Hoppningen igår


Igår fick vi klä på oss reflexvästen då vi skrittade ner till ridhuset 20.45! Dacke verkade minst sagt förvånad över vår månskensritt men det gick bra - han var lugn och stabil.


I ridhuset värmde jag upp medan min medhjälpare byggde fram hinder. Det blev 2 st räcken på båda långsidorna. Syftet med dagens hoppträning var just att känna igenom hur han var fram till hinder och få lite flyt i anridningarna.

En bra "framhoppningsövning" är att rulla över dessa 2 räcken för att känna att man får en rytmisk grund galopp och behålla den ur sväng. Många som hoppar fram till tävling hoppar räcket. Stannar upp och låter hästen skritta, hoppar igen, stannar av istället för att faktiskt rulla över räcket 2-3 gånger i raken.



Jag började travhoppa ena räcket i båda varv. Sen tog jag det i galopp också. Därefter la jag till de andra räcket och hoppade de ett par gånger var i sträck. Förstå hur förvånad jag nästan var när han hade ett alldeles lagom sug mot hindret - tog minsta förhållning och hoppade av från en jätte bra avsprångspunkt.


Bytte varv och gjorde samma sak och därefter höjdes hindrena till dryga 90. Även där skuttade han lekande lätt över. Nån gång landade han i vänster galopp istället för höger och då måste vi bli snabbare på att rätta - bakkärran hänger inte riktigt med i bytet ibland och då blir det orytmiskt. Men det är de "lilla" inverkan på mig som krävs över hindret för att han ska landa i rätt.


Min snälla medhjälpare för dagen fick sitta upp och känna lite på honom och avsluta med ett par språng hon också. Först blev Dacke rätt laddad och ville dra mot hindrena. Men när hon hittade knapparna på honom kunde hon avsluta på en oxer jag byggt på 90 så han fick länga lite på sig också. GRYMT bra hoppat och åter igen - mycket förvånad över hur himla FIN han var (är!!!). Hoppas samma känsla sitter i till på lördag!

En cool häst!



Kommentarer
Postat av: Lina - Team Hippoteket

Kul!

2011-08-31 @ 14:37:23 / URL: http://sallberglina.blogg.se/
Postat av: Camilla- Tävla om tre plagg ifrån Mountain Horse på bloggen!

Åh så skojigt!!!

2011-08-31 @ 19:01:55 / URL: http://camillahastskotare.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus