En fin kommentar

Alla kommentarer i all ära men den här tycker jag ska få lite mer rampljus!

Fia kommenterade de här inlägget: Veckans träningar (ÖVNING)

Måste bara säga att du verkar vara en fantastiskt bra lärare, som förklarar pedagogiskt och tex. visar Rolf Göran höjder... Jag saknade ridläraren med nya fräscha idéer och som VISADE när jag gick på ridskola! Skulle man hoppa var det som var samlig mest att ridläraren pekade ut hinderföljden (och då gick jag ändå i en grupp för dem som var lite bättre i hoppning och kunde satsa på tävling)
Det jag kunnat utläsa här i din veckans övning kategori så verkar lektionerna vara "lekfulla" men ändå seriösa och bra med glädje. Nu ligger din blogg absolut i min favoriter-lista! ;-)

// FIA


Fias blogg hittar ni -->>här<<--


Eftersom jag har alla elevtyper, rena nybörjare - avancerad - motionsryttare - tävlingsryttare så är det många olika undervisningsmetoder man får använda sig av. Mycket lek och beröm för de allra minsta, absolut inte mycket genomgångar (för okoncentrerade för att lyssna längre än 30 sekunder haha).

De ryttare som börjar komma till inverkan men som JAG får undervisa dem till att få hästen sänka nacken (skriver inte på tygeln eftersom de är så mycket mer) och så har jag ryttarna som är på gång att tävla eller har tävlat klubb/lokalt.

De är KUL att ha såna kontraster i grupperna även om de ibland kan vara lurigt. Jag som ridlärare VILL så mycket mer och ibland på vägen hem kan jag undra: Räcker jag till? Ska jag inte vara på ÄNNU mer..?

...samtidigt minns jag själv från ridskoletiden där jag ALLTID kände att: "Ridläraren ser mig inte" och känslan av att ridläraren hade sina 2 favoriter i gruppen. På 60 min kunde jag få högst 4-5 kommentarer (gällde inte alls alla ridlärare och utöver detta var ridskoletiden fantastisk bra!)


Så vill jag aldrig framstå - och jag hoppas verkligen inte att jag gör de när jag undervisar. Jag är också en jävel rent ut sagt på att blanda lekfullhet, skratt och seriös ridning. Man FÅR skratta och skoja men på hästryggen så är det 100% koncentration. Jag blir rent ut sagt förbannad om någon klagar på hästen eller inte orkar rida. Då förvandlas jag till arga ridlärarn helt klart! (;

Angående övningarna så har jag alltid lite nya idéer till övningar även om jag kikar runt på webb för att hitta tips så har jag erfarenheter från många håll genom egna träningserfarenheter, men också genom att bara titta när nån annan undervisar. Övningen måste ALLTID ha något syfte och leda till inverkan -> balans -> lösgjordhet.



TACK Fia för din kommentar!


Kommentarer
Postat av: Anneli Johansson - 2 BLOGGTÄVLINGAR HOS MIG!!

Roligt med såna kommentarer :)



2011-10-18 @ 10:42:56 / URL: http://stallekekullen.blogg.se/
Postat av: Emma Johansson

Vet inte om du kommer ihåg mig ;) men du hade mig på NTRK :D Du ÄR bäst!

2011-10-20 @ 15:29:43 / URL: http://onechanse.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus