Tips från Coachen - Svar

Här är en fråga från Lisa!

"hej! jag haren arab valack på 150 cm i mkh.
när vi är ute och rider i skogen och travar så kan han helt plötsligt bli jätte tittig och sticka iväg med mig i fullgalopp utan att han lysnar på mig för 5öre.

så jag undrar om du har något bra tips på vad jag kan göra för att han ska bli lugnare och lysna på på mig bättre
"

Svar:
Hej Lisa!
Rider du ut själv då han är tittig eller är han densamma vid uteritt i grupp?
Om de sker när du rider ensam föreslår jag att ta en kamrat på en häst med dig varje gång du rider ut och då under ridturen rida "dressyr" dvs. göra lydnadsövningar, övergångar/tempoväxlingar, sidförande rörelser för att få din häst uppmärksam på dig!
Om man vet att hästen blir "tittig" o stark på bettet i skogen är de lätt att man själv blir spänd och "fast" i handen. Glöm alltså inte att fortfarande rida med skänkeln även i skogen!
Hoppas detta hjälper dig en bit så du får njuta av dina skogsritter!

/ Eleonor

Tänk på detta vid uteritter:

[] Är hästen tittig: Rid på platser där du ridit förut. Så känner hästen sig trygg.
[] Ha med dig en kamrat. Rid inte ut ensam!
[] Om du rider ensam: tala om för någon vart du ska rida, o hurdags du beräkna vara hemma...
[] ... och ha alltid med dig en mobil i fickan!
[] Reflexer på nu när de börjar bli mörkt tidigt - CHANSA ALDRIG!
[] Bockig häst? "Fegisrem" som jag kallar de, ett stigläder runt halsen kan va skönt o ha att hålla i sig med.




Kommentarer
Postat av: Proffsen - vi som slår hål på myterna!

Svar: Bra att du förstår.

Sedan vet jag inte riktigt vad jag ska svara på ditt påhopp om mig & min häst (du kanske inte menade de som ett påhopp men de låter så när jag läser de iaf.) Men att de som läser vår blogg skulle vara dummare än oss har jag aldrig sagt, däremot sa jag att de som läser ju faktiskt för att de ska lära sig & de kommer tillbaka till oss för att lära sig. Därför menar jag att de kanske inte är lika erfarna som oss! Och nej vi är heller inte bäst i världen men vi har väldigt grymma tränare & vi känner väldigt många som har jobbat med hästar i hela deras liv & kan betydligt mer än både dig & mig! Sen fortfarande, acceptera att vi är anonyma! Bara för att man inte vill ge ut sitt namn på internet betyder inte de att man är en 7 åring som låtsas vara något! Vi har sagt redan ungefär hur gamla vi är & i frågestunden var de många frågor om oss & vi svarade ärligt trots att vi är anonyma. Du får gärna släppa de nu eftersom att alla andra har gjort de! :)

& vadå rättskrivning, våran fakta kommer inte från någon jävla wikipedia! De ska du faktiskt ha klart för dig! Vi vet att vi har många som lyssnar på de vi säger & då skulle vi absolut INTE ta någon fakta ifrån internet, speciellt inte om vi inte visste att de var 100% sant. Vi har kontakter, våra kontakter har kontakter & de är ingen 17årig tränare utan ryttarna som har varit med om en hel del mer än vi, vet en hel del mer än vi & vet exakt vad de pratar om!



Ha de bra

Proffsen - vi som slår hål på myterna!

2010-10-23 @ 18:25:29 / URL: http://proffsens.blogg.se/
Postat av: caroline

Måste passa på att ställa en fråga jag också,

Min kompis hyr en shettisvalack, 6 år och han är rent ut sagt elak. Han biter alla så fort han får chansen, och "lär" sig inte även om man säjer åt honom med skarp röst eller slår till på mulen. Han är snäll under ridning (bockar inte) och så länge han äter behöver man inte vara rädd för honom.



Hans ägare utfodrade honom med övermycket mat (12 kilo mat åt honom+en finnhäst ca 155 i mankhöjd + "kvällsmat" ca 3 kilo) och min kompis utfodrar honom nu entligt rätta måtten som blir ca 3 kilo om dagen, 1 kilo 3 gnr om dagen. Han har alltid varit lika jobbig men har blivit "bitigare" sen hon började hyra honom. Är det pga maten som minskat?



Hon hyr både shettisen och finnhästen, finnhästen har inte blivit aggressiv eller något utan det är bara shettisen. De böt stall också när hon började hyra dem, hon flyttade båda hästarna till sitt egna stall.



Hoppas du kan svara på dethär! :)

2010-10-24 @ 09:42:12 / URL: http://parati.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus