kommentarer. En som de gjorde otroligt bra och något att tänka på - blir de för mycket kommer de oftast inte ihåg nånting av de jag sa.
Rosor är röda

Godmorgon!

Jag har vart vaken ett par timmar nu. Lördagsmornar är som bäst med en lång frukost framför nyhetsmorgon. Idag har jag INGA planer - vilket kan vara skönt, samtidigt känner jag för att göra något - eller bara fika med en kamrat.

Tyvärr är många upptagna med jobb/jourer eller tävlingar så dagens sociala "fika" får bli med mina hästar. Havrekakor och knäckebröd? Svårt att tugga för mig men gott för pållarna.


Fredagsmys

Idag har jag:
Vart på återbesök och fått bort skenan! Det betyder att mina tänder sitter LÖST för att nu växa in av sig själva. Jätte obehagligt och jag får ICKE peta/känna efter eller tugga (som vanligt). Om 2 veckor är det återigen dax att träffa läkaren - då ska sista skrotet bort från munnen.

Avtackat min praktikant

Sara blev hämtad av sin pappa och av vår mormor (Jag och Sara är Kusiner!) Jag fick hjälp att skruva ihop min säng, hyllor kom upp på väggen, en gardin i köket och min snälla mormor köpte en boxer åt mig så nu funkar tjocktvn o vardagsrummet (o jag kan ha min lilla tv i sovrummet!) Tack för all hjälp!

Haft lektioner
Hur underbara är inte mina fredagselever? Gulliga elever som var snabba upp i sadlarna, hann med både en ordentlig framridning, ridning över bommar samt hoppning! En av mina onsdagselever var där också och blev glad att jag var tillbaka igen! Också så roligt att höra - de är viktigt att ta åt sig av all denna positiv energi och feedback, än att haka upp sig på den negativa kritiken.

Nu har jag fått i mig mat med ny teknik...det blir en lugn tv kväll. Imorgon ska jag fånga dagen.

/ Eleonor

Nu har man blivit bortskämd med MASSA fina foton tack vare Sara. Nu blir det "tråkiga" bilduppdateringar. Vi hoppas att Sara kommer tillbaka fram mot sommaren!Fynd

Igår köpte jag mig en ny plånbok då den gamla var riktigt ful och tråkig.
Den här söta "pastellboken" köpte jag från H&M för bara 49.- och jag har plats för mina få kort och futtiga sedlar...

Inblick

Här följer en liten tjuvtitt ifrån min lägenhet.Återbesök, igen.

Imorgon är det återbesök igen på käkkliniken. Den här gången ska de ta av skenan och se ifall tänderna sitter kvar av sig självt. Jag är lite smått nervös.

Vid lunch
åker min praktikant hemåt igen då hennes prao är slut.
Tycker hon har skött sig jättebra, särskilt som hjälp med hästarna, DD har trivts som bara den att bli ompysslad och få massa godis. För att inte tala om hur mycket fina foton jag har nu - jag är så mallig!

På kvällen har jag 2 lektioner.
Får hoppas att de inte blir några omständigheter efter sjukbesöket imorgon så jag kan undervisa som vanligt.

/ Eleonor

Smycken

Med tanke på förra inlägget I närbild där man kan se att jag bär ett armband med bett på så är jag nyfiken på er läsare om ni själva använder hästrelaterade smycken?
Jag personligen tycker de är supersnyggt att bära, hästskor, bett eller varför inte dressyrbanans bokstäver?
Vad föredrar ni?

 

Har du hästrelaterade smycken?

I närbild

Premiär för mina sporrar: 149.-

Armbandet med bett = hööks 49.-

Tränset är köpt på Sharpman för 499.- pannbandet 100 .- på mässan i globen


Sara & DD

DD fick en mysig uteritt blandad med skritt och full rulle! Nedan följer ett gäng härliga bilder på ekipaget!

Syns tydligt att det är 88.an i henne!Dressyr på fältet

Hurra! Det blåste inte alltför mycket när vi styrde opp mot fältet. Dacke var fin i skritt och trav. Sedan rullade han in i galopp och då vart han jävlig - så jävlig att jag fick avsluta med skritt och "ruska" om honom. Han är verkligen ponny+fullblod = VILD kombination. Hädanefter blir de dressyrpass i ridhus.

Nedan följer foton på den lille krabaten! Det lustiga är att han blir SÅ FIN på fotona men som pilot känns det inte ALLS så som de ser ut! Jag kanske är petig...

Av en rad olika anledningar blev de alltså ingen filmning idag - och kommer tyvärr inte hinna med nån heller då min assistent säger adjö imorgon!

 

 


Grattis Anna

Idag fyller min "partner in crime" Anna år!
Grattis 100 x om!


Skänkelvikning


Aldrig nöjd...

...på min design. Jag vill ha något enkelt, stilrent men snyggt och något som inte liknar "alla andras" bloggar.
Men just nu har jag tröttnar fullständigt på allt som är siffror o koder...

Skulle vilja ha en roligare header - nu när jag har så många fina bilder att välja bland. Men de är också jättesvårt + att loggan måste synas o jag inte har något bra program och faktiskt inte så hajpad på sånt...
Det är svårt med färger också - grått känns trist, men stilrent. Vitt = FÖR VITT svart = för mörkt.

Så jag ber om ursäkt om bloggen ändrar sitt utseende hela tiden - jag vet själv att jag skulle bli GALEN om man hela tiden kom in på en "ny" blogg.


Min samling handskar

Idag när vi städade lyckades jag hitta ALLA mina handskar!
Jag har Jacsons handskar i alla färgskalor som ni ser! Jag tycker de är bekväma och håller ok med tanke på priset (ca 100lappen)

Till höger ser ni 2 par handskar av märket Roeckl som dock är i de minsta laget för mina händer. Dessa handskar är otroligt hållbara men jag skulle aldrig kunna köpa de för egna pengar (handskarna är hittegods!)

Jag rider alltid med handskar och måste ha ett par i varenda jackficka
så jag vet att jag aldrig glömmer dem - är ytterst sällan jag rider utan!

Hur många par handskar har du?

Fortsatt storm!!!

Jaha. Det va den planerade ridningen de... Det började storma upp lagom till vi kom fram till stallet. Tråkigt!
Jag och Sara mockade och tog sedan in hästarna. Då smörjde vi upp all utrustning som benskydd, träns, grimmor och sadlar.

När hästarna fått äta sin lunch, ställde vi opp båda hästarna i gången för en ordentlig rykt och frisering!
Jag tror de uppskattades av hästarna att bli ordentligt ompysslade (och massa godis som belöning)

Vi avslutade dagen med photoshot ute i de soliga men blåsiga vädret!

 


Frisering + videos

Idag blir det en hel dag i stallet - igen!

På schemat idag står
:
Frisering av båda hästarna
Exteriörfotografering (ett tips och önskemål från Johanna)
Videos när vi rider!
Och såklart massa nya fina foton!


Utv. Dressyrlektion

Här följer Saras utvärdering av dagens ridpass på DD!

Detta gjorde vi:

DD skrittades fram ordentligt från stallet till ridhuset, så jag kunde börja jobba henne direkt. Jag fick först med ganska lång tygel jobba DD lång och låg i formen, ur de kunde jag börja trava henne längs med fyrkant och stora böjda spår. Till Ellis stora glädje såg hon inte nån form av  "stumhet" framtill! Därefter jobbades hon i galopp, först i lätt sits och därefter fick jag jobba ihop henne mer. DD är svår på de sättet eftersom hon kan "lura" en att hon går fint men i själva verket jobbar hon inte med HELA kroppen. DOCK eftersom hon är gammal och vart lite ofräsch till och från vill Elli ge henne tid genom denna typ av uppvärmning.

Det här ska jag tänka på:

Sträcka på mig så att jag kommer ner riktigt i sadeln så att jag kan jobba DD ordentligt
"vrida upp" handen så att jag har tummen som högsta punkt, då jag gärna vill "lägga handen ner" o sluta handen runt tygeln då jag gärna vill ha den öppen, hehe
Trampa ner hälarna och göra mig lång
Stämma av (oftast vid byte av varv) med hjälp av halvhalter

Ellis kommentarer:

Sara har ridit DD förut då jag hade med DD på MIN praktik på Saras ridskola. Det märks dock tydligt hur mycket Sara utvecklats som ryttare då hon har fått mer "koll" på sina hjälper = inverkan och dessutom  växt till sig så DD passar henne fint storleksmässigt. Sara har utvärderat sin ridning jättebra, något jag kan lägga till är att vid byte av varv/böjda spår att hon har mer stöd på YTTERTYGELN än inner. Oftast blir de lite tvärtom att hon gärna blir lätt i ytter o håller lite mycket i inner. Saras styrka är att hon använder mjuka, fina hjälper.PHOTOS!

HÄR nedan exploderar en rejäl fotobomb från dagen! Min praktikant Sara tog bilderna på mig - blev runt 100 talet, och jag fotade sedan henne samtidigt som jag instruerade, och "råkade" knäppa 320 foton! Det är roligt med BRA grejer.

Titta o njut på mina fina hästar!!!

(i ett senare inlägg får ni Saras utvärdering av dagens ridpass på DD)

Numera syns det TYDLIGT att även Dacke måste ha en gnutta fullblod i sig! Eller vad tror ni?

KOMMENTERA GÄRNA!


Bättre väder

Idag ser vädret bra mycket bättre ut - dock fortfarande blåsigt. Men idag skall det ridas och FOTOGRAFERAS vare sig de stormar eller ej!

Så ikväll kan ni förvänta er ett helt gäng med bilder - dock sent för jag har 2 hoppträningar ikväll.

/ Eleonor

Dålig dag!

Den här dagen har varit JÄTTEtråkig!
För de första var jag på återbesök - vilket gick bra, men de är jätte obehagligt när de tar bort stygnen! Särskilt i övre tandraden över tandköttet gjorde jätte, jätte ont! :'(

De röngtade också o då kunde man se titanplattorna i käken. De sitter jättefint, likaså har hakan läkt jättefint. Har dock fått en "knöl" i läppen. Vi får se ifall den försvinner av sig själv, annars måste det göras ett "ingrepp" där (BLÄ)
2 visdomständer syntes också - de ska bort sinom tid! USCH, USCH, USCH för de!

På fredag ska jag tillbaka för att pröva ta bort skenorna som håller mina tänder på plats. De kan komma kännas som att tänderna sitter löst - vilket jag redan känt, men de är normalt. Obehagligt jag vet...


Bara för att vi sen skulle ha tid o rida båda hästarna idag har snön smält och gjort att stallet låg under vatten - för att inte tala om Dackes box. Så jag och Sara har fått jobba med att ösa vatten ur stallet. Det blåste storm och jag blev på så himla dåligt humör.

Var dock tillbaka på jobbet ikväll och hade 2 lektioner som gick bra så kvällen avslutades på ett positivt sätt.

Imorgon MÅSTE vi rida - vare sig de blåser storm eller ej. Får SÅ dåligt samvete av att hästarna bara står...kan ju dock inte råför att de bliviti som de blivit.

Imorn får ni alltså en bättre uppdatering och förhoppningsvis lite roligare foton!
Glöm inte rösta vidare på vad ni vill se oss rida för övningar. Inlägget finns alldeles här nedan!
/ Eleonor

Intervju


Under GHS blev jag, Sabina & Karin intervjuade av en tjej som heter Erika.
Frågorna handlade givetvis om våra bloggar.
Hela intervjun kan ni läsa ->här<-


Återbesök

Idag är det återbesök på kliniken som gäller. Stygnen invändigt skall bort och mina tänder ska fotograferas för läkarna ska kunna planera vidare ingrepp...

Önska mig lycka till - de är inga besök jag uppskattar...

Rösta eller önska

Rösta på de alternativen nedan - eller har du något annat önskemål så tveka inte att skicka de som en kommentar! Videon kommer innehålla övningens syfte, mål, vanliga fel samt tips och trix - och givetvis hur de ser ut!

Gör en video där du rider/tipsar/berättar om detta:
Clear Round @ Mantorp

Idag var de full fart på anläggningen! De va en massa starter, ponny och hästar i alla kategorier och höjder!
Jag såg bl.a. Daniel från 1.a säsongen av Ponnyakuten göra en felfri runda på sin söta ponny!

Viktigaste för dagen var att se min kära vän Anna på fina Speedy (bilden)! Hon red 1m och 1.10
den sistnämnda rundan var toppklass, tyvärr ett pet i B-hindret men OJ så Speedy hoppar!

Behöver jag tillägga att jag är avundsjuk för att jag enbart hade läktarplats..?

Detta kan ni förvänta er i veckan:

Med numera en assistent/elev/praktikant you name it, vid min sida så kan ni
förvänta er en uppdatering i massor!

Bl.a:
Videoklipp på vår ridning
Ridövningar
Elevens utvärderingar
Ridutrustning
...och foton i mängder!


Har NI förslag på vad ni vill se för övningar där jag kan förklara lite mer ingående
hur jag tänker och tycker -> samt när jag rider övningen så KOMMENTERA!

Det är NU ni ska passa på då jag har fotograf/filmare på backen i en veckas tid!

/ Eleonor & Sara

Presentation av praktikantenHej jag heter Sara :)
Jag ska vara Eleonors praktikant under den närmaste veckan.
I min skola så har de bestämt att alla 6:or och 7:or (som vill) ska ut på praktik i 3 dagar (funkar med 5dgr också)
Mamma kom då på att jag kunde vara hos Eleonor under 1veckas tid :)
Vilket ska bli jätte kul :D
I bloggen kommer jag ha en egen kategori där jag lägger upp alla mina inlägg.
Om ni har några frågor så tveka inte att skicka de i kommentarer.
Min blogg: http://Sarapuss.soclog.se gå gärna in och titta :)

7 Snabba frågor:


Hur gammal? 14
Ridvana? Ridit sen jag var 3 år
Tävlar: Hoppning & dressyr
Häststatus: Ingen egen
Relation till Eleonor: Kusin
Varför denna praktik? Obligatoriskt i skolan att ha praktik under 3 dagar men jag fick ha under en veckas tid då jag valde att åka till Linköping och se hur Eleonor arbetar.
Dina uppgifter här: Ansvarar för DD under veckan, fotograferar, utvärdera m.m.

Frukost!

Frukost är min favoritmåltid under hela dagen.
De är inga konstigheter. Kaffe och Yoghurt - slinker lätt ned.

Idag är det Clear Round hoppning med över 100 startande på olika höjder i Mantorp!
Jag skulle vart med på Dacke egentligen...
men nu får jag åka dit och hejja på min vän Anna.

Jag hoppas jag hinner se henne iallafall efter som jag idag får hit min...

...PRAKTIKANT!

Nyfikna..? Ni får veta mer ikväll!

/ Eleonor

Hur mår jag egentligen?

För mer än en vecka sedan hände det en riktigt olycklig sak.
Jag blev sparkad av en häst - rätt i ansiktet.

Av händelsen minns jag ingenting. Jag minns att jag var i mitt stall (ensam) och hade fodrat
hästarna krafft och lagt ut hö i hagen och skulle släppa ut hästarna i vanlig ordning.

"Tur" var väl de, för jag kände ingen smärta av smällen - som gav mig bruten käke, sprucken läpp, djupt sår under hakan, rejäl hjärnskakning och ett par tänder utslagna.

Ännu mer "tur" hade jag som kunde opereras under lokalbedövning på en gång - annars hade jag kunnat få vänta i flera veckor! Förstå att gå med bruten käke så lång tid?!

Käken sitter nu ihop med hjälp av 2 titanplattor. Övre tandraden är en tand helt borta medan 4 är halvt trasiga - de sitter ihop med hjälp av en tråd. Min läpp är sydd på ett litet ställe.

Det kommer bli en hel del tandläkar besök i framtiden alltså. Men hitills har jag haft en helt fantastisk käkkirurg som ska hjälpa mig med de på bästa sätt.

Just nu har jag lite känningar i tänderna. Det ilar och "drar" ibland. Jag kan inte tugga och får alltså planera middagarna efter detta.

Rent ut sagt är det skit. Jag vet hur många som sagt hur lindrigt jag kom undan och hur tur jag har haft - men jag måste säga att det är rent skit iallafall. Så onödigt och så dumt.

Därför vädjar jag nu allihopa att använda er fina hjälm SÄRSKILT när ni rider. Men också under hästhanteringen i stall och vid utsläpp - för de är just där och då som riskerna är som störst!
Viktigt när ni rider eller är i stallet ensamna. Kontakta nån som vet vart ni och gör./ Eleonor


Tråkig em

Många koppar kaffe idag krävs i min slöa kropp.
Har det himla trist och tråkigt hos mig just nu.

Som ni upptäckt pillar jag på min design, o råkade
få bort nån kod som gjorde menyn konstig.  Annars här jag nöjd med den "nya" stilen.
Det liknar mer en "microblogg". Jag hoppas ni trivs också.

From måndag kommer det också synas en HEL del nya bilder
tagna av en "proffsigare" fotograf.

/ Eleonor

Använd hjälmen - Alltid

Efter händelsen som ägde rum för mer än en vecka sedan väljer jag att publicera detta inlägget igen som är från 13/12-10 Läs och ta till er.


Här har jag kopierat lite inlägg från ett hästforum ang bärandet av hjälm fet text = Mina åsikter.:

Jag rider utan hjälm ibland när den är supervarmt eftersom att jag är välldigt känslig för värme och får lätt huvudvärk när de blir varmt.
Så min anledning är att det blir för varmt att rida med hjälm om det är hett ute.

(För att inte tala om vilken huvudvärk du får när du ramlar av eller blir sparkad i huvudet.)
jag rider bara utan hjälm när jag rider dressyr.. har väl ingen bra anledning egentligen. har bara blivit så
Personligen rider jag utan hjälm därför att jag inte har någon hjälm.

Är det ett tillräckligt bra skäl?
Har man inte råd med en hjälm har man inte råd med ridning eller hästsporten överhuvudtaget.

Jag rider utan hjälm för att jag vill och är en vuxen människa. Men skulle aldrig tillåta mina stalltjejer under 18 att göra det. Visst hjälm och väst är bra. Vilken typ av bild ger man då till dessa stalltjejer? Vuxen = Du får rida utan hjälm = Status.

Själv igen!

Dacke & Johanna

Nu har Johanna åkt hem igen och jag får klara mig denna lördag själv! Dock hann hon rida ett sista pass på Dacke i ridhuset. Han gick som en klocka! Hans trav var helt annan idag, han var avspänd och balanserad i alla gångarterna. Han följde lätt med när Johanna vände runt honom - vilket han inte alls förstod i onsdags!

Jag är väldigt nöjd med Johannas insats på honom - och hon ville väldigt gärna knycka med honom hem till sig! Oj så sugen jag är på att visa opp honom på dressyrbanorna nu! Jag tror han kan charma de flesta domarna!


VINNARE!


Erika och Isabell
Grattis till er 2! Ett mejl kommer inom kort!
Isabell
Ett mejl kommer inom kort!

Tack alla för er medverkan i tävlingarna! Goodiebagsen lockade hela 89 deltagare! Otroligt roligt! Vi får hoppas att fler utlottningar dyker upp inom kort!
/ Eleonor

Kl 18...

... utnämns vinnarna i de 2 bloggtävlingarna! Så ni är välkomna att kika in då! ;)

/ Eleonor

2 videos!

Här kommer de 2 andra klippen från gårdagens pass då Johanna rider Dacke.

Nästa vecka kommer förhoppningsvis filmer då jag rider honom! Är så himla sugen på att få rida igen ska ni veta! Särskilt när man får se hur fina hästarna är!
Video: Johanna hoppar Dacke

Youtube har jobbat emot mig idag då den inte vill acceptera mina filer som jag laddar upp!
NU har jag dock fått upp de klipp där Johanna får prova skutta på Dacke.

Det roliga är att jag sa strax innan att han inte speglar nån form av känsla genom sina ögon när man rider. Han ser inte glad ut, men inte heller ledsen. Han ser helt neutral ut. Men efter att Johanna styrt på studsen - ja då lyste det lite "Crazyness" i hans ögon! :DImorgon avslutas BÅDA tävlingarna!

Imorgon avslutar jag mina 2 tävlingar - så är du inte med så
tycker jag att du ska kika in under fliken BLOGGTÄVLINGAR!


DD ridning

ÄNTLIGEN vårväder ute!

DD fick gå ett pass på fältet igen. Det känns bäst för henne att komma igång lite lugnt och fint. Hon är en bestämd dam som hellre ville gå och umgås med sin matte som satt på en stock och tittade. Men hon uppskattade att galoppera och få massa klappar på sin hals!

Imorgon ska dock den lilla damen trimmas ordentligt i ridhuset!


Dacke ridning

Idag trimmade Johanna vidare på Dacke. Idag provade hon rida på de 3-delade bettet som jag haft innan på honom. Han var betydligt bättre idag, och hon värmde upp mycket med att få honom att vända och bli kvickare. Även om han är känd för att vara "crazy horse" så är han riktigt SLÖ både för hand och skänkel!

Nedan följer en BILDBOMB på ekipaget - film dyker upp senare!

Ridning + bilder

Hallo!

Idag har min beridare Johanna fått rida! De var första gången hon red mina hästar, så de var en rolig upplevelse för oss båda - samt att få se nån annan på Dacke, för ingen annan har ridit på honom sen jag haft honom.

Fick ca 5 st EXAKT likadana bilder som ovan - men visst är han fin? Sissi (och fler) tycker dessutom att han har blivit MYCKET rundare nu!

Det var svårt att få BRA ridbilder idag. Vi tar fler imorn!

Sen var det dags för Disens tur! Redan på stallbacken var hon taggad så Johanna funderade på om att galoppera ut på ett fält var en bra idé. När hon väl fattade galopp gjorde DD som vanligt: "Lunkade" igång i sakta mak.

Full fart (enligt DD)

Härlig bild på ekipaget

Fin Disen!

Nu börjar det rulla på med lite mer uppdatering då jag känner mig piggare! Imorn fotar jag ännu mer! Om ni har frågor till beridar Johanna så vet ni att de är bara att kommentera era frågor!


Ang. Kommentarer

Snälla, kära läsare! Ni är många trogna, goda och vänliga. Men så finns de några få undantag, kanske nya som gamla läsare.

LÄS inläggen - visa lite respekt och förståelse för det man skriver o lägger upp på sin blogg!

Den här kommentaren väntade på mig strax efter att jag skrivit inlägget om olyckan:

Tja! Rolig blogg:) Jag är en hästintresserad kille som precis har börjat blogga, ni får gärna hjälpa mig att få fler läsare (det är bara att kika in i bloggen och kommentera vad ni tycker)

Jag tycker inte att min blogg ser särskilt rolig ut med den typ av inlägg.
Så snälla, läs inlägg innan ni kommenterar, eller låt bli att kommentera överhuvudtaget om ni inte vet hur ni ska hantera de ni läser.

/ Eleonor

En liten uppdatering

Hej på er.
En liten uppdatering från sjuklingen.


I fredags låg jag nerbäddad hela dagen och sov.
Under lördagen orkade jag förflytta mig till soffan som mamma bäddat ut och kunde se lite på tv. Men mest mådde jag illa och hade ont i huvet. Jag kunde få i mig lite mer "mat" än under fredagen iallafall.

Idag söndag mår jag bättre. Anna har varit här på besök och jag har sett på 2 filmer och orkat prata o skratta lite samt äta en hel del. Ikväll blir det soppa! Festligt!

Det jag får äta är endast flytande föda, eftersom jag inte får tugga!
Därför har jag ätit Yoghurt, mosad banan. Mosad avocado med räkröra, makaroner o köttfärs, ostkaka med grädde.

Det är alltså inte mycket näring jag fått i mig sen sist jag åt ordentlig måltid, alltså onsdags kväll.

På tisdag ska jag på återbesök och ta bort stygnen. Då får jag antagligen mer information om huruvida jag får börja äta/tugga mer. Jag längtar tills jag får äta RIKTIG mat igen. Ni anar inte hur mycket jag ligger o tänker på massa god mat.

Det kanske låter som jag mår helt ok och det gör jag. De hade kunnat gå mycket, mycket värre än vad de gjorde - faktiskt. Men jag får ändå lov att tycka synd om mig själv. Det här är skit. Jag hade precis kommit igång ordentligt med båda hästarna, hade planerat in tävlingar för Dacke som jag nu kommer missa totalt.

Det som gör mig pigg och glad är över hur många som ställer upp för mig. Jag har fått hur mycket sms som helst med vänner som kan ställa upp på alla sätt o vis! Anna har redan varit här 2 gånger och gjort mig sällskap - hon ställer även upp o skjutsar mig till sjukan på tisdag. Samtidigt ska Johanna dyka opp på tisdag då mamma åker hem - för att hjälpa mig och rida min hästar. Tack för alla kryahälsningar både på blogg och facebook. Tack snälla!

Ta hand om er så hörs vi.

Olycka

Hej på er.

I torsdags morse skulle jag släppa ut mina hästar innan jag åkte till jobbet.
Jag minns ingenting från händelsen men jag hade blivit sparkad i ansiktet av nån häst.

Som tur var ringde min mamma mig halv 8 på morgonen o upptäckte att jag inte var mig själv. Jag sa att jag blödde ur munnen och trodde jag blivit slagen. Hon kunde ringa Sissi som i sin tur larmade ambulans.

Jag opererades nästan direkt efter att de sett röntgenbilderna.
Jag hade tänder avlsagna och en käkfraktur samt en rejäl hjärnskakning.

Av denna anledning är nu bloggen nerlagd tills jag mår bättre.
Därför är bloggtävlingarna igång fram tills jag orkar ta tag i de.

Jag är på bättringsvägen och ska på återbesök på tisdag för att ta bort stygnen.
Men jag får inte vara i närheten av en häst på 10 dagar så jag är alltså sjukskriven.

Ha de gott och var försiktiga där ute! En olycka händer så lätt...

/ Eleonor


Glöm inte tävlingen!

Goodiebagsen står redo men ÄN kan du vara med i utlottningen av de välfyllda påsarna!

-->HÄR<-- hittar du tävlingen.

 

 

 

 

 

 

 


De nya vita skydden!


Idag invigde jag de nya skydden på Dasken! Dem passade jättebra. Är dock desto smutsigare nu efter ritten.
Märket är Pfiff och jag köpte dem för 200kr i GBG!


 


De är jobbigt att vara "Dask"

Visst är han söt?Tjohoo!

Idag har jag arbetat som en myra! Jag känner mig duktig!
Jag gick upp 06.00 för en rejäl frukost. Sen satte jag fart till "mitt" stall för utfodring och utsläpp. Jag hann även mocka mina boxar.
08.00 på minuten öppnade jag stalldörren till ett annat ställ där jag skulle göra stalltjänst. Det blev 3 timmar nonstop innan jag rattade hem bilen igen för en snabb lunch där ni även fick en mikrouppdatering.


Hästarna då?
Dasken (Mamma säger: Kalla honom inte Dasken! De låter som... ja de låter inge bra!) gick som en peng! Fortfarande sjukt svårt till vänster men nu sitter jag iallafall inte o järndrar i den tygeln.
Jag skrittade fram rätt länge, böjde och ställde, red i mellanskritt så han fick ta ut steget rejält.
Sen red vi lite trav längs fyrkanten och lite sidvärts. Galopp på volt och fyrkantspår.

Avslutningsvis så fick han galopperas lång o låg o jag stod upp i lätt sits. För att vara på säkra sidan inför morgondagens hoppträning så släppte jag mer eller mindre tyglarna, klappade han massor på halsen och tjoade - nästan ingen reaktion förutom att han frustade nöjt förstås *puh* alltså måste nästan 70 min ridning gett resultat. Lugn o fin häst!

DD som var odjuret själv igår reds ned till ridhuset och... var ÄNNU finare än Dasken. På honom har man antingen för mycket stöd eller för litet i handen. DD låg perfekt till handen, gick på tygeln direkt då jag kortade tygeln. Jag hann knappt tänka trav förrns hon med lätta steg travade längs spåret. Jag galopperade i lätt sits och kunde reglera tempot utan problem. De BÄSTA var ändå när jag red snett igenom och skulle göra ett enkelt byte på diagonalen (dvs bryta av till skritt och sedan fatta ny galopp) men innan jag ens hann ta i yttertygeln så hade hon bytt galopp! Och då ska ni veta att DD byter inte rätt och slätt i första taget! OJ!  :D

Bara för att kolla så att de inte var tur var jag tvungen o prova igen - och de gick!

Jag har världens finaste odjur! :')Halvtid!

Hej!
Har kommit hem och tagit lunch och varvat ner efter första "halvlek" av denna dag.
Nu ska jag iväg och motionera mina pållar - Dasken ska få trimmas i ridhus. DD får kanske en galopp på fältet - vi får se.

Ikväll ska jag ha 3 lektioner. De ska jobba med övergångar/tempoväxlingar.

Vi hörs ikväll om jag inte stupar i säng förstås!
/ Eleonor

Dagens x2!

Jag: "Jag fick ingen inbjudan till Clear Round hoppningen på Facebook.!?"
Nina: "Fick du inte..?"
Jag: "Nä - men jag kommer ändå!"

Jag har ju aldrig varit blyg av mig..? ;D

Jag: "Nämen åhnej, är det Stilhoppning?!"
Nina: "Men de är inte åhnej, dessutom är de bara upp till 90 cm..."
Jag: "...de 5 bästa får pris...man får pris..?! DÅ vill jag vara med!"


Är de lätt eller svårt att döma stilpoäng på oss när vi sätter fart? Hmm hmm...

På prisbordet

De här 3 fina prisrosetterna kammade jag och DD hem på ett meeting i Umeå. Både DD och jag var i toppform den sommaren - fast jag inte red för instruktör då, iallafall inte på DD.

Fredagen red jag en LC:2 Och en LB:1 Vi kom 3.a i LC:2 och LB:1 en utanför placering. Jag tyckte själv att hon kändes finare i Lb men men.

På lördagen skulle vi "debutera" o rida LB:2 och LA:3 och dessutom på lång bana! Jag hade alltså fått plugga in 4 olika program och "nya" bokstäver att hålla reda på (Lb1 kunde jag ordentligt, men inte de andra så väl)

Så LB:2 kändes sådär, och när jag ridit klart så steg domaren ut ur sin bil och sa: tyvärr red du till fel bokstav 2 gånger så jag har dragit av poäng. Jaja tänkte jag, de gör inget de kändes ju skit iallafall. Varpå min mamma kommer och är jätteglad och sa: GUUUD vad bra hon gick de HÄR kan du vinna på. Nej sa jag för jag red fel så jag får avdrag. Mamma blir tvärförbannad och jag blir ju ledsen för de var klantigt om DD nu var så fin som hon tyckte.
De blev en 3.e plats för mig med mina 2 "felridningar", men jag skulle ha VUNNIT! Klantigt va?!?!?! Domaren sa till och med på prisutdelningen att jag var mer värd priset eftersom jag ridit allra bäst vägar och visat momenten tydliga. Så himla bittert!

Vi laddade om till LA:3 och DD fortsatte gå som tåget trots 30 graders värme i stekande sol. Vi kammade hem 2.a priset där - vilket jag inte ALLS hade förväntat mig! Jag och min dåvarande handledare (jag hade Praktik där och då) pratade med "vaktis" och han sa: "Jaha så eleven tävlar mot sin lärare" varpå hon svarar: "Ja, men idag får nog läraren stryk."

Så dessa rosetter kan man nästan säga är 1.a 2.a och 3.e pris och är mitt BÄSTA tävlingsminne med DD.

Nedan följer lite videoklipp. Bl.a. från en prisutdelning!!! (jag lärde mig att efter ärevarvet vid första utdelningen att DD INTE ville ha rosetten i tränset då hon satte sig på rumpan, gjorde en 360 och skenade iväg sen...)

 


Äntligen!

Har båda hästarna blivit motionerade idag.
DD var jävlig! Haha. Sen kan man ju inte förvänta sig en wow-känsla när hon vilat mycket nu och inte vart igång men nån måtta på maskineriet får de va! Hon drog iväg, tog bettet, stretade, gnäggade om vartannat på sina kamrater (brukar ALDRIG gnägga) och greja. Så ca 150 m på grusväg gick hon som en peng. Sen var de nog - o då gav jag opp. Lång tygel skritt hem - de hon är bäst på! ;)

Dacke däremot. Helt underbar i stallet. Glad och positiv. Provade ut förbygeln och den bör göras fler hål på men annars inga konstigheter. Ut och bort från de andra hästarna - inga problem.
Dock också något tjafsig i munnen men jag valde att trava på framåt - hellre med skallen uppe i skyn än att dra o dra o dra. Efter en galopp på fältet så lossnade han och bär sig på ett helt annat sätt och jag kan bara hålla händerna tillsammans helt stilla. KANON!

Nu varvar jag ner i cafeterian och kikar ner när arbetsmyrorna plockar fram för Johan Spetz träning.

Har några bilder på sötnosen Dacke himself i mobilen som jag kan lägga upp när jag kommer hem!

Ps. Hos Sissi fick jag en bit semla! Jag kom i precis rättan tid för de! ;)

Äter ni

Semlor idag? Det är ju fettisdagen! :)


Är inte riktigt frisk...

än... så bloggen blir något lidande. Jag måste sluta lova blogginlägg när de inte dyker opp!

Hoppas ni har överseende och fortsätter kommentera hejvilt!
Glöm inte bloggtävlingarna!

Stalljobb ÄR roligt!

Att de kan vara så roligt att jobba i stall. Hos Sissi & Nina är de så iallafall!
Jag hade ställt klockan på 06.00 o flög upp ur sängen (fast jag gick o la mig 23.30)

Kom till "mitt" stall 07.20 o fodrade kraft. Sedan fick de äta sitt hö ute i hagen.
08.00 släppte vi ut de andra hästarna  o sen mocka. De va urkul!

De va ca ½ år sen jag var där sist men rutinerna sitter kvar. Känns bra o vara "hemma".
Sissi & Nina är bäst.

Ridningen då. Innan lunch hann jag rida Dacke. Jag kände bara lite på han i ridhuset, o han är ju världens snällaste, raraste men jag rider som en kratta. Sen ville jag inte ta ut mig totalt eftersom jag inte är helt frisk.
DD har vilat (igen) vilket jag inte tycker är så farligt med tanke på hur hon varit - viktigare att Dacke hålls igång den lilla gangstern. Imorn utlovas dock SOL och 3+ så då får vi galoppera o rida ute i solen! :)

Nästa träningstävling för Dackes del beräknas 20 Mars och debutant för lokaltävling den 27! :D Då är de HOPPNING vi pratar om!

Han är ju så fin!


Hojta till!

Kajsa om Jobb imorrn
Bara så du vet så är det skitjobbigt att läsa kommentarer eftersom textfärgen är så pass ljus!

Svar: Vad bra att ni säger till! Jag har själv inte upptäckt detta - försökte ordna det nu men hittar inte i mallen vart jag ändrar de, trodde de bara var att ändra i commenttext men de vill inte ändra på sig. Jag ska åtgärda detta imorgon!

Det är jättebra att ni hojtar till om de är något ni tycker bör ändras! Sen finns de åtskilliga sätt att uttrycka sig på ;) :PImorgon får ni läsa en ny omgång av: På prisbordet

MinHäst omslag!

Min vän Johanna har idag tagit massa fina bilder på sin häst Jaccuzzi! Av dem så blev den här min favorit! Den ser verkligen ut att höra hemma som affisch eller som ett omslag! Därför kan ni se resultatet nedan av hur de HADE kunnat se ut i all sin enkelhet!

Haha roligt va? Men visst passar Jaccuzzi som omslagstjej? :) Som sagt är det Johanna som tagit fotona själv! Jag vill också skaffa en systemkamera o ta fina bilder på mina pållar!

På tal om tidningar så vet ni väl att ni kan vinna de -->här<<--


Jobb imorn!

Sissi ringde då de var kris - så jag ska jobba hos dem imorn o sen åker jag o har lektioner på kvällen! Ska bli skoj! :) Back in buisness.

HELdag i stallet bokstavligt talat!

Hur lyckas man vara i stallet från 11 fram till kvällen UTAN att hinna motionera nån av sina hästar?

Jo förstår ni. Man hjälper till med att: Mocka o ta in hästar, fodra, sopa. Man fikar en gång och tittar på dressyrtävlingen.
Man åker upp till sitt stall och mockar, fodrar. Åker tillbaka till andra stallet för att lämna/hämta något, prata med Sissi, äta mat, titta mer på tävlingarna, planera tävlingstermin + ev lag, föl, och montera upp hyllor, krokar, städa och feja i sadelkammaren.
*PUH*

Men hästarna fick sig en liten kvällspromenad innan kvällsmaten. Lite svårt dock att gå med båda då DD går i ett friskt tempo och Dacke drar benen efter sig!

Jag har haft mycket skratt med Stina idag. Går inte att beskriva, de blir bara tråkigt i era ögon.

Nedan följer en bildbomb från dagen.


Dagen börjar givetvis med en stadig frukost!

Det här hade DD på sig när jag kom till stallet...TOTALFÖRSTÖRT! :(

Naket är bäst tycker DD

"Vad gör ni för nånting egentligen?"


Grejorna på sina platser! SKÖNT att ha städat o fått ordning!

Guide genom LA:1

Det här är en följetong där du kan läsa och få tips o knep om hur du kan höja dina poäng och procent i dressyrprogramet genom noggran, planerad ridning från start till mål! -->Här<-- hittar du andra programguider.
Nedan följer en guide genom  LA:1. Svårigheten i det här programet är att den rids på kort bana därför kommer rörelserna o momenten snabbt inpå varandra. Så de gäller att vara snabb o effektiv i sin ridning.

1.
A-C Inriding X-halt, hälsning, framridning i arb.trav.

Hitta en fräsch, energisk trav. Första intrycket hos domaren är alltid viktigt!
I halten ska hästen stå still o jämt uppställd. Var därför noga att du känner av så hästen står still innan du hälsar.

2. M 10 m t. höger. När du rider en 10m volt ska du inte komma över på andra sidan av medellinjen. Hästen ska vara lika ställd och böjd som spåret är, alltså krävs det mycket av ryttaren för att volten ska bli jämn och rund. De här är något du ska behärska INNAN du rider programet. Att rida dressyrprogram är bra träning men du måste kunna behärska röreslerna och momenten på träning innan du visar upp de på tävling.

3. M-K snett igenom mellantrav. Direkt ur volten ska du rida snett igenom i mellantrav. I mellantrav vill man se att hästen rör sig i något livligare tempo och genom en något friare form så kommer hästen att vinna mera mark. Steget ska vara runt. Markera vägen med blicken redan i föregående moment så du hittar en bra linje. Öka drivningen under diagonalens gång, du känner din häst bäst själv och vet hur pass mycket du måste driva för att få ut max. Oftast kan man få kommentaren: Våga visa mer, eller: orkar inte riktigt ända fram. Tänk på att behålla takten!4. A-E skänkelvikning u. h. skänkel. E-M arb. trav
Skänkelvikning undan höger skänkel. Här blir det en ganska tvär skänkelvikning eftersom det är kort bana. Ta sikte ut mot bokstaven E, skänkelvikningen ska avslutas strax därefter som du ser på bilden. Det gäller att hitta linjen redan från början, om du inte har rätt linje från början till slut så spelar de ingen roll huruvida själva rörelsen såg ut. Fäst blicken förbi bokstaven E och flytta hästen steg för steg. Känn att du får med dig hästen i rörelseriktningen, ledande yttertygel för att visa vägen. Våga rid framåt ur skänkelvikningen!
5. M-H arbetstrav, H volt till vänster.
Läs punkt: 2.

6. Läs punkt: 3."Matsäck"

Nu pyser jag iväg till stallet. Jag och Stina ska pyssla och städa ordning. Spika opp hyllor och krokar. Ska bli mysigt - o båda hästarna ska givetvis motioneras! :)

Kameran följer med idag!

Ipren o halstabletter ett måste numera!


Hemmagjord pizza!


Idag har jag bakat egen pizza! Finns det något godare? DOCK glömde jag min favoritingridiens... Ananasen!

Men de blev gott och bra ändå, skinka, mozzarella, tomat, champinjoner o ruccola! De blev 7 pizzor så jag har att frysa in!

MUMS!


VINN!

Du har chansen att vinna de nya numret av Equipage! Det innehåller massor av bra läsning, bl.a. så berättar Pether Markne om hästens rätta form. Rolf-Göran hjälper till med galoppbommar o mycket mer.

För att vara med o tävla:

Kopiera bilden och lägg upp på din blogg (har du ingen får du givetvis vara med ändå)

Kommentera det här inlägget med länk till bilden mejl+bloggadress.

Vinnaren dras genom lottning om 1 vecka!

LYCKA TILL!


Ikea + kvällens middag

Visst kunde jag inte låta bli att åka till Ikea!
Blev lite smågrejjer till köket, besticklåda bl.a. o en papperskorg och ett rosa överkast som jag ska ha över soffan, den är grå, ful och tråkig. Så en ljusrosa överkast livar nog upp! De fanns även fårskinnsmattor för 89 kr. Men jag blev för snål.

På Ica Maxi handlade jag hem till kvällens middag: Hemmagjord pizza!
Ev kommer Stina förbi senare ikväll för att smaka på de. Hon är just nu och tävlar och hennes sista start beräknas vara runt halv 7! FY vilken lång dag!

Nu ska jag pyssla i mitt hem!
Trevlig lördag!
/ Eleonor

Dagens sanning!!!

Dagens sanning lyder: Låt inte din slöhet ta vid, genom att strunta i att byta bett o rida ut på Dacke med 2 delat bett på fältet.Han är ju för gullig den lilla Dasken ändå. Ni vet när hästarna kan busa i hagen o bara vid dessa tillfällen kunna trava med stora härliga kliv, med världens påskjut och schwung! Jag tänkte på de häromdagen om båda mina hästar och förbannade dem över att: "Varför kan ni INTE trava sådär när jag sitter på?!"

Haha DD's mule ville vara med!


Idag när jag skrittade ut i godan ro på Dasken ut på fältet (med terränghinder) så kände jag hur han växte under mig, han började takta lite och jag kortade upp tygeln för att kunna sakta ned. Han lyssnade snällt men strax därefter så bestämde han sig för att vilja trava ändå. Och inte vilken trav som helst.
ÖKAD trav - rätt ut på fältet! LÅNGA kliv o en sån SCHWUNG att jag inte kunde rida lätt i takt! Helt sjukt!
Jag började skratta och givetvis föll han in i galopp istället, frustade o skakade på huvudet - vilken lycklig häst!

De dumma var ju att jag hade lite svårt att tygla honom där ute på fältet men efter ett tag hade han lugnat ned sig och vi kunde avsluta vår tur i betydligt lugnare gångarter!

DD har lekt "hingst" idag. Så fort vi kom ut på fältet så frustade hon glatt och sedan pep hon och gnäggade stup i ett! Herregud! Vad är det med mina hästar? Vi avslutade ritten med att tjuvhoppa den minsta stocken...men i smyg..! De tyckte DD var kul!

Göran hade rullat in en stor halmbal i precis räckhåll för Dacke - perfekt mellanmål!

Jag vill IKEA-shoppa!

Eftersom jag inte planerat att vara sängliggandes under helgen så har jag skrivit upp en liten inhandlingslista OM jag kommer iväg. Det är nämligen så att jag sett att Ikea säljer ut små och stora krukväxter från 12 kr! Perfekt att liva upp mina tomma fönsterbrädor med just nu.

Ett fint blommigt överkast.

Förutom billig inredningsshopping hade de vart trevligt att fika med en kompis i deras cafe - massa billigt o gott fikabröd. Tyvärr verkar alla här i Östergötland väldigt upptagna. Också skulle jag vilja handla hem mat från Ica Maxi - dvs veckohandla hem bra basvaror, så jag slipper småhandla lite då o då.

Jag skulle också vilja ha tid att laga storkok - lasagne, pannkakor, pajer m.m att frysa in o plocka fram o värma.

Vi får se hur pass jag mår imorn. Mår jag bättre vet jag att jag defenetivt ska motionera mina överenergiska hästar! Hoppas på bra väder då jag tvingas rida utomhus då Mantorp som sagt anordnar dressyrtävling o använder båda ridhusen.

Vad gör ni i helgen?


Min kväll är någorlunda räddad!

Har inte ridit idag heller... :(
Kunde inte ens ta insläppet så illa har jag mått idag.
Åkte hem o la mig under ett svart, svalt täcke. Har gått med solbrillor på inomhus o ute för jag är så pass ljuskänslig.

Mådde helt ok när jag åkte till jobbet. Men första 2 min av undervisningen så tappade jag rösten - totalt!
Försökte att inte prata högt eller för mycket, men de är svårt när man vill heja på sina elever - annars vill de inte heller.

När jag kom hem låg en VeckoRevyn innanför dörren. Jag har för nån vecka sen fyllt i en kupong på nätet där de 5000 första fick nr 5 av VR. Med mig i matkassen en Ben&Jerry...


Jag säger Over & Out för den här gången så ser vi när jag piggnar till! Jag försöker kurera mig med Te o Honung, Halstabletter, glass, värktabletter... nån som har fler tips på symptomen: Huvudvärk-illamående-ljus/ljudkänslig, går från tokvarm till jätte frusen.


Fortfarande sjuk

Vaknade tack o lov utan huvudvärk och åt frukost som vanligt.
Nu har dock illamåendet krypit på igen och jag känner mig tung i skallen.

Ikväll har jag 2 lektioner men jag MÅSTE verkligen rida båda hästarna - vilket betyder att jag kommer vara helt ihjäl på väg till jobbet sen.

Hatar verkligen att vara sjuk men hästarna måste tas om hand också!

Får försöka kura mig med en kopp te nu, Ipren och halstabletter.
JAG VILL INTE VARA SJUK!
Vi hörs ikväll med andra ord.

Azura o jag - En ponny jag red i Skåne

 

 

 

 / Eleonor

Bokstavsramsa

Har ni svårt att lära in er programen o vart bokstäverna sitter någonstans?
Den här ramsan lärde självaste Peter Eriksson mig på en kurs för nåt år sedan:

Alkohol

Kan

Vara

En

Skadlig

Hälsorisk

Cyklar

Man

Rakt

Blir

Polisen

Förvånad

Sedan sa han någon ramsa när de var kort bana men den minns jag tyvärr inte - någon som har en annan, bra bokstavsramsa att dela med sig av?

 -->Charlotte<-- skickade den här ramsan för kort bana:

*C*yklar
*M*an
*B*aklänges
*F*år
*A*lla
*K*anske
*E*n
*H*äst

-->Frida<-- skickade in en engelsk version!

All King Edward's Horses Carry Many Brave Fighters


Debatt

Nu ska jag se på Debatt som bl.a. handlade om hur bloggare styr idealen (givetvis handlar de då om de groteska bloggtjejerna) till de så ska jag äta GLASS - för de får man göra om man är sjuk - hur mycket glass som helst!

Okej om de finns en god anledning till att vara sjuk så är de just glassätandet!

Tyvärr köpte jag ingen BJ idag eftersom de är LYXglass för 49 spänn.

Men när man väl festar till de så är de HalfBaked som är min favorit. De har till o med gått så långt att jag inte vågar prova någon annan för att behöva kasta 49 kr i sjön på en glass jag KANSKE tycker om.


Ni har väl inte missat..?

Nya designen är...Ni har väl inte missat eller glömt?

-->Vinn Goodiebags<<--

->Rösta fram BÄSTA ärevarvslåten<-

->Ska du tävla dressyr? Guiden genom programen<--

Tips Från Coachen - ställ dina frågor,
allt från daglig stallskötsel till tips på bra övningar för dig o din häst!

Välkommen till min nya blogg..!

Haha, jag vågar inte räkna på hur många timmar jag har pillat och ändrat på Content, Padding, Solid o font hit o font dit. Nu får jag nöja mig! Och nöjd blev jag! Eller vad tycker ni?

Nu tycker jag de är dax att vi går mot ljusare tider, så även bloggen och
även i garderoben - Här kommer några billiga, våriga pasteller!


TIPS!

Något för mig som varit sjuk idag är att kolla igenom Bloglovin.
Vi är just nu 581 registrerade hästsportbloggar genom Bloglovin!!!
Om ni bortser från "toppbloggarna" med flest prenumeranter - tycker jag att ni ska ta er en titt på sidorna längst bak = de som har minst prenumeranter. Det finns jättemånga bra bloggar som inte får någon respons!

bloglovin

För den sakens skull behöver de inte vara dåligt att ha få prenumeranter. Jag har hittat guldklumpar med särskilt snygga designs och headers bl.a.
Desto tråkigare har jag, på många bloggar möts av inlägg där de inte vill/orkar blogga längre då ingen kommenterar.

Så här följer ytterliggare ett tips till er som vill få fler läsare/prenumeranter:

Kommentera mera -
Syns du finns du! OBS. Läs och kommentera innehållet, de räcker alltså inte med att skriva : "fin blogg" för att man ska få upp ögonen för dig och din blogg.
Snygg design -
Första anblicken är otroligt viktig, därför bör din design stå ut, men vara enkel att följa.
Mycket bilder -
Tyvärr är de flesta som småbarn. Vi kollar på bilderna men skiter i texten. Mycket bilder och håll dig till kortare text tills vidare.Tänk att...

...2 hästar kan ha så roligt tillsammans och med nya stallkamrater. Idag hade de inte heller velat komma in trots att det vart ute HELA dagen o inte alls var lika fint väder idag som igår.

Jag var i stallet i drygt en timme. Att mocka och packa påsar brukar inte vara några konstigheter men nu var det som att springa ett maratonlopp. Fy tusan vad trött jag blev! Hästarna var dock väldigt snälla och mysiga så då blir man ju glad.

Jag hoppas jag piggnar till så jag kan rida imorgon!

 


Kan inte låta bli...

...att greja med designen. Jag tröttnar så fort! Men nu tror jag att jag lyckats göra en enkel "vårdesign". Det är gamla bilder som får "agera". Men som jag hintat om tidigare är att jag kommer få "sällskap" under V12 där vi bl.a. kommer kunna fotografera nya foton och spela in videos!

Ska dock ändra textfärgen då de inte syns särskilt bra! Nu är jag pigg nog för att åka o mocka! Så vi hörs senare!


Sjuk!

Jag är sjuk! :( På min lediga dag, med dåligt väder. Fy!

Iofs kom de väl i rättan tid, så jag inte var sjuk under helgen, men ändå. Jag är ledig, hade tänkt rida igenom hästarna ordentligt och pyssla i stallet. Nu vet jag inte ens om jag orkar rida nån...

Jag vaknade tidigt imorse av att jag kokade av värme och huvudet bulta. Jag kom upp ur sängen o kunde ta ett par värktabletter. Lyckades somna om men huvudvärken släppte inte och nu mådde jag mer illa.

Tog ytterliggare ett par tabletter o kunde ta mig från sängen till soffan (en bedrift) och få i mig lite yoghurt.

Nu, 3,5h senare börjar de väl släppa, men halsen gör ont, för att inte tala om mitt KNÄ!

Näe, jag brukar inte vara den som gnäller, men nu är det faktiskt synd om mig!


Låååång dag

Har haft en jätte lång dag så nu ska jag ta en varm dusch o lägga mig i sängen.
Imorn är jag ledig så då ska jag rida igenom hästarna ordentligt på eftermiddagen!

Imorgon tänkte jag skriva om kvällens hoppträning, vad syftet var och hur jag tänker när jag undervisar.

Sen borde de bli dax för mig att ge er en guide i ett nytt dressyrprogram nu när tävlingssäsongen startar opp!

/ Eleonor

Bilder på stallet!

Stallet!

Nu åker jag till stallet o sen direkt till jobbet! Så uppdatering med bilder bl.a. får ni sent ikväll!

-->>Vinn Goodiebags här<<--


/ EleonorMina snälla hästar

Idag fick jag hjälp av Ronja att köra hästarna till deras nya hem! DD lastades på först o de gick bra. Men sen blev hon fövånad över att få en kamrat vid sidan om! Det var som att hon sa: "Men vad gör du här?!". Dacke i sin tur som var väldigt nyfiken, verkade tycka resan var skojig!

Ibland var han dock lite väl nyfiken på allt o alla så då sa DD till.

Väl framme fann de sig tillrätta med detsamma. Så snälla o rara mina hästar är!

Imorn kan jag ta fler bilder på stallet då de va så mörkt nu ikväll. Så ni får en bild av hur de ser ut! Är ni nyfikna på själva anläggningen så tycker jag att ni besöker Sissililja.se

 

 


BIG FAIL!

Idag upptäckte jag att Väderstads RK anordnar en Lokal dressyrtävling på Sissi Liljas anläggning i Mantorp - DIT JAG FLYTTAT hästarna idag!

Jag funderade på att skicka mejl i hopp om att det finns en plats i LB:1 för att få rida DD, men anmälningsavgiften ligger på 170 kr och efteranmälan + 80 kr. Dessutom måste jag lösa ny licens = 200 kr. Känns på de viset onödigt att lägga ned de pengarna för att vi ska få ha kul...

men ack så bra de hade vart om jag vetat om de i tid!

De kommer väl fler tävlingar...


DD tycker till!

Som häst måste jag säga att förutom den sedvanliga krafft och stråfoder vi tilldelas så är vi minnsan också värda lite godis då och då. Vi ser nog er sitta o snaska i cafeterian på både den ena onyttigheten efter den andra! Om jag själv får gnägga till så tycker jag att ni kan lämna era 5.90 kronors påse med ekologiska minimorötter för er själva. Här är MIN topp3 SNACKS lista!


1. Vindruvor. Syrlig god smak och en smakfull färg! OBS: Kärnfria!

2. Bananer. Finns det något godare? Mjukt o lättuggat. Självklart måste matte skala innan eftersom skalet inte är lika åtråvärt!

3. Clementiner. Saftiga, gärna lite åt den syrliga varianten.

 

 


Flytt av hästarna

I eftermiddag ska hästarna flytta från ridskolan till Mantorp! Jag hoppas de kommer gå bra med transporteringen och installeringen av dem. I stallet står redan Stinas hästar Olle och Hälge. DD har varit hos Sissi många gånger förut men inte i de här stallet. Dacke får vackert följa med sin sällskapsdam.

DD är en världsdam häst som vart i Skåne, Östergötland, Stockholm, Norrland och Södermanland. Nu ska hon dock inte behöva flytta mer igen!Flytten sker i eftermiddag så jag ska strax bege mig till stallet och packa ihop!
Vi hörs ikväll!
/ Eleonor
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus