Gårdagens träning



Igår hade jag lite hoppträning för ett par elever och de var som vanligt duktiga och klarade övningen bra. Tänker inte gå in mer på detalj vad vi hoppade däremot ett problem som vi fick lösa.

Ena ponnyn ville bra mycket hellre fatta vänster galopp - förut har han haft lättare till att fatta höger -> vilket egentligen är ett gott tecken då man jobbat den förra svaga sidan till att bli starkare. Men så vill vi ju få hästarna helt liksidia vilket är ett livsprojekt.

Till saken hör hur viktigt de är att verkligen inte li "hängande" i (i de här fallet) höger tygeln.

Eleven fick rida på en liten volt runt mig och rida ponnyn utåtställd och nästintill släppa höger tygeln. Ponnyn blev tjurig och ville springa till vänster så jag korrigerade genom att eleven skulle rida ännu mer med ytterhjälperna, fortfarande ställa utåt och leda med höger tygeln. Ur de läget fick hon fatta galopp.

Första gångerna blev de först vänster galopp men efter ett tag funkade högergaloppen lika väl som vänster!

Jag själv har svårast att fatta höger galopp eftersom jag har svårt att släppa ned höger skänkel och blir då svag i hjälpen.



Här ser man hur viktigt de är att släppa fram innersidan på hästen. Håller man för mycket i innertygeln hindrar man hästen från att släppa fram galoppen.
Givetvis ska man inte behöva rida hästen utåtställd för att få fram men gårdagens fall var jag tvungen att vara övertydlig för att överhuvudtaget få igenom högergaloppen.

Har ni problem med detta tycker jag ni ska ta er en titt på: Veckans Övning

Kommentarer
Postat av: Emelie Nordström-

sv: fiin bild :)

2011-10-09 @ 17:43:31 / URL: http://emeelien.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus