DD i Equipage



Ja de va förstås ett par månader sen - men ni som inte läste den tidningen kanske är nyfikna o veta om vad som stod och vad de gällde?

Syftet var att elitryttarna Svante Johansson och Marcus Ehning (en stor förebild för mig) skulle bedöma hur hästen var att rida genom bara få se en exteriör bild!  Jag skickade in en bild och beskrev hur DD är att rida.

 

Jag skrev: DD är en riktig läromästare efter att ha varit en framgångsrik fälttävlanshäst. Eftersom hon är en gammal och världsvan dam så är hon mycket trevlig att rida, men hon vet också hur hon ska göra för att komma undan arbetet. Hon kräver alltså ganska mycket ridning. I Hoppningen är hon en schysst och orädd häst, men hennes framben blir gärna "hängande".

 

Svantes kommentar: Den här hästen är rak i bogen, vilket gör att hon kan ha det svårt med frambenstekniken i hoppningen och det kan rent generellt göra att det blir problem med rörligheten fram. Jag tror man behöver jobba med bärigheten för att få hästen att komma i uppförsbacke eftersom det ser ut som hon gärna vill trilla framlänges. Pappan är fullblod. Fullblod är bra, men jag vill helst ha fullblodet lite längre bak i härstammningen för att inte få så mycket av fullblodsexteriören.

 

Marcus kommentar: Gissar att det här är en äldre häst.Den har en väldigt tunn hals. Skulle inte säga att den har hängrygg men överlinjen ser lite oformlig ut. Återigen tjocka ganascher som är ett tecken på att hästen inte är helt lätt. Att hästen är ojämt musklad tyder också på att den inte är så lätt att rida.

 

(Till historien tillhör att DD inte vart i full ridkondition när bilden tagits + vinterpäls deluxe.)

 

 


Kommentarer
Postat av: Sofia

Spännande att du kom med i tidningen!:) Jag läste nån gång när RGB och Patrik Kittel bedömde om jag inte minns fel och det är ju väldigt intressant läsning, speciellt när dom har rätt i det som säger!

2011-09-26 @ 22:55:16 / URL: http://memylifemyhorse.blogg.se/
Postat av: Noomie

Så roligt! Jag läste den atikeln faktiskt(: Det var rätt underhållande att läsa och se vad som stämde in liksom!

2011-09-27 @ 08:07:40 / URL: http://lexx.blogg.se/
Postat av: Emma Elfstrand - hästblogg

är dacke hennes morfar? :O visste jag inte isf :P

2011-09-27 @ 09:46:21 / URL: http://catago.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus