Svar till SARA (Om ridledarkurs)

Sara om Ridläraren redogör: Halvhalt:
Hej, har du gått en ridledarkurs? Jag är lite nyfiken på vad det mer exakt är för något och eftersom det antingen är jag som är urkass på att leta eller SRF's hemsida som är oerhört kryptisk så kan jag inte hitta så mycket info om kursen där.
Vad är det man lär sig? Och kan man ha lektioner efter att ha gått kursen, eller är den mer bara förberedande för vidare utbildning?
Tycker du helt enkelt att det är något att satsa på? Om inte, finns det några vägar för den som inte vill utbilda sig till ridlärare, men ändå är intresserad av att kanske hålla i lektioner "vid sidan av" typ en kväll i veckan eller så (som tex. jag då :p)..

Överlag skulle jag tycka om lite mer tips och funderingar om olika yrken i hästvärden, kurser, och så i bloggen. Och mer häst/ridkunskap som jag tycker det tyvärr har blivigt lite mindre av sista tiden. Annars gillar jag bloggen skarpt och tycker att du framförallt verkar ha en riktigt vettig och pedagogisk syn på ridläraryrket, vilket är något av det mest lockande med det för mig!

/Sara

ps. Skulle uppskatta om du svarar i bloggen eftersom jag inte har någon egen blogg..

Hej Sara!
Vad glad jag blir att du skriver och tycker till! Självklart kan jag bättra mig med häst/ridkunskapsdelen, mer övningar och tips - ska inte skylla allt på att jag haft mycket med annat jobb (läs tidigare inlägg) men ju mer ni kommenterar och berättar vad som saknas desto mer tar jag åt mig och gör bättre ifrån mig! Så TACK!



Ang. Ridledarkursen så måste du först ha genomgått en ungdomsledarkurs för att få gå ridledarkursen. Att gå kursen innebär att man får en inblick i hur det är att jobba som instruktör på ridskola.
Det finns vissa krav du bör ha uppfyllt för att läsa kursen:

Du ska under året ha fyllt 18 år och har gått ungdomsledarkursen.
Innan kursens start ska du ha genomgått ett godkänt ridprov där hoppning ingår.
Du ska även vara medlem i en förening ansluten till Svenska Ridsportförbundet.

Målet med utbildningen är att under handledning kunna:
  • leda enstaka lektioner i ridning
  • leda enstaka lektioner i teoretiska ämnen, som följer upp ridningen
  • ha personlig färdighet i ridning och teoretiska kunskaper i ridning och hästkunskap, som motsvarar prov, nuvarande ryttarmärke Brons, samt terrängmärke.
Under utbildningen betygssätts du i ett antal ämnen:
  • Dressyr
  • Hoppning
  • Instruktörskunskap med ridlära
  • Instruktörstjänst
  • Häst och stallvård
För din del som inte är intresserad av att utbilda sig "hela vägen till ridlärare" så tycker jag detta är en utbildning som ger dig en bra grund att stå på och kunna hantera lektioner på ett säkerhetsmässigt och positivt sätt. Därefter kan man utveckla sitt "ridläraröga" genom att själv rida mycket, se och höra andra instruera, och gå på clinics.
Hoppas jag gav dig tillräckligt svar - om du vill bolla fler frågor eller ideér så var vänlig och mejla mig på: [email protected] så kan vi ha en konversation där!

Kommentarer
Postat av: Lina

Elli gick du ridledarkursen, eller ingick de på ngt vis i den utbildningen du gick?

2012-01-09 @ 21:52:32 / URL: http://sallberglina.blogg.se/
Postat av: Nilla

Jag har gått ridledarkursen 1998, sen gick jag ju egentligen om den i våran utbildning också. När jag gick 98 var det tre veckors intensivutbildning, tror att man numera ofta delar upp den på två kurser om 10 dagar. Jag var ung och grön, och hade en grön häst, så det var tufft. Mitt tips inför ridledarkursen är att rida mycket innan och ha en, eller två, bra hästar med sig! Men det är oerhört lärorikt, och vill man ha lektioner så är den super!

2012-01-10 @ 08:56:11 / URL: http://nillashast.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus