Hoppträning för Nina!

Gick så J*kla bra! Om jag får uttrycka mig så i bloggen!

I uppvärmningen var han mjuk - särskilt till vänster, men helt ok till höger. Var bara jag som behövde mjukas till då jag "satt" för mycket på han och ville "hålla i".

Vi skuttade över en cavalleti ur sväng både till höger och vänster och de flöt på bra. Därefter gick vi över till en 3kombination räcke-oxer-räcke med 2 galoppsprång emellan 8m - vilket var ganska korta! Först red alla iväg på tok för mycket och blev lite halvdant däremellan. Sen kunde vi rida på mjukt fram, Dacke var super över första och andra men därefter ville han gärna ta bettet och dra på så ibland blev de ett och ibland klämde vi in 2. Inte mycket att göra mer än att han får faktiskt ta att jag ber honom vänta därefter o får ta tag i honom och sen mjukna.

Därefter red vi några linjer oxer-räcke på 5 språng LÅNGA! Jag kom lite dumt in över räcket men gjorde inte så mycket fram till oxern för jag tänkte att han brukar räcka bra till ändå - INTE den här gången så de blev lite "freestyle" över. Nästa gång blev det bättre!



Avslutningsvis hoppade vi en bana där jag hade ganska bra flyt i framåtläge hela tiden - även om tempot ibland är något för högt för att vara träning så känns det som att jag har kontroll efter - vilket Nina påpekade också. Linjen oxer-räcke 5 språng fick vi ta om ett flertal gånger då han blev stark, drog opp huvudet och sprang.

För att inte ha hoppat sen tävling så är jag riktigt nöjd med honom - så nöjd att jag i ett språng bet av en flisa av mina "nya" tänder! Attans! Som tur var är de en väldigt liten bit så de syns knappt!

Vågar jag säga att den busen STANNADE på ett hinder också - eller snarare "smet åt sidan". De var agriahindret (nr 3) som vi låg riktigt bra på i anridningen som han bara vek av! Tokstolle!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus