RAMLAT AV!

...eller blivit avskickad kanske de heter. Ofrivilligt var de iallafall. Såhär gick de till:
Hoppträning idag alltså, framridningen kändes skitbra, var som att mån-tisdags passet gjort Dacke gott.
Vi hoppade som en 8.a över plank o de gick fint, fick tips om hur jag skulle rätta galoppen snabbare efter, ställa honom ut mot väggen o rida linje rak ut till väggen o därmed göra byte - gjorde de galant sen!


Efter detta skulle vi ta en linje räcke - oxer på 27 m, alltså gott om tid att bara rulla över.
Mellan räcke oxer så ligger han på något i handen, men inte mer än vanligt, "touchar" en bom o blir flyyyyförbannad!
Kör en capriol så högt att jag tappar balansen, kommer tillbaka, han gör en till, drar hela kortsidan o jag sitter kvar, men sen bockar han vidare o då får jag upp skänkeln bakom sadeln o säkert råkar klämma till med skänkeln/sporren så han fortsätter! Ser väggen närmre o närmre o hinner både höra: "SITT KVAR!" o tänka: Inte in i väggen vafaaan...


Tjoff, så var jag av, ganska lugnt ändå med tanke på vilken fart han lyckas komma opp i, landar jag på ena sidan o slår huvudet i väggen. Dock klarar jag mig undan riktigt bra, kommer väl antagligen kännas lite stel i rumpa, rygg imorgon, men huvudet klarade sig riktigt bra - kunde resa mig direkt efter o säga: "F¤#& häst &#(# de va ju "(#!!")" onödigt, jag satt ju ("!"$%¤5 nästan kvar!!!".Dacke hade rusat o ställt sig bredvid Speedy som tyckte han betedde sig väldigt lustigt.
Jag hoppade opp igen direkt o kände mig ok faktiskt - tycker de är otroligt viktigt att komma upp i sadeln (så länge man inte är skadad!) o köra vidare så man inte HINNER tänka efter.

Vi tog samma linje igen o de gick bra, han gjorde nån tendens att vilja dra efter men jag hann reagera.
Sedan fortsatte vi hoppa ytterliggare en linje oxer - räcke 20.5 meter - 5 språng, där låg han på så vi kom på 4 när de va riktigt lågt - vilket inte är OK! Så då fick jag sätta han på plats genom att göra halt där emellan. Sedan fick jag tillbaka honom mycket lätt. Detta ska vi jobba vidare med så HAN vet att JAG bestämmer emellan hinderna, för tränaren sa att de är INGE problem fram eller över hindrerna, de ser inte alls tokigt eller dumt ut MEN jag måste få kontroll mellan hinder. Känns ju riktigt bra att min känsla för hindrena är back in buissnes.

Vi avslutade med att hoppa bana ("huset") 10 språng - de kändes otroligt bra! Tränaren sa att jag skulle genomföra banan o inte lägga volter ifall de kärvade sig med nått byte eller att han drog på. Alla språng med riktigt bra, han låg på mer nånstans men jag kämpade för att få honom tillbaka, han flöt ut något på sista linjen men istället för att vända förbi o lägga volt för att bli mer klar så styrde jag på o de löste sig! Är otroligt nöjd över min presation!

Vi ska försöka byta bett för ett litet tag så jag slipper kämpa för mycket - de är inte så att jag sitter o drar eller stör honom på något sätt, men han är lite för stark för mitt och sitt eget bästa att de tyvärr kan bli lite "farligt" när han beter sig som han gör. O de va väl tur att min plan var att "trimma" till honom på backen inför hoppningen eller hur?

På söndag rider jag 90 cm, känns de bra så tar jag antingen 90 igen eller 1m. Jag har ev fått Ronja att komma o filma rundorna så ni får se!

Med tanke på dagens incident så tänkte jag ikväll påbörja en serie om "rädsla" inför häst o ridning, vad man ska tänka (o inte tänka) hur man kan förutse olyckor o mental träning. Vad tror ni om de? Jag har egna erfarenheter av rädsla att dela med mig av, men även lite tankar o idéer hur jag jobbar med elever och mig själv för att övervinna rädslor, stora som små!

Kommentarer
Postat av: LINA

usch då! vissa blir ju så rädda när de kommer emot bommarna. tur de gick förhållandevis bra ändå. lycka tyill på tävlingen

2011-02-16 @ 15:39:00 / URL: http://sallberglina.blogg.se/
Postat av: Anneli Johansson

OJ tur att det gick bra!!

tycker också de e viktigt att hoppa upp igen om man inte är skadad

2011-02-16 @ 15:47:19 / URL: http://stallekekullen.blogg.se/
Postat av: Carro

Åh, det hade vart jättebra med en serie om rädslor!

2011-02-16 @ 15:50:15
Postat av: Camilla- Ridskola- Himmel eller Helvete?

Ojoj, ajaj. Vilken liten j*el! Tur att du inte slog dig allvarligt!Det sista lät väldigt intressant! Kommer helt klart följa det

2011-02-16 @ 21:24:16 / URL: http://camillahastskotare.blogg.se/
Postat av: Elin - en hästblogg med en otrolig sköthäst

Tråkigt att ramla av.Men ideén om rädslor, den var bra! :)

2011-02-16 @ 22:11:45 / URL: http://lizzylover.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus