Få högre procent del 2/3


Här kommer fortsättningen på hur du kan öka din procent genom din ritt. Missade du gårdagens guide? Klicka här.


6 C-M-K-A Mellanskritt-ökad skritt-mellanskritt
Övergången och skillnaden.
Mellanskritt: Hästen ska gå avstämt mellan de framåtdrivande o uppfångande hjälperna men med eftergift på tygeln. Skrittens rena takt skall bibehållas.
Ökad skritt: Ryttaren ska bibehålla så mycket som möjligt av den fria skritten men ta kontakt med hästens mun. Handen ska gå med i huvudets pendlande rörelse för att inte hindra hästen att vinna mark. Halsen ska fort. vara låg men nosen bör inte vara lägre än armbågen.

Här måste du känna till hur pass mycket du kan driva utan att hästen rinner iväg/börjar trava. Du måste bibehålla takten. I skritten man kan tänka sig att man driver i takt med höger o vänster skänkel. Från mellanskritt - ökad så låter du tygeln "glida" igenom fingrarna så hästen.

7 A-F arb.trav - arb.galopp
Fattningen.
Här måste du vara väl förbered för att hinna från skritten fånga upp hästen igen på tygeln, komma fram i trav och förbereda galoppen. Ta därför hjälp av hörnpasseringarna för att forma hästen o stämma av hjälperna. Domaren kollar på fattningen. Förbered fattningen genom att korta steglängden och förbättra balansen. Därefter ger du galopphjälpen. (Tänker inte gå in på hur fattning utförs är det nån som undrar så skicka en fråga!).


8 F-B 15m volt till vänster.
Voltens strl. o form. Ryttarens inverkan.
Redan vid bokstaven F måste du förbereda för volten. Ställ hästen till vänster och hitta sedan vändningspunkten. Volten ska vara rund. En 15 meter volt kan du tänka dig att du ska rida 5 meter till från medellinjen (eftersom ridbanan är 20x40). Ha alltid blicken framåt och tänk på att driva galoppen framåt.

9. B-M-C-H Arbetsgalopp
Vägen, tempot.
Här har du en "transportsträcka" där ingen rörelse eller tempo ska ändras. Tänk dock på att rida hörnpasseringen och utnyttja detta genom att forma till hästen.10. H-F Mellangalopp - arb. galopp.
Övergångarna, skillnaden.
Mellangalopp: Med bibehållen balans och rytm ska hästen med ökad steglängd öka tempot.
Stäm av hästen mellan hjälperna och lätta i innertygeln (lättar du i båda finns risk att hästen dyker i faller isär) för att ge hästen plats att komma framåt. Öka drivningen med säte och skänkel fram till yttertygeln. I övergången är de viktigt att ta tillbaka för yttertygel, det ska inte vara något problem om du under mellangaloppen hållt hästen stadig på yttertygeln. Lägger sig hästen hårt i handen måste du upprepa förhållningarna. Som vanligt utnyttja vägen/hörnpasseringen. Vet du med dig att hästen är svår att fånga upp sikta till vänster om bokstaven för att vinna mer tid.


10 F-A-K arb.trav
Övergången.
Här måste ni hitta tillbaka till travtaken och rytmen och våga rida vidare i en god bjudning eftersom de börjar närma sig slutet av programet kan hästarna (och ryttarna) bli trötta. Kom ihåg din egen sits och position i sadeln.


11

3.e och sista delen dyker upp imorgon!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus