Hoppträning = UNDERBART!

Kl 15.00 gjorde jag och Emelie sällskap ner till ridbanan för träning med Nina!

Vi fick röra lite på hästarna självständigt innan vi började trava över ett par bommar som var både på backen och något upphöjda, därefter tog vi lite galopp över hela banan, la volter och "skuttade" över en cavalletti.
Dacke var urfin! Rullade hela tiden över cavallettin i bra balans, så fort vi låg nära kunde jag räta upp mig och han väntade tillbaka jättebra!



Därefter jobbade vi över en serie - jag älskar att jobba med serier! Det är sällan jag använder det på ridskolan dock eftersom det är så olika kategorier och det blir ett himla arbete med att ändra avstånden.

Trav in - studs - 1 galoppsprång studs - 2 språng - räcke/senare oxer.

Första gången kom vi in lite fort och Dacke ökade genom serien och vi fick trångt ut.
När jag kom i ett bättre avstämt tempo in så rullade vi på hur bra som helst. Oxern slutade på 1.10 och vilka fina språng han tog! Hur lätt som helst från backen och inte ett dugg knepig efter! Känsla!

Vi avslutade
med en bana på 5 språng och efter första hindret så blev han "dum" och drog järnet (som att han visste vart han skulle sen) jag fick ta yttertygeln och försöka rida igenom det o ändå fortsätta banan vilket han var med på - sen gick banan mycket bättre i rytm, inga konstiga språng alls! Känns SÅ mycket bättre än väntat inför torsdagens tävling!

Vi invigde tävlingsutstyrseln!

Mina odjur <3


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus