Andra åsikter om inlägget

 


Nu i veckan har de -->här<-- inlägget hyllats till höjderna men jag har läst texten och blir inte förblindad utan blir den källkritikern jag faktiskt är och frågar mig ärligt: Vad tycker jag egentligen?

Inlägget i sig handlar mer eller mindre om att Josefin känner att hon har slagit från "underläge" jämfört med många andra som hon uttrycker: "Serverat på silverfat"

Det går inte att döma en person på huruvida deras utrustning, häst eller sätt att vara på. Visst en del dömer man rätt fort beroende på hur de uppför sig (tänker direkt på mitt inlägg ang: tävlingsplatsen) men ärligt talat. Vem vet vad den här personen i fråga kommer ifrån - vem vet vad den här personen i fråga mår i kropp och själ?

Kanske har även dessa människor slagit från underläge. Kanske deras numera välutbildade, fina häst inte alls var särskilt fin eller utbildad alls från början. Att även de fått svettas och gråta sig igenom träningar för att komma till den utbildningståndpunkten de står vid idag? Att den där träningen för den kände ryttaren bara var tillfällighet men vilken kul grej ändå eller hur?

Vad vet vi om vems pengar den där hjälmen köptes för? Och vad spelar det för roll vilken ursäkta mig JÄVLA hjälm de är? Den sitter på huvet och det är enligt mig HUVUDSAKEN.

Josefin skriver dock att man inte behöver alla pengar i världen för att lyckas! Hon skriver: "jag tänker fan visa att man inte behöver allt det där för att lyckas. INGEN behöver det där för att lyckas. Man behöver tålamod, kämparglöd och ett mål, that's all"
Vilket jag tycker är en bra inställning! Lite jävlar anamma MÅSTE man ha för att ta sig framåt i livet överhuvudtaget! Det som lite "skrämmer" mig är hennes syn på träning. Hon skriver: "jag behöver ingen tränare" vilket får mig att höja ögonbrynen en aning. Utan tränare kommer man halvvägs men alla behöver andra ögon och bra mycket mer vägledning än man tror - särskilt när det gäller hästsporten och ridningen.

Jag tycker de är dax att sluta jämföra sig själv med andra och peka ut rätt och fel hela tiden.

Vem har jag att jämföra med?  Och vem är du att döma mig?

Jag bär Kingslandväst. Dömer du mig för de? Är jag en snobbig skitunge? Eller är det så att hon på bilden står där med sönderslagna tänder och bruten käke och köpte västen för egna pengar..?

Avslutningsvis vill jag berätta att jag blev kallad "snobb" "bortskämd" m.m. ett flertal gånger.

En gång var höstterminen på gymnasiet. Jag kunde köpa vad jag ville och gå och fika på rasterna OM jag nu ville de (sparade mina pengar) men blev som sagt retad och illa behandlad för detta.

 

Vad de inte visste var att jag under HELA sommarlovet sommarjobbat på kontor 8-17 varje dag (ibland ännu längre) strålande sol eller regn spelade ingen roll. Dessutom hade jag hästarna att sköta, rida och motionerade dessutom själv sent på kvällen. De som kallade mig detta hade vart lediga under hela sommarlovet och "degat" och tyckte alltså inte de var rättvist att JAG hade pengar...

Det är SÅDAN FORM av avund som jag minst sagt blir förbannad över.

 

 


Kommentarer
Postat av: Linda Strandberg

Gud vad glad jag blev när jag läste det där!

Jag har i många år fått pikar om att jag har mycket pengar, när jag i själva verket fått lära mig att vara ekonomisk..

2011-08-28 @ 14:33:42 / URL: http://lindastrandberg.blogg.se/
Postat av: Linda

Sv: Ja, de är faktiskt riiiiktigt fina hästar! :) Lite synd dock att de finaste och de som jag ridit mest var iväg och tävlade nu när jag jobbade.. Fast dom som var kvar var ju inte fy skam dom heller! :D

2011-08-28 @ 14:51:54 / URL: http://lindabj.blogg.se/
Postat av: inte Ida i alla fall

Jag förstår din poäng också, jag drog väl alla över en kant medvetet lite. Men dem jag vill rikta mitt inlägg till är de som bokstavligt får allt på silverfat, jag känner en som har det så.



Vad det gäller träning och sånt, ja det är så jag har det, jag har inte råd till massa träning, men jag tycker det är helt okej.

2011-08-28 @ 14:58:34 / URL: http://fantasias.blogg.se/
Postat av: Lina - Team Hippoteket

Good point! Inget går utan pengar, så är det, men hur mycket pengar som behövs som minimum och hur mycket vissa andra har är relativt. Jag fick min första ponny, red till den och sålde dyrare och har de hästarna jag har nu för att jag en gång fick en av mina föräldrar. Idag jobbar jag själv för att betala foder osv, men det är det såklart värt, fast det många gånger är tungt. Att jag sedan väljer att köpa viss dyr utrustning kanske gör att folk tror jag är bortskämd och det är inte kul! Min häst drar blickarna åt sig och jag skäms, för egentligen har jag ingen rätt till en fin häst, men det råkade bli så att jag fick tag i en som är bättre än mig. Och att jag sedan inte kan rida den som någon som hade råd med dyr tränare osv kunde har ingen med att göra så länge hästen mår bra. Dock behöver alla en tränare och jag erkänner att jag är bra på att döma folk själv. Det behövs en tankeställare ibland!

2011-08-28 @ 15:17:36 / URL: http://sallberglina.blogg.se/
Postat av: Emma Elfstrand - hästblogg

agree! och sen förstår jag inte heller varför man inte kan glädjas åt de som har det "bättre ställt" istället. Den personen jobbar ju antagligen lika mycket som alla andra med sina hästar. Dock tycker jag att snobbigt beteende inte är tillåtet in any case. Skryt och liknande är bara bläääh :P

2011-08-28 @ 17:42:04 / URL: http://catago.blogg.se/
Postat av: Emma

Go Elli!! :D

2011-08-29 @ 08:02:32 / URL: http://emmamariaelisabethkarlsson.blogg.se/
Postat av: Julia - tävla om röda Premierelindor på bloggen!

Tummen upp!!

2011-08-29 @ 13:13:28 / URL: http://ohjuliet.blogg.se/
Postat av: Elvira

Couldn't agree more!

2011-08-30 @ 15:54:44
Postat av: Lina

Kunde inte ha sagt det bättre själv!

Kunde inte alls relatera och hålla med om det som stod i det andra inlägget, men detta håller jag verkligen med om.



Vem har rätt att granska och dömma mig utan att ens känna mig?

2011-08-30 @ 16:13:42
Postat av: Ance

Gilla! :)

2011-08-30 @ 16:14:52 / URL: http://handandhoof.blogg.se/
Postat av: Rebecka

Håller med! vad spelar det nu för roll om du nu TEX. har en GPA hjälm? hah , asså som om jag bryr mig. Va kul att du har en hjälm det har jag med! :D men liksom , låt folk ha grejjor.Som om jag bryr mig? Men sakerna gör absolut inte så att vi rider bättre och det är nog alla medvetna om. Men INGEN kan döma oss för hur vi ser ut. INGEN.

Jag känner till och med en tjej , som faktiskt får allt vad hon pekar på.

MEN, dissar jag henne för de eller? nej! hon är världens goaste tjej. Det är inte utseéndet som räknas utan insidan.

Tack för mig!

Kram

2011-08-30 @ 16:20:36 / URL: http://ponnyhd.blogg.se/
Postat av: Martina

Tänkte precis som du när jag läste hennes inlägg! För man har ju för tusan ingen aning om den där människan som man ser har fått allt serverat på silverfat! Är trött på dom som skriver så, som tror att dom är de enda som kämpat! ALLA kämpar vi, fast på olika sätt.

Samma sak med de som skriver "h*n får allt hon pekar på och är inte ens tacksam!" Hur vet dom att den personen inte sagt till sina föräldrar hur mycket det betyder, hur vet dom att personen inte gett sina föräldrar en bamse kram eller visat sin uppskattning på annat sätt.



SLUTA upp med att jämföra er med andra, sluta upp med att kalla unga ryttare för ponnyungar som får allt, dom har det lika tufft i den åldern som ni har/hade även om ni inte ser det, ingen såg det på eran utsida heller.

Be happy med det NI har i stället!

2011-08-30 @ 16:31:50 / URL: http://jmts.blogg.se/
Postat av: Caroline Ellinor Melin

Nu kan jag ju inte riktigt hålla med till 100%. Jag jobbar ihop mina pengar på fritiden vid sidan om skolan, min pojkvän jobbar heltid och i pricip skulle vi kunna köpa alla de där dyra sakerna - gpa hjälm, kingslad saker osv - men eftersom att vi även lägger pengar på annat, sparar osv så köper jag hellre de billiga sakerna utan märke, begagnat eller iaf så billigt som möjligt.

Och har du råd och lust att lägga pengar på dyra märkes-saker som faktiskt fungerar lika bra som andra saker, så visst!

Men det som retar mej i det hela är att man blir bedömd för att man INTE har alla de där fina sakerna.

Folk ser ned på en när man kommer till en tävling.

Där sitter de i sina märkesridbyxor och gpahjälmar och Whatever och ser ned på mej som har lika fullt fungerande saker fast utan märke?

Moralkaka: Varför är det bara synd om de som har råd och blir bedömda för det? Är det inte lika synd om oss andra för att vi inte har råd och blir bedömda för det?

2011-08-30 @ 16:39:22 / URL: http://carolineellinormelin.blogg.se/
Postat av: Klara H

Håller helt med!

2011-08-30 @ 16:45:13 / URL: http://klarahovstadius.blogg.se/
Postat av: Johanna

Riktigt bra skrivet måste jag säga. Fler borde läsa och tänke såhär! Goo you!

2011-08-30 @ 16:52:13
Postat av: ida

det du skrev fick mig att ändra åsikt lite om den andra tjejens text, finns många bra synpunkter hos henne också men tycker att det var jättebra att få din syn på det hela, man behöver åsikter från olika perspektiv som man kanske inte kan se själv!



thumbs up!

2011-08-30 @ 17:39:34 / URL: http://teamnyman.se
Postat av: Paulina

Av med hatten, för det du säger stämmer verkligen, bra att någon vågade ta ton tillbaka!

Bara för att man har fina grejer betyder det inte att man fått allt, och att ens föräldrar alltid står bakom en hela tiden och stödjer en.

2011-08-30 @ 17:50:39 / URL: http://hoppryttare.wordpress.com
Postat av: Filippa

Seriöst.

Detta inlägget suger. Du kan ju inte skriva. josefin har så Jäkla rätt. Man behöver inte allt det där på silverfat- Och vem har sagt att hon dömmer dig? Kanske du som ska lägga av ;)



Kan hålla med om att man vill ha kingsland saker

2011-08-30 @ 18:17:41 / URL: http://ponnyfreaket.devote.se/
Postat av: emma

så himla rätt!! :)

2011-08-30 @ 18:50:51 / URL: http://emmaedgren.blogg.se/
Postat av: patricia matsson

bra skrivet! har tänkt ungefär likadant sen jag läste det andra inlägget..

2011-08-30 @ 19:16:11 / URL: http://patriciam.webblogg.se/
Postat av: Agens Cornelia Åberg

Så bra skrivet!

2011-08-30 @ 19:17:52 / URL: http://agnessan.blogg.se/
Postat av: Maja

Blev glad när jag såg detta ! blev också kallad de väldigt mycket innan då jag red mycket med märkes saker och sådant men de är sådant jag har fått spara till . pengar från sommarjobb , vecko jobb m.m och när jag fyllde år så kanske jag kunde önska mig en Charls owen men då fick jag typ bara de med och jag kan ju säga att jag va nog fan världens lyckligaste! min familj är inte rik så . jag fick de jag ville ha och jag är nöjd sen kommer man till stallet och bli kallad sådant då blir man inte lika nöjd :/ menmen blev glad över detta inlägg tack! :)

2011-08-30 @ 19:37:18 / URL: http://Hastochpownii.Myshowroom.se
Postat av: Amanda Josefsson- ponnyryttare & fotograf

bra skrivet, håller med dig!

2011-08-30 @ 20:51:13 / URL: http://allroundponnies.blogg.se/
Postat av: J

SÅ JÄVLA RÄTT!!!!

2011-08-30 @ 22:08:48
Postat av: Ida

Helt rätt! Skit samma vad man har på sig, så länge det passar och man har vett i skallen.

2011-08-31 @ 15:54:45 / URL: http://sorbu.blogg.se/
Postat av: Johanna

Superbra inlägg, verkligen!

Mina föräldrar vill att jag ska ta mitt eget ansvar, så därför har jag jobbat varje helg nu i 2 år för att kunna betala min ponny själv, vilket jag har gjort. Jag har inga märkesridkläder eller något sånt, men jag är nöjd ändå! :)

2011-09-01 @ 15:04:00 / URL: http://jumpingstars.blogg.se/
Postat av: Johanna

Superbra inlägg, verkligen!

Mina föräldrar vill att jag ska ta mitt eget ansvar, så därför har jag jobbat varje helg nu i 2 år för att kunna betala min ponny själv, vilket jag har gjort. Jag har inga märkesridkläder eller något sånt, men jag är nöjd ändå! :)

2011-09-01 @ 15:04:03 / URL: http://jumpingstars.blogg.se/
Postat av: Josäfin :>

Bra inlägg det här också! =)

2011-09-01 @ 20:06:10 / URL: http://jossanamigo.blogg.se/
Postat av: molly

Bra skrivet av dig tycker jag :)

2011-09-01 @ 20:23:13 / URL: http://molllyr.blogg.se/
Postat av: Therese♥

Otroligt bra formulerat. Läste det hon skrev på ponnysanning och tyckte att hon för det mesta hade rätt men också att det var något som inte riktigt stämde, men kunde inte sätta fingret på det. Så tack!

2011-09-02 @ 17:35:55 / URL: http://triche.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus