Praktikplatser.

Johanna har skrivit en fråga:
har du något bra tips när de gäller att söka praktikplats inom hästbranschen? :)
du skriver riktigt bra och intressant! ;)


Hej Johanna o tack för berömet! (Blir tokglad!)

När det gäller val av praktikplats måste du fråga dig själv vad de är du vill få ut av din praktik.
Vill du rida mycket? Inriktning hopp-dressyr-travstall ex? Mycket stalljobb eller vill du vara mycket hästskötare under tävling.

Därefter råder jag dig att gå in på: HYN som är Hästnäringens yrkesnämnd. Där hittar du GODKÄNDA praktikplatser inom hästnäringen samt en praktikvärdsansökan m.m.

Jag själv har haft både ridpraktik (mycket unghästridning men även dressyr o hoppning) samt ridskolepraktik där man ser hur ridskolan fungerar, allt från lektioner till beställning av foder o andra kontorssysslor m.m.

Hoppas du hittar en praktikplats som passar dig!
/ Eleonor

Tips:
[] Våga fråga o ta kontakt! Ibland får man ett nej men de är bara att gå vidare!
[] Att söka praktik ger dig stora möjligheter att bredda ditt kontaktnät. Jag hade aldrig varit där jag var idag om jag inte varit "framåt" o vågat fråga!

Nedan är en bild på "Liten" som bor i Nina Liljas stall. Jag köpte min häst därifrån, och kom tillbaka som praktikant - som ledde till sommarjobb - o vidare till skåne.


Kommentarer
Postat av: Sara.

Åh hade vilja haft pratik plats med något med hästar. Går ju media och har inriktning foto, ska nu ha efter höstlovet ha 4 veckors praktik. Och måste välja något som har med fota att göra och ingen tar imot :( Och vill inte åka allt för långt för vill hinna hem rida såklart. Så blir i skolan och gör tråkiga uppgifter hela den tiden, inte kul :(. Hade annars lätt vart på ridskolan i stan!

2010-10-26 @ 14:34:26 / URL: http://hastbloggeen.blogg.se/
Postat av: Linnea - Hästar, Foto, Vardag m.m.

Jaha okej.. Jag får väl fråga då vad som gäller om jag ska söka med diplomering osv.. Men tror jag kommer klara den bara jag ger mig fan på det :)



Vet du vad det kostar i månaden om man blir tvungen att hyra häst av skolan?! Vad är det som ingår i stallplatsen som skolan erbjuder under utbildningen?! Och fick du ha kvar din häst där gratis när du hade praktiken på vreta eller behövde du betala för den då?



Nej, jag är inte speciellt orolig för ridprov osv.. däremot så fick jag veta att man måste ha lite kurser från naturbruk egentligen, hade du det?! De skrev att man kunde ha de erfarenheterna ändå & jag kollade vad som krävdes på de kurserna och anser att jag kan allt det.. men nu får jag jaga intyg osv från tidigare arbetsgivare så de framgår att jag vet allt det :)

2010-10-26 @ 14:56:35 / URL: http://linneabrandt.blogspot.com
Postat av: Moa - Leos mamma

Åh det var länge sen jag red nu, hade varit skit kul att börja igen men jag vet inte riktigt var.



Var gärna med i min dagens blogg och missa inte tävlingarna i menyn? =)

2010-10-26 @ 16:34:58 / URL: http://lillagroda.blogg.se/
Postat av: Johanna

tack för svaret! =) Jag ska verkligen försöka och hitta en riktigt bra praktikplats :)

2010-10-26 @ 17:16:20 / URL: http://johannaavvattensta.blogg.se/
Postat av: Linnea - Hästar, Foto, Vardag m.m.

Aha okej.. Det är ju inte så farligt ändå.. Då lär det ju vara billigare att hyra häst av Vreta än att ha med sig?! Även fast det ingår hö, havre & spån så äter ju de flesta något annat foder. sen om man dessutom lägger till försäkring & hovslagare?!



Samma med praktiken.. väljer man att ha praktik på något annat ställe kanske man har tur & får ha sin häst gratis på det stället.. :) hur var det för de flesta hos er? fick de betala för att ha sina hästar hos praktikvärden? tänker alltså på dem nu då som inte hade på vreta?



Jag har mailat runt till de som jag saknar intyg från nu & bett att dem ska skicka det till mig.. Jag har ju jobbat i olika stall & har goda referenser från alla ställen, så känns som att den biten löser sig också :)

2010-10-26 @ 18:49:11 / URL: http://linneabrandt.blogspot.com
Postat av: Moa - Leos mamma

Vet inte riktigt, det var väll en del saker. Som att hästen blev rädd och stegrade och sparkade bakut så jag ramlade av eller för att i en viss ålder så var det "mesigt"..haha



Jag ska se om jag hittar ett stall i närheten! =)



Är allt bra med dig?

2010-10-26 @ 18:56:57 / URL: http://lillagroda.blogg.se/
Postat av: Moa - Leos mamma

Vad skönt att höra!

Hur länge har du ridit då?

2010-10-26 @ 19:19:57 / URL: http://lillagroda.blogg.se/
Postat av: Linnea - Hästar, Foto, Vardag m.m.

Fast jag kan tänka mig att skolan helst vill att man tar med sig egen häst, eller? Och om man nu lånar av skolan - har man samma häst hela tiden då? Och tar man med sig den på praktiken då eller åker man utan häst?



Jag är ju ute i väldigt god tid med att fixa allt.. Men har hellre alla papper osv hemma nu än att stressa fram dem precis innan ansökningstiden går ut :)

2010-10-26 @ 19:30:39 / URL: http://linneabrandt.blogspot.com
Postat av: Sara

Jätte bra inlägg! kunde inte säga det bättre själv.

Tack vare min praktik plats har jag lärt känna massor med duktiga ryttare och hästar för den delen. Har lärt mig mer under 6månader (på min praktik plats) mer än vad jag gjort på flera år.. Jag ångrar ingenting utav min praktik! hade velat vara kvar länge.. men det ledde ändå till sommarjobb.

2010-10-26 @ 20:57:57 / URL: http://www.saraaandersson.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus