Sjuk!

Har som sagt kännt mig trött och seg i veckan och den här morgonen blev de värre.
Har haft återkommande smärtor i magen vilket jag kan ha ibland på morgonen o sen går de över. Men nu har de vart ihållande vilket har gjort mig svag o yr. Släppte ut alla hästarna, mockade mina boxar o körde hö men sen orkade jag inge mer. Har nu gått in o tagit tabletter o hoppas att de går över - så de inte är nå spysjuka.

Idag när jag skulle släppa ut DD var de som om hon förstod att matte var trött o lessen så istället för att knuffa sig förbi mig o vilja rusa ut ur boxen så la hon huvudet mot min axel o tittade sådär "mysigt" på en med sina ögon som om hon sa "Du de ordnar sig..." brukar ni få såna från era hästar? Fantastiskt.

Nu ska jag lägga mig. Väntar på samtal ifrån Johanna också som tyvärr är på Akuten. Ja ni ser, de går verkligen inge vidare för oss 2...


Kommentarer
Postat av: theres

Hej!Syftade inte just på dig med det inlägget, utan rent allmänt!Det där med kvasten lät oroväckande.. varför behövs den undrar jag?http://www.annehemsgard.se/ gå in där o läs om lastning!Godis ska inte ges till hästar.. att dela med sig av mat i allmänhet bland flockdjur visar på att man står lägre rangvis. Hästen kommer uppfatta dig som lägre i rang, börja tigga etc.Godis behövs inte om du kan kommunicera och berömma din häst med röst och kroppsspråk :-)

2010-12-04 @ 13:48:16 / URL: http://thessine.blogg.se/
Postat av: theres

Jag tror att den hästen förknippar kvasten med obehag och av ren rädsla går in i transporten för den vet att om den inte gör det för den en rejäl smäll.Det går att få ALLA hästar att gå in i en transport med ENDAST en repgrimma ( ja t.o.m helt lös om du tränar mycket), varför ska man då tvinga hästen?Den ska väl VILJA gå in själv? Vi hanterar väl och har djur för att dem och vi ska må bra tillsammans?Hästar tänker helt lateralt medans vi alltid tänker direkt på problem. Den hästen som du behöver ta till en kvast för att kunna lasta, kommer inom några år börja sparka, stegra etc eftersom lastningen är något hemskt och påtvingat.

2010-12-04 @ 13:52:49 / URL: http://thessine.blogg.se/
Postat av: Elin - en hästblogg med en otrolig sköthäst

Krya på Er!

Mysigt att DD gjorde så! (:

2010-12-04 @ 14:01:11 / URL: http://lizzylover.blogg.se/
Postat av: Sofie

Tack så jätte mycket för tipsen och jag ska prova dom direkt! :D Jag hör av mig när jag har fått kläm på det :D Synd att du bor så långt här i från annars hade jag velat träna för dig du verkar riktigt bra! :D

2010-12-04 @ 15:20:52 / URL: http://sofiesvensson.shapemeup.se/
Postat av: theres

Är du ledare och din häst litar på dig till 100% kommer den finna sig i, till slut vilja, gå in i en transport. Den litar på dig och uppgiften den får.Då krävs det att du kan korrigera hästen lös, att den vet kommando för back, fram, sidorna etc.Dessutom att du kan "skicka in" hästen tex innanför en grind, över en presenning etc. Alltså, "NH" är fakta från forskning om hästpsykologi, lite naivt att inte "tro" på det.Ungefär som att neka faktum som finns inom vanlig psykologi. Typ som att säga "Schizofreni är ingen psykisk sjukdom" eller liknande.En häst är aldrig "dum". Dem tänker absolut inte som vi utan man ska alltid utgå från att dem vill prestera. En häst som inte vill galoppera vill inte pga en anledning. Då tar man reda på anledning så man vet att hästen klarar uppgiften innan man tvingar den.Sadeln kanske ligger fel? Den har ont någonstans? Den har feber, är trött eller liknande.Jag blir så ledsen när folk säger att deras hästar är fjantiga eller tramsiga, då förstår man ju inte sig på djur i allmänhet. Djur är ju så fantastiska just för att dem inte tänker alls som vi.Dem är aldrig dumma med mening, utan gör det dem av ren instinkt känner är bäst för situationen. En kotte kan se otroligt farlig ut en hästs ögon.. Dem är biologiskt mycket skygga för förändringar etc, i det vilda kan det finnas ett farligt lejon bakom vilken sten som helst.

2010-12-04 @ 16:48:54 / URL: http://thessine.blogg.se/
Postat av: Lina - Mitt liv med hästarna

usch då krya på dig

2010-12-04 @ 18:44:33 / URL: http://sallberglina.zoomin.se/blogg.html
Postat av: Camilla

Usch, lät inget vidare. Hoppas du blir bättre!

2010-12-04 @ 21:33:06 / URL: http://hastskotare.zoomin.se
Postat av: Matilda&Vicky

Gud vad fin häst =D

2010-12-05 @ 19:18:17 / URL: http://vickysutbildning.blogg.se/
Postat av: Linnea

vilken söt bild!

2010-12-07 @ 18:47:32 / URL: http://onlylinnea.devote.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus