Träning och Tävlingsåret som gått Del 2

Jag har faktiskt tävlat mer än vad jag förväntade mig få göra på Dacke under året.
Här tänkte jag resumera våra resultat och mina reflektioner över tävlingarna.

Detta är Del 2

Den 30 Juni var vi anmälda till vår första Lokala tävling. Dressyr där jag anmälde mig till LB:3 och LA:3 - där LA:3 var på tok för svårt för oss, men jag ville ha 2 klasser att kunna rida på, eftersom jag vet själv att jag presterar bättre program 2, och jag hade ju inga förväntningar alls.

Jag red LA:351,613% med domarens kommentar: Blev tyvärr spänd idag.
Och ja, inte mycket mer att säga än att vi inte var klara för programet. Men OJ vad fin han var på framridningen.

Inför LB:3 kändes både han och jag riktigt trötta men gick in och han var mycket mer avspänd inför denna klass och vi red hem 60,909% vilket jag var så nöjd över! Vi låg länge placerade men blev petade av de sista ryttarna! Av 7 placerade blev jag placerad som nr 9!

Bilderna därifrån har ni säkert sett 1000 gånger vid de här laget. Men jag kan fortfarande inte sluta le när jag ser på dem!

Här erkänner jag att jag började fundera starkt på om vi ska satsa på dressyren helt och hållet till mammas stora glädje. Samtidigt så har jag en sån stor passion för hoppning och eftersom jag hellre undervisar just hoppning kändes det "dumt" att själv slänga hoppsadeln på hyllan.


14 Juli Lokal hoppning på Heda ridklubb.

Hade inte hoppat jätte mycket fram tills dess men en hoppträning dagarna innan för Nina satt som en smäck och jag kände mig förberedd.

90 cm - 4 fel HELT KLART MITT FEL EFTERSOM JAG RED SOM EN KRATTA TILL SISTA HINDRET. Vi låg perfekt, och sen panikar jag och hugger till med skänkeln vilket får Dacke att förvånat droppa ner frambenen och riva. Besviken på mig själv helt klart för i övrigt hoppade han som en katt!

 

 

1m 12 fel. Petade 3 hinder. Tror vi rev 2 räcken och en oxer. Kom helt enkelt närainpå och jag hade inte riktigt lärt mig Dacke på de stadiet att rida "bättre" till räckena. Helt enkelt en erfarenhetsgrej då han i övrigt var "lättriden" på banan och helt orädd!

 

21 Juli Lokal Dressyr Heda Ridklubb

Lite flyt i tävlingssammanhang. Veckan därefter passade vi på att åka på en dressyr. Förväntningarna låg lite högre då jag skulle rida 2 lättare program. LB:1 och LB:2. Han var dock svår på framridningen, inte alls lika eftergiven som tidigare och jag hade svårt själv att komma till ridning.

 

I LB:2 klantade jag mig och glömde programet, han var något spänd i övrigt och de va en hel del småmissar. Samma domare som dömde LA:3 tidigare kommenterade: Flott häst som måste visa mera bjudning!

Vi red trots missarna ihop 60,0% vilket jag var nöjd över men tänkte: TÄNK om jag bara ridit LITE bättre o inte missat så mycket...

 

Vi laddade upp för LB:1, klass 2 brukade ju alltid gå lite bättre. Och mycket riktigt så var programet igenom balanserat och till punkt och pricka väl utfört. Vi fick 66,55% och kommentaren: Välridet program stadig form, önskar mer energi.

Vi låg högt bland placerade men BLEV TYVÄRR petade igen bland de sista. Hade verkligen trott på rosett den här gången men så nöjd över min lille dressyrkille! Blev åter igen 9 av totalt 8 placerade med bara ynka poäng ifrån placering.

 

Det dröjde till 18 september innan vi gjorde en ny dressyrstart nu på ridskolan där jag normalt har undervisning på kvällarna.

Jag skulle rida LB:1 och LA:1 och var lite förväntansfull eftersom han gått så stadigt på senare tid. Det blev ett magplask då han var genomgående spänd i båda programen och jag hade svårt att rida honom på framridningen. Vi hamnade under 60% i båda programen vilket jag var jätte missnöjd över.

Här avslutas del 2. 3.e och sista delen kommer så småningom! :)

 


Kommentarer
Postat av: Stallbruttan

Vad snygga ni ser ut på bilderna! Det ser riktigt proffsigt ut, och det är ju snopet att missa rosetterna så PRECIS! >.> men JAG har ju inte sett dem förut! ;)

2011-12-14 @ 14:05:12 / URL: http://stallbruttans.blogg.se/
Postat av: Stallbruttan

Det låter lite som en av våra ridlärare förresten - den hoppfanatikern har avlat för hoppning, men har ändå "sadlat om" till dressyrlaget och vunnit flera av dressyrtävlingarna på hemmaplan ;)

2011-12-14 @ 14:08:37 / URL: http://stallbruttans.blogg.se/
Postat av: Camilla- Vinn presentkort värt 300kr

Älskar sidvärtsbilden! Ni är så fina där

2011-12-15 @ 20:42:42 / URL: http://camillahastskotare.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus