Hoppning är grejen



 

Idag har jag verkligen fått nya tankar! Inspirerad efter helgens hopptävling jag var på så kände jag att nu lägger vi dressyrkavajen åt sidan och rider mycket galopp, bommar, små hinder för att få itu med hinderkänslan (jag måste hoppa oftare) o hitta tillbaka till hoppryttaren Elli.

För er som inte vet så är jag i grund och botten HOPPRYTTARE. Jag kunde inte sitta "fint" och tyckte dressyr var urtrökigt.

 

Nu har jag (som tur är) mognat och ser faktiskt de roliga i dressyren också, men för mig och Dackes del så måste jag hitta knapparna, och samtidigt ha roligt också, Dacke är en väldigt hoppglad kille så vad vore livet utan att få skutta nån gång.

 

På utebanan fanns där mycket bommar, studs och en serie uppställt. Jag började jobba med travbommarna, han kändes lydig och reglerbar. Sen jobbade jag i galopp och lät honom rulla över en bom. Sen tog jag lite studs vilket han fixade klockrent. Vi kunde landa och fortsätta. Inte landa och känna att han pyr iväg.

 

Senare fick jag sällskap av Theo på banan. Han rider fälttävlan - jäävligt duktig ryttare om man säger så , (funderar starkt på att slänga opp han på Dacke nån gång)

Så berättade jag om mitt sug efter hoppning och att han är så svår ibland och jag ville så gärna komma nån vart. Men han sa att de bara är o rida på och inte tänka så mycket.

 

 

Förstå att han nästan landar i räcket på andra sidan!


Så med lite nya tankar styrde jag på serien som var uppställd. De var ett hinder på ca: 50cm 6,50 fram till oxer på 1m och sen 6,50 fram till 50 cm räcke igen.

Dacke hoppade opp sig så fint första språnget och har sån spänst och tryck i sprången att han höll på och landa på andra sidan om räcket!!! Styrde på igen men fick ungefär samma resultat - landar nästan i! :D :O

 

Fotade efter han rivit framkant på oxern - därför ser de ut som de gör.

 

Hoppade av för att länga (7m) och höja upp en bit över 1.10. Styr på - HOPPAR som en KATT! Frambommen rullar ner utan att han slog i för mycket så jag nöjde mig så. Det jag främst var ute efter var LUGNET i landningen efter.

GLAD är jag över min glada hoppehäst!

 

Skulle nån gång önska att nån filmade så jag fick se hur de ser ut. Kanske mamma kan ställa opp nästa vecka när hon är hos mig i Östergötland ett par dagar!

 

 


Kommentarer
Postat av: Lamia - Hästblogg

Kul! :D

2011-09-26 @ 22:54:11 / URL: http://lamiamichelle.blogg.se/
Postat av: Sanna

Vi kan göra ett byte någon dag. Jag kan filma dig, om du filmar (eller fotar) mig?

2011-09-26 @ 23:20:50 / URL: http://sannasant.blogg.se/
Postat av: Lina - Team Hippoteket

Bra övning!! Den skulle Bell nog ha nytta av, hon som behöver stärka sig och inte bara ösa på (efter ffa).

2011-09-27 @ 20:36:28 / URL: http://sallberglina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus