Träning och Tävlingsåret som gått Del 1

Jag har faktiskt tävlat mer än vad jag förväntade mig få göra på Dacke under året.
Här tänkte jag resumera våra resultat och mina reflektioner över tävlingarna.

Detta är Del 1


Den 12 Januari i år anlände DD och Dacke tillsammans från Skåne till Östergötland, där de fick tillfälligt boende på Motala ryttarförening pga begränsat antal boxar i Mantorp. Med uppvärmt ridhus i vinterkylan så gjorde det ingenting och hästarna trivdes gott. Nu var målsättningen att lära känna Dacke och sakta bygga upp den häst som en gång varit ett par timmar ifrån slaktbilen.


Under den här tiden började jag hoppträna lite smått 1 gång i veckan för C-tränare, eftersom jag visste vilken kapacitet Dacke hade för hoppning. Första träningen bestod av sken-hoppa-sken-hoppa. Vilket fick tränaren själv att höja på ögonbrynen och undra lite vad de här skulle bli av. Men redan 2.a träningen visade vi stor skillnad men de var mycket kvar att jobba på.


Problemen var att när han rev ett hinder blev så förbannad att han flög iväg efter i en serie luftsprång. Jag tror de var 4.e träningen jag inte hade en chans att sitta kvar.


Film: 1m

Den 20 Februari startade vi vår första Clear round. 90 cm felfritt och 1 m 8 fel. Jättenöjd med honom. Man ser att han får spelet efter rivningen av hinder nr 1 och att han är något svårstyrd. Men hoppar fint (se andridningen till hinder 3)



1 Mars flyttade vi hästarna igen till Mantorp och Sissi&Nina Liljas anläggning. Det var skönt att få hästarna till "rätt"ställe som var tänkt från början och att jag slapp pendla så långt mellan hem, hästarna och jobbet.


Det dröjde dock inte länge förrns lyckan var bortblåst. 12 Mars hände en otäck olycka ute i stallet. Ingen vet fortfarande riktigt vad som hänt men troligen en spark i ansiktet som åstadkom bruten käke, utslagna och trasiga tänder, hjärnskakning. Ambulans färd och operation direkt. Nog för att jag är en positiv och glad människa som fick komma hem samma kväll så blev här en djup svacka i hästsammanhang. Jag började fundera på om Dacke var värd att behålla.


Medan jag var borta fick hästarna stå, fick hjälp av att hålla motionen uppe men efter en vecka var jag uppe i sadeln igen, men förhoppningarna om att hoppa och gå upp 1 klass var inte på kartan längre. Mängder av dressyrarbete låg framför oss nu.

Det dröjde till 16 april innan vi deltog på en Clear round dressyr på anläggningen.
LB:1 61%
LA:1 65,52%

Riktigt förvånad över så fina procent på vår första dressyrstart någonsin!



Vi gör ett stort hopp till 21 Juni då vi blev övertalade att åka till terrängbanan. Dake är en fälltävlanshäst så de va ingen tvivel om att jag visste att han kunde. Men de var nervöst!

Det slutade med att få ett kvitto på att häst och ryttare kommit en stor bit på väg till samspelhet. Dacke hoppade varenda hinder jag styrde över med öronen rätt fram. Det var en gång under banans gång han fick lite mer fart än vad jag önskat och var lite svår att få tillbaka men OJ vilket lyckorus jag hade i kroppen efter!






Här slutar Del 1 av sammandraget på tränings och tävlingsåret som gått.



Kommentarer
Postat av: Matilda

Men tack! :o

Vilket kul inlägg! Älskar sådan där årsresumeér. :D

2011-12-11 @ 12:31:12 / URL: http://showjumper.se
Postat av: Matilda

Men tack! :o

Vilket kul inlägg! Älskar sådan där årsresumeér. :D

2011-12-11 @ 12:32:05 / URL: http://showjumper.se
Postat av: Caroline

Kul med årsresumé!:) Men har även en fråga, vad är historian bakom Dacke egentligen? Hur såg hans liv ut innan han kom till dig med tanke på att du nämner slaktbil i inlägget.

Annars, tack för en superbra blogg!

2011-12-11 @ 21:26:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus