VECKANS ÖVNING:



 

Veckans övning hjälper dig att få koll på yttersidan, liksidig och lösgjord! Detta ska även mina elever ikväll få genomföra!

 

 

 

Vad: En voltövning som fungerar på kort som lång bana. Mittvolten är 20 m och de små 10 m. Beroende på nivå hos häst och ryttare kan man rida de små volterna i skritt. Inför övningen bör häst och ryttare vara uppvärmda på rakt spår och stora böjda spår.

Varför: Få koll på hästens yttersida och kunna hitta jämnvikten i övergångarna = balans-rakriktning-ställning. Ryttaren får alltså träna på att koordinera sina hjälper i övningen. Övningen i sig är också väldigt lösgörande. Kan göras i alla gångarter, då rids 10meters volterna i förvänd galopp -> obs. Våga se till dig själv i vilken utbildningsståndpunkt du står. Kräver du för mycket av en orutinerad häst eller själv inte behärskar övningen kan de göra mer skada än nytta.

 

Hur: Börja i skritt för att hitta voltspåren. Ställ gärna ut koner som markerar medellinjen där övergångarna ska ske. Därefter rider du mittvolten i vänstervarv.

Planera övergången till skritt. Rakrikta hästen innan du ställer om och formar för nya innerskänkeln, tänk på att våga mjukna i vänstertygeln när du går ut till höger på 10m volten. Här skrittar du till en början, därefter fortsätter du på mittvolten i vänster och 10m volt till höger. Tänk på att byta riktning på mittvolten så man gör i båda varv.

Därefter kan även 10m volterna ridas i trav och göra fattningar på medellinjen. Ta ett helt varv på mittvolten för att hinna få koll på rakriktningen och forma hästen i innersidan.

För att riktigt avancera i övningen kan man rida förvänd galopp på 10 m volterna. Viktigt att tänka att hästen ska orka bära sig i galoppen och vara ställd åt galoppsidan.

 


Kommentarer
Postat av: Anneli Johansson - 3 årschampionatet nästa

sv: kanske borde ha 2 SM, stil & tid :)

2011-09-14 @ 13:20:44 / URL: http://stallekekullen.blogg.se/
Postat av: Sofia

Sv: Haha, det hade varit en syn om jag skulle vända min stationära dator upponer:P Jag brukar faktiskt skriva ut programet och vända det åt "fel" håll!:)

2011-09-14 @ 13:58:35 / URL: http://memylifemyhorse.blogg.se/
Postat av: Karin

Tack så hemskt mycket!

Åh, gud vad jag blev sugen på att rida nu. Jag har tyvärr inte ridit på två år.

2011-09-14 @ 16:48:27 / URL: http://oktoberfrosten.blogg.se/
Postat av: Hanna

bra övning! har använt mig av liknande o de funkar kanon :)

2011-09-14 @ 18:42:53 / URL: http://dailyhorses.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus