Julhoppet!

Idag deltog jag och Dacke hos Mantorp ryttarnas Lokala/Regionala hopptävling på anläggningen - nära o bra det vill säga!Mina förväntningar över dagen var relativt låga. Ville gå in och få en bra känsla! Man kan säga att de blev över mina förhoppningar och jag är väldigt nöjd om man inte stirrar sig blind på siffror!

Under framridningen kändes han loj, slö och okontaktbar. Haha. Dacke i ett nötskal. In på framhoppnigen fick han lite mer eget driv men långt ifrån framme för skänkeln. Så fort jag lade till sporren så gick han mer uppåt än framåt som jag helst önskar! ;)

Inne på banan förvandlas han dock till den häst med lagom bjudning och sug fram till hinder, men också lite humör! ;) Vi rider på men efter hinder 3 får han fnatt, gör luftsprång a la Dacke genom hela läktarkortsidan. Fokus - STYR på hindret. Hinner räta upp honom någorlunda men bommen rullar ur skållorna lite retligt ändå. 4 fel i 90 men vi kunde lika gärna vart 0.a!

Hindrena var pyntade såklart!Han fick låna en box medan jag åt frukost och väntade bangång inför 1m.
1m gick i A:0 A:0 med hinder 1-8 grund och 9-13 i omhoppning. Inga större svårigheter liksom 90, väldigt snällt byggt och förstå hur skönt de är att gå omkring och tycka att de ser "lågt" ut. Förr gick man ju o var toknervös över hur långa och höga alla oxrar var.

Lyckades pricka in en alldeles lagom lång framridning med lite lätt jogg och galopp innan jag fick gå in o hoppa fram. Lyckades sätta han rejält i skiten när jag hade 0 galopp på räcket en gång. Fick skärpa till mig och tog räcket en gång okej o sen ett språng på oxern --> Som de ska vara. Hoppade högt, luftigt och med framåtläge i avsprånget.Icke att förglömma granen inne på banan!

Hoppade hinder 1 jättebra men petar nr 2 räcke. Fortsätter på hinder 3 - 4 bra och river 5.an (räcke) för jag blev kvar i handen o Dacke hann inte opp med fram. Vi rundar julgranen och... SMACK!

Dacke gör en tvärvändning tillbaka varför? Den fjanten reagerar på en funktionär som står skymd bakom ett hinder...4 fel för volt alltså på Dackes begäran... får skritta honom förbi o sen sätta fart mot 6an. Hoppar den plättlätt, hoppar nr 7, plank ligger i lite men river inte (ÖVA: STUDS MED PLANK FÖR ATT FÅ HONOM KVICKARE FRAM) och avslutningsvis hinder 8 oxer superbra.

Summa 14 fel varav 8 fel på hinder, 4 för volt o 2 tidsfel.

Är trots det jätte nöjd över hans fina språng och galoppen som är så lättare att rida på banan. Fasen att man ska behöva rida "2 hästar" innan man slutligen på banan sitter på nr 3, den Dacke jag vill ha hela tiden. Bara öva o få mer rutin!

Som vanligt finns de dokmenterat i både film (1m) och foton som jag givetvis bjuder er på när jag får tillgång till dem! :)

Kommentarer
Postat av: Emma Elfstrand - hästblogg

gött att du hade bra känsla :D haha och angående det med bangången så känner jag igen mig. Nu tycker jag att det ser skitlågt ut när jag går banan, typ "är det verkligen 110" men förut tyckte man det såg jättehögt ut!

2011-12-04 @ 18:44:28 / URL: http://catago.blogg.se/
Postat av: Marie

Helt rätt inställning även om det var retligt att inte få en felfri ritt - bara på det igen. Tycker du är duktig som håller igång två hästar!

2011-12-04 @ 19:34:34 / URL: http://detfladdrartill.blogg.se/
Postat av: Lina - Jultävling i bloggen! Vinn schabrak, stigbyglar eller hovlack från Smeagårdens Hästshop

Är du säker på att det var en funktionär och inte en ond tomte ;) Hihi! Bra jobbat :D

2011-12-04 @ 19:59:06 / URL: http://sallberglina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus