Fråga om ungdomsledarkurs

Den här frågan fick jag av Sara:

Hej, jag har lite smått börjat fundera på att gå någon ungdomsledarkurs (eller vad det nu heter) om det kommer up någon här uppe lappland snart, i vilket fall undrar jag om du har gått den kursen eller något liknande (typ ridlärarutbildning fast för ungdomar och bara på nybörjar nivå, tror jag det är i alla fall - är inte särsillt insatt egentligen) och du kanske kan berätta lite om det i så fall :)

Hej! JA! Jag har gått "ungdomsledarkurs", fast för oss hette de VULK = Vuxenungdomsledarkurs eftersom de var via min ridlärarutbildning. De är ett krav att ha den om man ska gå upp o göra diplomeringar. Man går bl.a. igenom hur barn och ungdomar fungerar i olika åldrar, bra övningar o aktiviteter både teoretiskt och praktiskt. Vikt och fokus ligger givetvis på säkerheten.

Dessa ledarkurser arrangeras av distrikten. Utbildningen är inte särskilt lång, oftast fördelad över tre helger, sex dagar. Mellan dessa utbildningsdagar ges hemuppgifter som kunskapsmässigt bygger på varandra.

Du måste vara minst 15 år för att få gå utbildningen.
Målet för denna utbildning är att:

Få djupare syn i barn och ungdomars utveckling och därmed få förståelse för barns- och ungdomars beteende i olika situationer.
  • Att kunna planera och genomföra aktiviteter och utbildningar i klubbens barn- och ungdomsverksamhet.
  • Att få förståelse för hur viktigt säkerheten är i samband med hästar och ryttare.
  • Att ge deltagarna förutsättningar för att kunna arbeta aktivt i föreningsverksamheten i klubben.Det är alltså genom din förening/klubb du kan få åka o utbilda dig till ungdomsledare - prata med dem på ridskolan, kanske är ni ett större gäng som satsar på att bli godkända ledare?

Hoppas du fått svar på din fråga! :)

Tycker många ska satsa att gå ledarkurser eftersom de är en viktig roll på ridskolor, du kommer lära dig mycket o samtidigt ha riktigt roligt, efter en ULK-kurs kan du gå vidare o läsa till ridledare (Level I) DU är viktig inom ridsporten och är guld värd! Tänk på de!

Kommentarer
Postat av: Sara

Tack för svaren! Nu blev jag nästan ännu mer sugen på att gå, får kolla upp om nån annan är intresserad ochom det ska vara någon snart :)

2011-02-14 @ 22:41:29 / URL: http://varldenurminaogon.blogg.se/
Postat av: LINA

På min ULK var vi många lite äldre, även de som var vuxna! Antar att det inte fanns resurser för både ULK och VULK.

2011-02-15 @ 11:10:55 / URL: http://sallberglina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus