En "Aha" upplevelse.

Det är viktigt i sin ridning o hästhållning att träna för instruktör. Lika viktigt som de är att rida själv och försöka genomföra de man tagit åt sig från instruktören - och på den vägen få en "Aha" upplevelse.
Idag fick jag en sån, inte för att nån instruktör nyligen sagt att jag ska göra just såhär, men såhär gjorde jag:

DD fick först skrittas ut 45 min. De är tyvärr mest asvalt, nån enstaka grusväg o lite roligare naturlig miljö en bit på slutet. Efter DD tog jag Dacke och tänkte att jag skrittar ut han på hårt underlag 30 min o sen tar jag lite trav o galopp i ridhuset 15 min efter. Sagt och gjort.

Observera "Stipendieschabraket" ;)Dacke lunkade på i sin takt på lång tygel. Lite längre fram på vägen så var de många som promenerade sina hundar, barnvagnar, lastbilar körde förbi osv. Minst sagt full rulle. Jag tog tyglarna för att ha koll på honom ifall han skulle bli skrämd av något. I ridhuset blir han lätt stark och "trutig" innan man kommer igång. Dacke uppmärksammade främst hundarna och blev lite "skuttig" men nu ramade jag in honom mellan skänkeln o höll en stadig hand och red korta sidvärts över vägen (då trafiken lugnat sig).

Å jäklar som han "dansade" undan skänkeln! Han var en helt annan häst ute, mycket mer lyhörd för skänkeln, han bar sig själv på ett helt annat sätt och kändes kanon i handen! Jag travade bara en mycket kort sträcka på asvalten och han var supermjuk!

Min Aha upplevelse?
Ut och rid dressyr i naturen! Varför hela tiden behöva en vägg/staket som bromsar eller som hästen ska ta stöd på?
Imorgon är det dressyrsadeln på och ut 60 min på landsvägen för att dressyra!
Läs mer om resultatet imorgon!

Taggad häst!


Kommentarer
Postat av: SOFIE

SV: Men det är ju närmare än förut! :) Fortfarande lite långt men det är acceptabelt ;) Föresten så provade jag nu i helgen och kolla om det var taxeringen som hon hade svårt med som du tipsade om för ett tag sen och det var det! :D Så otroligt skönt att veta vad det är som gör att hon överhoppar och vad jag kan ha för övningar nu! Provade att ha två galoppbommar innan ett litet sockerbits hinder och det funkade super! Nu var hon lite pigg och sprang på för att vi inte har hoppat på ett tag men det var ingen överhoppning! Suuper skönt och tack för hjälpen! :D Skulle verkligen vilja träna för dig då du verkar himla bra och har kommit på vad som var "felet" bara av att kolla på några videos! :D

2011-02-07 @ 21:38:50 / URL: http://sofieslilla.blogg.se/
Postat av: Emelie och Joker - Unghästblogg

Kul att du fick dig en "Aha-upplevelse" på uteritten, toppen! =)Rida ut är det bästa som finns! =) Går helt utmärkt att göra allting ute efter väg, på en skogsstig eller vart man nu är. Det svåra är att kunna variera med volter och större serpentinbågar, men nog går det bra att rida ute och "dressyra" minsann. =)Förut (gäller nu med) hade jag ingen möjlighet att kunna rida på varken ridbana eller i ridhus, det var bara ute som gällde. Tur att vi har så himlans fina ridvägar så att man kan variera underlag, längd och terräng så man slipper "samma, samma" hela tiden. =)

2011-02-07 @ 22:04:11 / URL: http://likeajoke.blogg.se/
Postat av: LINA

Kul om man hade en sån häst! Min går inte jobba ute hon är alldeles för het. Däremot så rider jag in hästar ute så de hittar en naturlig framåtbjudning. Besökte ju en kompis igår som köpt en unghäst och som hon får hjälp med av unghästutbildare. Allt i ridhus (slitsamt) och när hästen sölade kom man med långpisken efter.. Herregud

2011-02-07 @ 22:26:37 / URL: http://sallberglina.blogg.se/
Postat av: Emelie och Joker - Unghästblogg

Sv: Instämmer helt! Mycket bättre att rida ute med sådana hästar (alla hästar). =)Bäst är nog att alltid variera sin träning - ute, inne. Alla har ju dock inte den möjligheten, tyvärr.

2011-02-08 @ 07:31:37 / URL: http://likeajoke.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus