Att vara protokollskrivare

Igår fanns ingen tid för att sitta o blogga!
Jag gick upp 8.15 och åt en rejäl frukost, sen åkte jag iväg (med båda bildörrarna uppflygandes eftersom de fryser o varken vill öppnas eller stängas när man vill -.- ) till Sissis anläggning i Mantorp där jag skulle hjälpa till som protokollskrivare och speaker.

Jag har TOTALT glömt bort hur svårt de är att:
1. Skriva snyggt
2. Skriva snabbt
3. Skriva tydligt
4. Skriva under rätt bed. grupp.

De programen jag kunde var de skitsvårt att följa med, medan Medelsvår C:2 gick mycket bättre att hänga med i.
De är verkligen skillnad på hur programen ser ut då de kanske gynnar ryttare o häst att de händer mycket saker o många saker i följd ska bedömas, men för domare och sekreterare så är de sjukt svårt att hinna med att sätta ett betyg o kunna skriva en uppföljande kommentar för betyget.

Jag skrev från 10.00 - 15.30 med undantag för en lite längre rast på 15 min och ständigt uppvaktad med kaffe o fika från Sissis FULLMATADE cafeteria. Men lite seg i huvet blev man allt.

Men framför allt är de riktigt nyttigt att sitta o se ekipage (de man hinner se) och höra domarens synpunkter o man kan dela tankar. Jag tycker faktiskt inte att jag är helt bakom flötet när de gäller att se och veta vad man ska bedöma och ett rätt betyg. Skulle vara kul att utbilda sig till domare för lättare klasser men precis som tränarutbildningar måste man själv ha ridit en viss nivå i dressyr o ha en ålder osv.

Har faktiskt bedömt en blåbärsdressyr en gång i tiden - o de va riktigt roligt!

Har ni varit protokollskrivare nån gång?


Kommentarer
Postat av: Lina Sällberg

har aldrig skrivit!

2011-02-13 @ 13:25:51 / URL: http://sallberglina.blogg.se/
Postat av: Jenny Persson

Min mamma skrev jättemycket för min gamla klubb. Nu har jag också börjat skriva, men för min nya klubb. Tycker det är riktigt kul, men jäklar vad det går undan. Att skriva snyggt finns inte ens på kartan. Men det är kul och lärorikt och det absolut roligaste är att skriva på nationella tävlingar, där ekipagen är på så hög nivå. Kul att höra domarnas kommentarer och vad de tycker rent allmänt.

2011-02-13 @ 14:32:43 / URL: http://www.fideliochenhorningen.onsugar.com
Postat av: Micaela

Jag har varit skrivare för dressyr en gång (och hoppning 3 gånger, inte så roligt att sitta en hel dag och dra streck i små rutor om man säger så..!) och det var riktigt intressant!

Även om det bara var en skogsbärsdressyr och klasserna LD, RM och LC så var det kul att se hur man bedömde de olika ekipagen!

2011-02-13 @ 19:54:57 / URL: http://janatuinen.blogg.se/
Postat av: Erika

Då skrev du nog när jag red ;) Red i slutet med min fuxponny ;)

2011-02-17 @ 18:04:58 / URL: http://erikastraning.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus