Dressyrtävling 30/6

Solen gick visserligen i moln men OJ så varmt det var. Att ta på sig kavajen var riktigt obehagligt. Men när man fokuserade på ridningen så gick det vägen.

Dacke var strålande fin. Badad, knoppad och putsad till tänderna! Vi red ner till framridningen ca 40 min innan start så jag hann känna igenom ordentligt. Så fort jag tog tyglarna så hittade han formen direkt och bara flög omkring på banan - så himla fin! Lätt, lydig och så rolig att rida!Väl inne på banan så spände han till sig - men jag red fram mot domaren och gjorde halt för att han skulle få titta av sig. Sen fick vi signal och vi galopperade upp mot A. Här spänner han till sig och vändningen blir kort och vi kommer lite av linjen men jag fortsätter och gör halt. Sen vill han inte gå fram! HAHA. Dacke står som förstenad och vägrar. Till slut fick jag liv i honom och han travade på men otroligt spänd.Därför valde jag (som planerat) att hålla igen ökningarna för att "bomben" inte skulle explodera. Vänstergalopp i serpentin (förvänd) gick som en smäck! Så välbalanserad och fin! Han har aldrig vart så under träning! Jag ökade bara pytte på diagonalen och fick en bra övergång. Sen fattade vi höger galopp och skulle in på bågen. Tvärstopp och kastar sig till höger. På andra sidan staketet passerade nu andra hästar och ryttare och jag tycker han inte borde blivit rädd eller överasskad men de blev han tydligen. Jag fick lägga volt (-2) och rida om serpentinen, men då bytte han galopp, blev stressad så jag fick bryta av och fatta rätt galopp. Sista ökningen feg igen eftersom han var mer fokuserad på de andra hästarna - uppridning halt, hälsning.

En smula besviken på att han skulle bli så pass spänd, samtidigt som jag hade vart beredd på att vi inte var helt klara för att rida LA:3 för dagen så fick jag nöja mig med 51% och omdömet: Spänd för dagen.

Bara att ladda om till LB:3 som gick 3 timmar efter föregående klass. Här valde jag att rida fram riktigt kort. Ca 15 min. Trav, galopp - eftersom jag visste hur fin han faktiskt var under framridningen under föregående klass.

SkänkelvikningLB:3 gick inomhus så här kände han väl igen sig. Jag visade honom runt banan ordentligt innan vi fick signal. Uppridningen bra, gick upp sig lite i formen i halten och stod tydligen och vilade på ett bakben. Fram i trav. Volterna gick bra, nån blev lite stor. Första mellantraven helt ok. Har känt att jag inte fått vidare flyt i dem på träning då vi tappat takten och inte kommit fram till 100% som han kan.

Skritten är svårast, han har lite kort skritt och domaren önskar se mer övertramp. Galoppen bra och övergången trav-galopp var riktigt bra. Han spände till sig lite här och var och låg på ibland så in i... jag hade verkligen järngrepp i vänsterhanden vilket jag måste jobba med och rida ur så han blir mer jämn.

Volt till högerHär slutade vi på fina 60,9% vilket vi helt klart var värda för dagen! Omdöme: Prydlig ritt, blir ibland något spänd och kommer bakom hand. Flest 6-7.or och nån 5 här o var.

Vi låg länge och väl på placering men efter de sista ryttarna så slutade vi 9 av 7 placerade! Så de är jag riktigt nöjd med för att vara vår första tävling ihop!

MellantravNu vill jag få mer rutin på tävlingsbanorna så vi blir ännu mer vana och samspelta med varann. För de som händer på framridningen är 100x bättre än de som visas på banan!

Bilderna är tagna av Sara!

Kommentarer
Postat av: Camilla

Jätteduktiga ändå och fina bilder på er!! Bara träna på och byta mycket miljö så släpper det nog tillslut :D

2011-07-01 @ 20:23:19 / URL: http://camillahastsktoare.blogg.se/
Postat av: Marie

Du ska vara nöjd ändå. Första tävlingen och ny miljö mm. Bara att "träna på att tävla" som jag säger till mina tjejer.... det kommer snart är Ni överst på pallen och du kommer njuta av att sitta på en dansande Dacke :) <3 <3

2011-07-01 @ 23:04:03 / URL: http://stallbrannebo.blogg.se/
Postat av: Elin - en hästblogg med en otrolig sköthäst

Så duktiga ni är :)

Lite synd att han var spänd, men det var ju trots allt er första tävling :) Vänta bara tills ni får mer tävlingsrutin, då får man se upp på banorna! ;DStort grattis! :D

2011-07-01 @ 23:33:16 / URL: http://lizzylover.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus