Torsdag = Hoppning




Uppe med tuppen för att hoppa i ridhuset med Dackelino!

Ska försöka hoppa kontinuerligt varje Torsdagförmiddag då hinder från Onsdagskvällens Ninaträningar står kvar.


 



Idag var de lite knepigt eftersom de hade hoppat på medellinjen studs --> 2 språng till oxer 2 språng --> studs. Sen hade de några enkelhinder uppsatta på korta diagonaler med bl.a. vattenmatta under.

Min plan för dagen var att jobba mycket i galoppen eftersom svårigheten ligger att ha honom jämn och att jag ska vara stilla.

Galopperade över en bom med lätthet men när jag ville få tillbaka på ett så blev han stark i handen så jag fick ligga kvar och jobba ett bra tag vilket Dacke tyckte var kämpigt, till slut löste vi problemet och jag nöjde mig.

Uppvärmning



Började sen snegla på vad jag kunde börja på. Bestämde mig för att ta ett litet räcke med vattenmatta under ur båda varv men ganska kort ur sväng. Han gjorde de himla bra, hoppar  med lätthet och luftigt över - desto svårare är de i landningen att "hinna med" o fånga upp.

Här måste JAG bli mer bestämd och kvick att få tillbaka utan att jag hämmar hans framåtbjudning och blir dragig/stark själv = SVÅRT!

Studs



Därefter red jag mellan oxern och hoppade bara studsen ett par gånger. De gick väl men när jag ville landa till höger blev de vänster och jag fick inte igenom de idag.  Jag jobbade honom lite mer i galoppen till höger eftersom han blev stark och ivrig.

Kände att vi inte var helt ense idag och han var stark så jag ville inte rida linjen idag - däremot avslutade jag på en oxer med plank ur sväng som låg på metern vilket han hoppade fantastiskt fint på!




Enkelhinder är inte våra problem utan landning och ny anridning mot hinder eftersom han blir stark och drar iväg. Tror att mycket ligger i att jag måste hoppa mer ofta för att han inte ska bli så taggad som han blev idag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus