Svar från coachen

Glöm inte bort att du ALLTID är välkommen att ställa frågor till mig!

Var bor du?
I Östergötland - ca 3 mil utanför Linköping

Vad är hemligheten med DD? :) Kommer i ett separat inlägg



Vad är ditt/dina bästa tips för att finna motivationen i ridningen, när det varit mest motgångar?


* Se när andra tränar/rider, gärna i grupp för instruktör. Man lär sig jätte mycket av att titta, få tips på övningar och höra på "de vanligaste" felen som kan uppstå och hur instruktören rättar detta.

* Rid själv för instruktör/tränare - att boka en tid så man MÅSTE rida, då spelar de ingen roll hur kallt/varmt/trött du är för dagen.

* Har du fastnat i något särskilt i ridningen så "go back to basics". Alla måste gå tillbaka och börja om från grunden. Hoppar du ett par sten "rasar allt samman". Ridningen och dess planering för din häst måste byggas upp från grunden för att uppnå högre höjder.



Vad är ditt/dina bästa tips för att få mer självförtroende i hoppning?

* Hoppa ofta - svårt om man har tillgång till en häst, då bör man inte hoppa mer än 1-2 gånger i veckan (lägre hinder/markarbete räknar jag med) men får du chans att låna någons häst/rider på ridskola så skriv upp dig på extra hoppträningar. Hoppning är färskvara - ju mer du hoppar desto mer känsla bygger du upp inför varje gång.


* Rid övningar som är "serverade" för dig och din häst. Ex: 5.5an som jag hade som veckans övning. Det KAN inte bli tokigt i en 5.5.a och ger mycket självförtroende, både för ryttare och häst.


* Även här se när andra hoppar - på olika nivåer. Få inspiration/motivation.


* Tänk efter på VAD de är som ger ett extra pirr i magen. Är det själva anridningen? Höjden? Eller typen på hindret? Att hästen ska stanna? Träna på det.

Träna på att galoppera i olika tempon för kontroll, träna på olika hindertyper på en höjd som känns lagom för dig och kanske med en galoppbom framför som "serverar" för dig och hästen att komma "rätt".



Hur lägger du upp träningen på vintern? Om du bara hade ytterst lite tillgång till ridhus?

* Vintern är som upplagt för att bygga kondition och muskler hos hästarna! Intervallträning i djupsnö! Dock inte varje dag eftersom de är otroligt påfrestande för hästarna - kondition/muskelarbete tar tid.

* En del hästar kan må bra av en vintervila? Kanske matchar du in detta då vintern är som drygast.

* Har du ett bra fält som ni kan hjälpas åt att plöja undan snö så de inte är jätte djupt så är skrittarbete också alldeles viktigt. Träna på olika rörelser som skänkelvikning, fram/bakdelsvändning.

* Ska hästen vara i tävlings/träningsform bör du ha tillgång till ridhus 2-3 gånger i veckan för intensivträning, resten kan du lösa genom ridning i snön/skrittarbete/långa uteritter. Glöm inte broddarna! ;)



Hur många år har du ridit?
Sen jag var 7... de blir alltså 15 år! :)


Kommentarer
Postat av: maja simonsson

vet inte om du har något bra tips men frågar ändå.



När vi ska lasta min ponny så går han upp på lämmen och sedan slänger sig tillbaka igen, sen går han in helt och slänger sig ut igen. Han sliter sig och drar och ingen orkar nästan hålla han. Alltså han är ju inte rädd för transporten utan han bara jävlas för när en annan häst står i transporten går han rakt in. Han kan står själv i stallet och så. Det kan ta upp till 1 h och lasta han om inte mer. Har du något tips?

tack för svar

2011-11-02 @ 10:26:07 / URL: http://majjzann.bloggplatsen.se
Postat av: Sandra

Superbra tips, älskar dina tips från coachen! :)

2011-11-02 @ 11:30:20 / URL: http://minridtravare.blogg.se/
Postat av: Carolina {Tävlingar i bloggen}

Nu har vi uppe en tävling om det nya Classic double pannbandet från Hansbo. Kika in om du vill tävla!

2011-11-02 @ 12:30:04 / URL: http://asslatjejerna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus