Respektlösa bilist!



När jag ska duscha Dacke måste jag leda honom ner till anläggningen eftersom jag inte har varmt vatten i mitt stall. Promenaden är mindre än 1000 m och vägen är ganska smal och kurvig samt hastigheten 50 km + skylten som visar att här förekommer hästar/ridande.

Dacke strax innan den respektlösa bilisten!



Eftersom jag inte litar helt på honom o han kan vara ivrig så öste jag i fickorna med havre och satte kedja på honom. Han traskade så oerhört snällt bredvid mig idag så jag blev så stolt.

Nära anläggningen möter jag en BMW som kör fort! Därför stiger jag i god tid ut en bit på vägen och gestikulerar: "Sakta ner".

Vanligt funtade människor hade väl förstått och respekterat detta? Men dessa idiotiska småkillar och brud i baksätet gasar istället på och kör som dårar varpå de gestikulerar något tillbaka.

Jag gav de fingret.

Även om de inte räcker mer än så, så lyckades jag inte ta hela REG nr. Annars är de de bästa tycker jag. Ifall jag skulle råka på samma bilister igen på vägen.


Har ni vart med om någon otäck incident gällande hästar i trafiken? Berätta gärna!

Kommentarer
Postat av: Sanna

Jag råkade ut för en galen traktorförare för några år sedan. Det gjorde att hästen blev så rädd för traktorer att det inte gick över, fast han såg traktorer dagligen (i och med att hästarna bor på pappas gård, och traktorgaraget ligger granne med stallet).

2011-09-17 @ 21:15:41 / URL: http://sannasant.blogg.se/
Postat av: Lina - Team Hippoteket

Usch! Förstår inte hur de tänker. Är ju inte bara hästen som kan skadas, och personen, utan även lilla bilen...... Jag var med om en endurocykel som körde förbi bell o mig en gång. Helt okej. Två gånger. Vad är detta?! Tre gånger. Nu börjar de bli jobbigt. Och fyra gånger och då explodera hon. Efter det är hon inte längre trafiksäker. Innan brydde hon sig inte om något!! Btw, Jag har likadant täcke!

2011-09-17 @ 22:04:00 / URL: http://sallberglina.blogg.se/
Postat av: Rebecca

Råkat ut för lastbilschaffis på vägen med Nora. Som inte kör för sakta iaf.. TUR har jag haft att Nora inte blivit rädd. Än!



När jag var mindre och red b-ponny hos en tjej så var vi ute på en väg och det kom en bil bakifrån. Varpå vi går så långt ut på kanten vi kan. Bilen, som var sportbil, körde cirka 1½ meter!! ifrån hästarna. I MINST 100km/h...

Kan tillägga att han hade stoor yta att köra ut på då det inte kom mötande och det var raksträcka med lång sikt..



2011-09-18 @ 00:17:41 / URL: http://vardagmedhastar.webblogg.se/
Postat av: sara

ush man blir så trött på sånna bilister. vi bodde bredvid en väg förut, och vissa har ju verkligen noll respekt för att det går en häst på vägen ..

2011-09-18 @ 21:12:57 / URL: http://sblomstrand.blogg.se/
Postat av: Julia

En del.. Kommer ihåg när jag red en ganska nervig häst på en grusväg, den ledde tillbaka till stallet. Så bredvid oss gick det hästar i hagar, det fanns skyltar. Den drog förbi mig i full fart, JÄTTE NÄRA. Rozine sparkade bakut rakt mot bilen, det var verkligen på millimetern att hon inte träffade. Då gasade han desto mer och stack fort som tusan..

2011-09-22 @ 01:01:48 / URL: http://ohjuliet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus