Att träna handlar inte (bara) om viktnedgång

Har skummat igenom en hel del bloggar på bloglovin nu ikväll och det råder kaos. Skvallerbloggar som stängs ner, skvallerbloggar som återuppstår, viktnedgångar, snack om självförtroende och yttrandefrihet. Hujhujhuj! Vad är detta? Vad hände med HÄSTbloggarna?Eftersom jag ändå kommit igång med min personliga träning och äta lite sundare (egen lagad o varierad kost) så vill jag passa på att skriva som rubriken lyder: "Att träna handlar inte om viktnedgång..." Inte alltid iallafall, men så fort vi bara yttrar lite om att vi tränat på bandet idag, kört 5 extra minuter på crossen eller promenerat 30x30 min på 1 dag ja, då tycker folk att man borde ta ansvar för att man ger en "osund" och "hektisk" bild på hälsa o kroppsideal.

Såhär är det. Jag tränar för att få upp min kondition och styrka. Det handlar om att bli mer uthållig - särskilt när du tränar och tävlar. Idag skulle jag inte palla med 2 hoppklasser en varm sommardag. Efter 4 hinder skulle jag vara helt slut pga min dåliga kondition.Är du själv inte i kondition så sätter du dig och din häst i en taskig sits, ni kan vara hur grymma som helst på träningen då ni hoppar ett par enkelhinder, vilar, hoppar igen en sväng, vilar. Men när de väl gäller måste du vara pigg och koncentrerad på uppgiften under ex. en tävlingshelg 3x3 klasser i närmare 30 graders värme = I kondition.Sammanfattningsvis:
Det är för dig och din häst skull ni ska klara av påfrestningar, både mentalt och fysiskt under träning och tävling. Är det viktigt att hästen är i kondition är de minst lika viktigt för dig - du måste vara pigg och uppmärksam på din uppgift. När du och din hästs träning tillsammans med mental styrka är i balans - klarar man de mesta i hästväg.

Tänk på de.Tips från coachen
/ Eleonor

Kommentarer
Postat av: Sisterhood

Är det på Umeå Rf? :P

2011-02-10 @ 23:38:37 / URL: http://www.siisterhood.blogspot.com
Postat av: Lina Sällberg

jag tränar styrka nu (mage, rygg, armar) för bättre hållning eftersom den är kass! viktnedgång är bullshit. jag äter vad jag vill när ja vill, för jag rör på mig så det kan jag gott göra. ogillar folk som är så jävla hurtiga och måste skryta över hela facebook att de tränat.. so what?

2011-02-11 @ 13:38:39 / URL: http://sallberglina.blogg.se/
Postat av: Camilla- Ridskolan- Himmel eller Helvete?

Bra skrivet!! Jag är alldeles för dålig på att träna men väntar på att simhallen ska öppna efter ombygge sen ska jag börja sprattla runt i vattnet några stunder :D

2011-02-11 @ 20:33:59 / URL: http://camillahastskotare.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus