Curling i ridsport?

Var det någon som såg Ung och Borskämd?
Inte jag, men jag såg Debatt häromkvällen o sett lite klipp och givetvis hört diskussioner kring
ämnet curlingföräldrar och "bortskämda" ungar.



Detta är givetvis en vanlig syn även i ridsport.
Har sett många exemplar bland föräldrar som mockar medan ungarna rider sin häst (gör de roliga helt enkelt). Föräldrar som fodrar, sopar, smörjer grejer, bygger fram hinder, bygger bort, skjutsar fram o tillbaka hela tiden kanske tilläggningsvis ska skriva: Betalar de mesta också.

Ser ni mycket av detta i era stall/ridskolor? Vad tycker ni gränsen går för att heja på, puscha eller "curla"? När har man blivit bortskämd?

Vågar nån erkänna att den känner sig curlad eller att den hunsar med sina föräldrar för att slippa "skitgörat" i stallet?

Många frågor o säkert många svar men detta är en intressant sak att ta upp.
Skriv vad DU tycker! Så sammanställer jag kommentarer i ett senare inlägg.

Jag ska inte ljuga o säga att jag hade klarat mig utan min mamma ex. för de hade jag absolut inte, men jag kan heller inte säga att jag är "bortskämd" o "curlad" för de är jag absolut inte av flera skäl.

Vad är curlingföräldrar? Ett sentida begrepp,  där föräldrarna i allt större omfattning lägger sig i sina barns liv och utveckling. Det svenska namnet kommer ifrån att, likt spelararna på en curlingbana så sopar föräldrarna vägen före barnet i livet.

Kommentarer
Postat av: Johanna

haha, ja de är verkligen sjukt hur föräldrar kan "slava" för sina barn. Fattar inte hur man som förälder kan ställa upp och mocka och göra "skitgörat" medans barnen roar sig med att rida och tävla. Det skulle aldrig falla mig in att någon annan skulle få gör allt de åt mig medans jag red eller tränade hästen. Jag vill göra allt för jag tycker att allt som har med hästskötseln att göra gynnar mig för om jag mockar så gör jag de för min häst, att jag städar och sopar i stallet, de gör jag för min häst precis som att jag rider den för att den ska få motion och ha roligt. Hästen mår bra av att man mockar och håller efter och då vill jag göra det själv så jag vet att det blir ordentligt gjort allt i stallet är enligt mig lika roligt att göra om man har häst för allt man gör gynnar i slutända hästen och dig. För om man håller ordning och snyggt i stall och box så blir hästen nöjdare och du blir nöjdare och gladare som ryttare eftersom hästen är positiv och nöjd. (de blev rät långt de där) ;)

2010-11-11 @ 19:49:19 / URL: http://johannaavvattensta.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus