Tips från coachen

De har kommit in ganska många frågor, jag försöker svara på de så fort jag kan men jag ska säga att jag har läst alla och de är väldigt bra frågor!

Hej, jätteintressant blogg!
Vi har nyligen köpt en ponny som min snart 5-åriga dotter ska rida ihop sig med. Hon kan basic alltså start, halt, höger, vänster. Är det någonting annat som du tycker att man ska lära in innan man byter till annan gångart? Och hur bär man sig isånna fall åt?
Tacksam för svar.. =)


Svar: Start-broms o att svänga ska inledas vid varje uppsutten ridning så man kollar av att hästen är lydig - Renodlar hjälperna. Så det är en bra förutsättning att hon kan de! När du skriver: Byta gångart förutsätter jag att du menar trav först o främst.
När man är så "liten" som 4-5 år så har man från början ganska bra sits o god balans till hästen,  men vid snabba vändningar och rörelser från hästen, kan barnet lätt tappa balansen eftersom deras reaktionsförmåga inte är tillräckligt snabb. Det är alltså viktigt att du som föräldrer finns till hands först som kan hjälpa till att bromsa upp om de skulle behövas.
Trava korta sträckor på rakt spår.
Använd nedsittning och håll i framvalvet.

Då de känns ok kan man öka sträckan och då barnet kan hålla balansen själv i sadeln (utan att ha den i handen) kan barnet också göra avsaktningarna själv.

Är detta ett tillräckligt svar eller vill du ha fler råd? Hör av dig igen i så fall o Lycka till med ponnyn.
/ Eleonor


Kommentarer
Postat av: Daniela

Hejsan! :) Skulle behöva lite tips från coachen! :)



Det är så att jag har en travhäst, dock aldrig startad i trav som jag håller på att skola om. Jag har varit iväg och ridigt inför instruktör en gång och så skötte han sig exemplariskt, gick jätte fint på tygeln, arbetade bra på alla sätt och vis men sen när vi kommer hem till stallet och ska träna en annan dag så springer han bara iväg, rusar i både trav och galopp och massa. Rider honom mycket på volter men ändå susar han upp sig och blir svår hanterlig.

Han är inte nyggt som travare på något sätt alls då han endast är D-ponny, 148 cm i mkh ochhar mycket kort kropp. Ser ut som en New Forest med frysmärkning. Tänkte fråga om du har några bra tips?



Tacksam för svar / Daniela & Snooze

2010-10-24 @ 23:44:57 / URL: http://danielahansson.blogg.se/
Postat av: Tove

Ett tips till dig som frågade: Det finns en del ridskolor som tar emot så små barn, och det kan vara en bra idé att låta din dotter ta några lektioner. Det är ju då en ridlärare som håller i det hela, och du kan säkert få lite idéer till övningar samt vad man ska tänka på. Vart i landet bor ni?



Vänliga hälsningar

tove.nu

2010-10-25 @ 09:33:34 / URL: http://tove.nu
Postat av: carro

hiss till eran blogg!



titta gärna våran =)

2010-10-25 @ 16:09:41 / URL: http://asslatjejerna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus