På jakt efter sadel...

Idag traskade jag och lille Dacke ner till ridhuset. Idag skulle de trimmas!
De blev allt annat än roligt för just idag har jag insett hur fruktansvärd dressyrsadeln faktiskt är.
Jag har skänkeln i normalläge ungefär vid hans svans, jag tippar framåt och kommer inte ned i sadeln, framför allt känns stiglädrena förjävliga, och jag får inte alls något bra stöd för skänkeln. Dessutom åker sadeln alldeles för långt bak på honom.
Därför söker jag nu desperat efter en billig dressyrsadel...har börjat jakten på: Hästutrustning i Östergötland, de bästa vore om man fick tag i något man kunde prova. Har inte råd att köpa sadlar hejvilt. Men tänker vägra sätta mig i den sadeln igen. Fick allvarligt talat ett hysteriskt utbrott när jag inte ens kunde rida lätt...

Kommentarer
Postat av: Madde

Varför inte åka till sharpmsn?! Deffinitivt värt att ha en sadel som ligger hundra på hästen finns dessutom tö regel avbet om du inte kan köpa kontant..

2012-01-11 @ 20:18:24
Postat av: Emelie

Förstår känslan sååå väl. Jag hade dock (o)turen med min "lille man" att hitta en sadel på internet, i södra Sverige, när jag själv bor i mellersta/norra.. Hade inte provat en sadel på honom ordentligt så jag visste inte alls. Så hittade jag den vi har nu och jag sa "den här kan han ha" och köpte det. Passade perfekt. 2000:- fattigare men en supersadel att rida i och passar perfekt för både han och mig. Och jag tror den kommer passa många andra hästar, så den blir nog kvar his mig "tills den dör". ;) Supernöjd.Kan du itne visa lite bilder på Dackes rygg, så kan vi tipsa om billiga sadlar som kan passa honom - om du inte redan vet vilken sadel som kan tänkas passa förstås?! Då är det ju bara onödigt. ;)Önskar dig all lycka till i sadeldjungeln! :)

2012-01-11 @ 21:21:13 / URL: http://horsebusiness.blogg.se/
Postat av: Jorunn Lavonius

Haha jag vet hur det känns att inte ha någon bra sadel, vi fick två passande sadlar flera månader efter att vi köpt Kolan... Helt sjukt jobbigt att hitta sadel på Åland! Till slut fick vi ta en hopp- och en dressyrsadel från Sverige i alla fall :)

2012-01-11 @ 22:13:18 / URL: http://ridsportfinland.blogg.se/
Postat av: cattis (nkpg)

jag har en dressyrsadel till salu, kan ta med den nästa gång jag kommer till östergötland om du vill prova. är en 17,5''(känns mer som 17''), normal bom, märke moneypony - nåt tyskt :p

2012-01-11 @ 22:30:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus