Gå bana

Att gå banan inför tävling kanske låter simpelt. Men om man aldrig gjort de eller inte riktigt vet vad man ska tänka på så kommer här ett par tips!Innan: När du anmäler dig för tävling är de viktigt att du kollar vad de är för bedömning i hoppningen. Är det en Clear round? Är det omhoppning direkt vid felfri runda - eller omstart?

* Banskiss
- ska alltid finnas uppsatt bredvid startlistor, på vissa tävlingar läggs de dessutom ut på nätet. Det ger dig en överblick hur banan ser ut, antal hinder o språng samt vilket tempo man bör rida i och maxtid för grunden.

* Start och mål
- Det första du tittar efter. Var går startlinjen? Den får du INTE passera förrän du fått startsignal, då blir du uteslåten. Mållinjen går bra att passera.

* Därefter går du banan i hindrens ordning. Du går vägarna och stegar emellan där det är relaterat avstånd. Tänk på att man inte får kliva över hindrena under banans gång, utan du går fram till hindret och därefter förbi.

* Vilken väg? - Du går den vägen du planerar att ta, för att se hur pass snabbt hindret kommer eller så du vet var du har tid att ex, rätta galoppen m.m. Gäller samma sak vid omhoppning, du går den väg du beräknar rida för att veta hur de ser ut.

* Beroende på hur du känner så går du banan ett antal gånger, ha koll på vart de är relaterat och hur många språng du planerar rida till varje hinder.

* Gå igenom banan i huvudet. Du ska ha koll på varenda hinder, avstånd och väg du planerat rida.
Dock! Det är bra att ha en grundplan i huvudet - men vad som helst på banan kan hända, får du ett stop kanske du inte rider den där omhoppningssvängen iallafall, planer kan ändras under vägens gång, men en grundplan för ritten är välbehövligt! Dessutom vet du inte hur hästen känns för dagen förrns du ridit/hoppat fram!


En sista check...Tips: Har du tid, kolla på de som rider innan dig. Vart får de problem, vilka vägar rider de och tempo? Får de tidsfel m.m. Allt för att du ska vara förbered när det väl är dags för din start.

Kommentarer
Postat av: Lina - Vinn ett flätat pannband från Hannas Häst & Foto!

Bra inlägg som vanligt! Jag har blivit lat så går inte alltid banan :P

2011-02-23 @ 13:31:45 / URL: http://sallberglina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus