Tema: Igångsättning

 

 


Temat för veckans lektioner är:
Igångsättning.


Även fast hästarna vart igång under sommarens ridläger och inte tappat något under deras semester på betet så har jag ändå tagit upp ämnet igångsättning för häst och ryttare för att ge eleverna en inblick i hur man tänker om en häst varit borta en längre/kortare tid från verksamheten.


Varje lektion har dock inte vart helt lika beroende på kunskapsnivå. Men det har vart mycket skritt och fokus på att hästarna ska jobbas i låg form. Fokus på sitsens och skänkelns inverkan på hästen. Takt och tempo som regleras av din egen lättridning - jobbat väldigt lugn trav med inte allt för stora "register" på tempot.


I galoppen fick de jobba på större volt i djup lätt sits / 3. punkt sits för att hästarna skulle få komma till avslappning i rygg och få rulla igång. Ryttarna fick känna efter på balansen och inverkan under den lätta sitsen.


Lite såhär har jag lagt upp för grupperna och tycker de har givit hästarna ett gott resultat bara på veckan som gått. De verkar välmående och "stabila" och tillräckligt mjukstartade inför terminens uppgifter framöver.


 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus