GALOPPTIPS!

Känns som veckan har gått superfort - men ändå tar jag emot denna fredagkväll med glädje!
Var i stallet 10.30 - 14.00. Tog DD först idag och redan i spolspiltan anade jag att hon hade laddat upp med energi. Tyvärr som andra dagar blåste de ÄNNU värre ute idag - och jag hatar när de stormar och blåser, tycker de är så obehagligt att jag får lätt panik. Men de passade bra att "rasta" av DD med nån form av galopprogram idag i ridhuset 45 min. Jag varvade med skrittpauser o galopp i lätt o djup lätt sits.


Tänkvärt för er ryttare vare sig ni är dressyr, hopp eller va de nu kan va att faktiskt ta galoppen (i lätt sits) direkt efter framskrittningen. Galopp är väldigt lösgörande för hästarna då de får arbeta fritt med ryggen o komma igång med bakbenen. Detta är väldigt individuellt från häst till häst, men min gamla dam blir som en helt annan häst - och jag tror ALLA kan hålla med om att de alltid går bättre att rida andra halvan av passet - o framför allt efter galoppen!


Dacke fick vila helt idag då jag tycker de är tråkigt för honom att skritta omkring i ridhuset - då kan han lika gärna vila helt (hade hellre skrittat ut på hårt underlag i 45 min) Dock fick han en riktig ompyssling i form av borstning och rykt. Egentligen borde man ta sig tid att rykta 150 tag på vardera sida VARJE dag. Tänk vilken fin o glänsande hårrem han skulle få då.

Kommentarer
Postat av: LINA

Jag håller faktiskt inte med. Har jag väl galopperat min dam kan hon inte jobba bra i en lägre gångart sen. Men överlag är de tnog så. Min förra ponny skrittade jag fram och sedan galopperade jag honom på halvlång tygel innan jag började jobba honom

2011-02-05 @ 09:06:36 / URL: http://sallberglina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus