Dacke får bli dressyrtalang - så länge..!

Just nu är jag och Dacke i en rejäl svacka gällande hoppningen.



Bommar och cavalletti fungerar utmärkt. Där har jag honom under kontroll, i jämnvikt o balans, före - över och efter hinder. Detta är OTROLIGT viktigt för mig. Jag kan inte rida an mot ett hinder och känna att hästen DRAR - givetvis fortsätter jag rida mot hindret och försöker lösa problemet, men när detta händer gång, på gång, både före och efter så känns det inte givande att försöka dra i munnen på honom. Han stänger totalt av mig o mina hjälper o de kan ta 1-2 varv innan jag får stop på honom.

Känslan är inte att han INTE tycker de är roligt, för de tycker han absolut. han hoppar med öronen rätt fram, frustar och ruskar på huvudet glatt. Snarare är det mitt problem som jag måste jobba med, men eftersom det inte funkat på bra många gånger så känner jag för att sadla om helt och fokusera på rejält dressyr och markarbete med honom!


Ett av mina bästa minnen med Dacke. Första hopptävlingen - INGA problem!

Jag tror de ligger i att JAG måste hitta bättre position och inverkan på honom för att kunna jobba över och mellan hinder.

Sen skulle jag behöva en LÄTT häst att hoppa. För Dacke är banne mig den svåraste jag tagit mig an vid! Dock han är han en UNDERBAR liten valack som gör sitt allra bästa - därför vill jag göra rätt och ge honom en chans att få lite "vila" från den "ofokuserade hoppningen".

DOCK älskar jag fortfarande hoppning och kommer nog bli bra sugen. Det är synd att DD inte är toppfräcsh för hon är riktigt häftig att hoppa på. Rider man rätt hoppar hon allt, gör jag de minsta fel stannar hon! Perfekt läromästare med andra ord!

Om Dacke och jag ska vara extra snärtiga på dressyrbanorna måste garderoben uppdateras Produkter + bilder är från filippasridsport:

















Kommentarer
Postat av: Anna

Du borde hoppa Taurus. Han hoppar allt, snäll som få och älskar det. Torts det har han en matte som är lite för feg...

2011-05-13 @ 21:32:39 / URL: http://equipage.se/annas-blogg
Postat av: Camilla

Tråkigt men klokt. Så lätt att det blir jättefel när de bara drar och stort fokus på dressyr och bommar ett tag är nog inte dumt :) Synd att du inte kan hoppa DD :(



Har Catago skydden och jag ÄLSKAR de!!

2011-05-13 @ 22:01:56 / URL: http://camillahastskotare.blogg.se/
Postat av: Lina - Team Hippoteket

Hästen jag hade innan (hon e. 88 Keys) var kanonfin i dressyren men hoppningen funkade bara nite för hon drog och liksom kunde lika gärna slå ihjäl sig. Jag blev så ledsen av detta för jag ville ju hoppa, även om ja inte har några ambitioner, och då bytte jag faktiskt häst

2011-05-14 @ 16:35:23 / URL: http://sallberglina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus