Tips: Lättare dressyrövningar

Amanda om Bomövning "Mördarbanan":
hej kan du lägga upp tips på lite lättare dressyrövningar? har dålig fantasi ;)

Hej Amanda! Javisst kan jag dela med mig av 3 st av mina favoriter som man kan kalla "evighetsövning", dessutom kan man variera dessa beroende på hästens/ryttarens utbildningsnivå. Hoppas det hjälper!


1. Timglaset. Ställ gärna ut koner som markerar "hörnen/vändpunkter samt medellinje" så det inte slarvas med vägen. Är kan man variera att göra halter/övergångar/halvhalter på medellinjen, rida skänkelvikning på diagonalerna eller lägga volter ut till väggen/staketet.2. Tårtbiten. Värd att ta igen för detta är en övning som "sparar" på hästarna men leder till lösgjordhet, styrka och lydnad. Dessutom är det ryttarna som oftast blir mer svettiga än hästarna! (;

Variera genom att fatta galopp ur skritt eller i trav samt "längd" likt beskrivningen. Emellanåt öka och minska volten men tänk på att anpassa tempot efter voltens strl! Galopp kräver alltså rutinerad ryttare och stark häst. Börja där du känner dig säker och vet vad du och hästen klarar av.


3. Serpentiner längs långsidan. Många relaterar serpentinbågen just övermedellinjen och glömmer oftast bort att även den kan ridas längs en långsida - eller ännu bättre! Ute i skogen! Övningen ska leda till att få hästen jämn på båda tyglarna - här är en perfekt koll för dig också vilken tygel du gärna håller i och försöka "rida ifrån det". Se beskrivning. Den här övningen rids i skritt och trav men lägg gärna till galopp på andra långsidan med endast en båge vilket leder till ett par få språng i förvänd = snäll båge för den orutinerade hästen.

 


Kommentarer
Postat av: Linnea S

Tack för tipsen ! :D

2012-01-26 @ 21:19:30 / URL: http://neaseevers.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus