Veckans övning: Raka serpentinbågar

Om ni läste föregående inlägg så är detta en huvudövning jag och Dacke ska genomföra i veckan! Därför var det också en självklarhet att det blir veckans övning! Kom ihåg att om du har nån särskild övning du skulle vilja ha med som veckans övning, eller ont om idéer eller problem som behöver lösas - mejla: [email protected] eller kommentera som vanligt!

Vad: Likt serpentinbågar men du rider hela tiden hästen RAK!

Varför: En övning som både är lösgörande eftersom de innehåller framdelsvändning, samt rakriktande. Får dig att känna att hästen tar stöd på båda tyglarna. Ryttaren fokuserar på att rida för sits och skänkelhjälper och hålla sin linje.

Hur: För att det ska fungera måste du rida strax innanför spåret så hästen tillåts att flytta undan (är du ute på spåret är väggen i vägen!)

Börja i skritt.

För varje gång du ska svänga använder du innerskänkel för att "putta" undan rumpan på hästen. Det blir alltså en kvarts framdelsvändning hela tiden!  Du ska kunna genomföra övningen genom att knappt "styra med tygeln" utan fokusen ligger på sitsen och skänkelhjälperna, eftersom hästen varken ska rundas eller böjas. När detta fungerar kan du göra samma sak i trav - tänk på att rida ganska långsamt inför vändningarna för att "hinna med".

Vid de röda x:en ska det ske en kvarts framdelsvändning.

 

Variera övningen med att göra halter på medellinjen för att "fånga upp hästen" eller gör tempoväxlingar/galoppfattningar.

Ställ gärna ut koner där vändningen ska ske!

Vanliga fel:

Hästen "puttar inte rumpan" och svänger bara runt.
Kan bero på att du vänder med innertygeln! Hästen ska endast ställas i nacken dit den ska men för övrigt är det skänkeln som flyttar! Ta igenom sidförande skänkeln så hästen tar den hjälpen. Funkar inte det prova med att rida hästen mer utåtställd på yttertygeln.

Hästen känns stark och trutig.
Variera gångarterna och kanske avbryt övningen och ta en galopp eller alternativt börja om i skritt igen.

Hästen "flyter iväg" på "bågen"
Då måste du hålla bättre koll på hästen med hjälp av ytterhjälperna!

Var noga med att du inte sitter snett i sadeln och viker dig i innersidan. Sitt mitt över hästen och se dit du ska.



Kommentarer
Postat av: carolina - Stall Assla

Nu har vi en hästig sommartävling på G, där du kan vinna ett litet hemligt paket hemskickat till dig. Det gäller bara att läsa igenom dom enkla reglerna och skicka in sin bild!

Direklänk: http://asslatjejerna.blogg.se/2011/august/snyggaste-sommarbilden.html#comment

2011-08-15 @ 18:49:15 / URL: http://asslatjejerna.blogg.se/
Postat av: Anna

Aj aj kapten! Här ska tränas.

2011-08-16 @ 00:31:12 / URL: http://www.equipage.se/annas-blogg
Postat av: Sofie

SV: Hejsan! :) Tack så jätte mycket!

Jodå det går mycket bättre! Nu har hon inte gått helt på ca 1½månad så vi har inte hoppat någonting men innan så hoppade vi banor på 80-90cm! :) Hon har blivit mycket lugnare och lyssnar mer på mig nu, förut så sprang hon bara på hindret nu får jag hålla om henne lite. Bytte bett till pelham från vanligt rakt bett och det hjälpte jätte mycket! Så nu kan jag hoppa med vanliga bettet också om jag vill :)

/sofie

2011-08-16 @ 10:14:42 / URL: http://jsjumping.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus