Sen uppdatering!

Oj så mycket klockan blev! Men jag hade kvällsfodringen o sen behövde jag äta o därefter ögna igenom era bloggar på bloglovin! Jag tycker de är jättemysigt att sitta o läsa era dagsuppdateringar, nästan som avkoppling!

De tidiga passet på Dacke idag var både bra o dåligt.
De första han gör är att försöka ta bettet o segdra mot mig, varpå jag gör halt-fram-halt-fram och bara renodlar hand och skänkel för sig. Förvånad blev jag när han direkt i traven tog halvhalterna ORDENTLIGT, väldigt samlat och sedan fram när jag lättade ur. Här trodde jag att jag kunde njuta av ett mysigt pass men icke.

Har väl egentligen mig själv o skylla på för jag sitter så FAST i vänsterhanden! Det spelar ingen roll hur mycket jag tänker på att vara mjuk och följsam. Han är tokstark och är jättesvår att ställa igenom. Till och med när jag tänker utåtställd i vänstervarv så vill jag gärna ha mer stöd på innertygeln än ytter!

Min plan för veckan är att jobba längs fyrkanten. Rakriktad häst, o få ett jämnt stöd på båda tyglarna. När jag rider på volt tänker jag mer som ruter ess, så jag vänder honom för ytterskänkeln och lite utåt ställd så jag får upp honom mer på yttertygeln. Sen fokus på mjuk, mjuk, mjuk vänsterhand.

Vi får väl se hur de går! En analys om ridningen i veckan kommer!

Jag behöver jobba vidare med att få honom o mig kvickare för de förhållande o framåtdrivande hjälperna.

De viktigaste är att jag ger tydliga signaler och är konsekvent med detta hela tiden, de får inte bli att jag får igenom förhållningen ena gången, men inte nästa o sen inte gör om förhållningen så han lyssnar. Till slut stänger han av och blir svår att kommunicera med. Tydliga signaler = bra kommunikation!


Kommentarer
Postat av: Matilda

Gud vad fin häst!

2011-03-30 @ 02:29:58 / URL: http://vickysutbildning.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus