Dagens Dacke

Vad passande att dressyrstaketen stod kvar sen helgens tävlingar! Då kunde jag rida igenom programdelarna ordentligt!

Till en början kändes han mjuk och fin i traven. När jag började kräva lite mer av honom blev han desto svårare. Inne på banan sen började jag öva på uppridningarna. Han följer med väldigt fint nu och känns rak samt att jag har honom i båda tyglarna (inte allt i vänster som innan) och han står bra i halten.

Därefter ligger han på så in åt skogen alltså. Vanligtvis rider jag i undertempo och "fegar" men nu måste jag lära mig att rida framåt - vilket är svårt eftersom han själv lägger i en växel högre. Serpentiner gick bra men i ökningen vill han slå sig fri eller börja galoppera. Gjorde ett par snett igenom för att börja öka men "ångrade mig" så han fick lära sig att vänta.

Galoppen var helt ok men fortfarande lite rak i innersidan och ställer inte riktigt igenom till höger. När jag övade förvänd gick vänster förvänd kanon medan höger var svår - då ville han gärna byta så fort vi vände. Fick ta igenom de rätt hårt men gav inte riktigt de slutresultat jag ville ha.

Överlag kändes de bra men inte topp. Ökningarna stör mig mest då jag vet att han har lätt för de när de funkar! Men är man en latmask till häst o hellre går över i galopp så ja... imorn tänkte jag rida bl.a dressyr och markarbete/hoppning för att få honom ordentligt lösgjord och jobba mycket i galoppen eftersom det var svårigheten idag.

"jag är en latmask!"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus