"Små skuttat"

Med ny inspiration efter att ha kikat på träningen för Ted så bestämde jag mig för att småskutta med Dacke idag som förberedande inför Torsdagens lite rejälare hinder nere på anläggningen. Det vi bör öva mer på är att svänga.

Som bilden visar kommer jag i vänstervarv (oppifrån och ska rida diagonalen o hoppa räcket) varpå Dacke förstår inte alls att han ska vända upp mot de utan bjuder gladeligen mot den lilla bomserien vi nyss hoppat.

 

Försökte styra honom tillrätta varpå han vinglar jätte mycket och blir så förvånad att han nästan glömmer lyfta på fötterna. Nästa gång var han (vi) mer förberedda på vart vi skulle.

 

 

Avslutningsvis gjorde jag en bana, hoppade bom-hinder-bom i vänster varv. Diagonalen upp till räcket, och avslutade bom-hinder-bom i höger varv.

 

Galoppen var reglerbar och han kändes "med på noterna" men skulle ändå vilja ha lite mer driv fram till hindret! Ibland är känslan att han inte tänker lyfta på benen - men de gör han, med nöje! :)

Dacke har hoppat fint och gjort byten enkelt i båda varven, men har dock försökt busa/låtsas bli rädd och frustat nöjt när jag pipit till där oppe. Han är en typiskt lat pigg häst. Sover vid hantering, leker rodeo när man rider.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus