Hästarnas utrustning!

Malin om DD ridning:
Jag är lite nyfiken på vad du har för utrustning till hästarna, vore kul med bilder och lite snabbt, vad du tycker om de och om du inte gillar dem.. Vad skull du vilja ha istället?

Självklart kan jag presentera vad jag använder!



Hoppsadeln
är av märket Jensen. Den köpte jag med DD och är så himla skön! Den är inte den snyggaste då de ser ut som någon har "ristat" i lädret, men den ser ut så. Betyg: ÄLSKAR hoppsadeln!

På hoppsadeln har jag en magplatta, märke - ingen aning. DD har haft den under sina fälttävlanstider då det är massa märken på den - vet att hon inte slår hovarna i magen på de sättet nu när vi hoppar! ;)


Dressyrsadeln är en Wintec - i syntet! Jag trivs i den, men har faktiskt inte ridit i så många andra dressyrsadlar - o brukar inte tänka så mycket på själva sadeln känns när jag rider andras hästar. Ett minus är att mina "knäklossar" på sadeln är borta! Fårskinnspadden köpte jag från travshopen  för ca 900 kr efter råd av en dressyrtränare. Betyg: Duger för mig just nu!

Jag har alltid skydd på hästarna vid allt arbete så som uteritter/mark/hopparbete. Vid dressyr kan jag ibland linda bak eller helt runt om. Jag är noga med att borsta av skydden så inge smuts ligger o skaver, lika viktigt som att borsta benen på hästarna där skydden sitter tycker jag. Betyg: Dessa vita skydd från Pfiff är jag nöjd med än så länge!

"Acheentränset" är köpt från sharpman för snälla 499 kr - minns inte märket, men jag gillar den breda nosgrimman och de mjuka lädret. DD hade liknande träns innan så när jag skulle köpa nytt så köpte jag acheen. DD går på 2/3delat bett och Dacke 3-delat eller novabett. Pannbandet med strass köpte jag för 99 el 199 kr på globen mässan 08. Jag är i behov av att köpa ett nytt till Dacke då båda pållarna delar på samma träns nu = jobbigt! Betyg: Bra men ser gärna fler träns i framtiden.

Detta är den utrustningen jag använder till hästarna i nuläget. Verkligen toppen att hästarna kan använda sadlarna! Dacke är verkligen svår att passa sadlar på då han har en hög manke, o sadeln har en tendens att smyga sig bakåt under passets gång. Men vad jag tycker berör de honom ingenting - just nu. Tyvärr är de inte prio 1 att köpa nya sadlar till honom.

Annars skulle jag önska/behöva ett eget träns till Dacke. Nya sadelgjordar eftersom de nuvarande är ganska nötta. Ett par nya stigbyglar till hoppsadeln (gärna blå metallic som matchar de blå sporrarna) + stigläder.


Kommentarer
Postat av: Linn

Elli! Jag har en anatomisk lädergjord med D-ring för ev. hjälptyglar. Längd 60-70 cm. Har mängder av träns och olika tillbehör. Säljer alla mina hästsaker så hör av dig om det är nåt du är intresserad av!



P.S Dacke är ju hur söt som helst, verkar va ett kanonköp! D.S

2011-03-31 @ 17:36:31 / URL: http://linnno.blogg.se/
Postat av: Camilla

Så mycket man behöver köpa

2011-03-31 @ 21:05:00 / URL: http://camillahastskotare.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus