Dagens Dacke



Trodde att jag hade o göra med en bomb idag men tvärtom så vilar han sig i form bokstavligt talat. V I L A R.

Han är så extremt lat! Gör ingenting gratis - vilket stör mig, det SKA inte behöva vara JAG som driver honom i varje steg, som bär honom - han ska bära sig själv och springa på eget intiativ.

Ett test jag gjorde idag var just att galoppera honom med lösa tyglar och stå upp och inte göra något. Snacka om att det inte fanns eget driv i honom.


Jag kommer vara riktigt noga nu framöver att rida mycket intervaller med honom och kvicka tempoväxlingar för att få honom att just bära sig själv mer.


Vi har varit för bekväma båda två och funnit de till rätta, men nu är det slut på de. Jag vet ju att han tänder till när det gäller banhoppning men jag måste kunna reglera honom bättre i grunden för att kunna rå på honom på den biten också.

Utöver detta måste vi kunna svänga snabbare vilket resulterade i en övning där man rider serpentinbågar tvärs över varann och vänder ganska sent - nästan så man ångrar sig i sista stund. Svårt att rita men ungefär såhär men att man korsar sin väg.

Det är lätt att hamna i ett "bekvämt säte" som inte gynnar er som ekipage. Kan vara viktigt att göra en kontroll. Idag gjorde jag minst sagt en "fartkontroll" på Dacke och nu fick jag en helt annan planering ridmässigt på honom.


Kommentarer
Postat av: Moa

Det är ingen fara :) Ville bara sägat så du inte tror att jag är med ;)

2011-11-21 @ 22:24:18 / URL: http://skothaastar.blogg.se/
Postat av: Lina - Team Hippoteket

brukar också testa om de funkar. min förra ponny gick de på, aqua har ja bara testat i skogen. bell gör ja det inte med. :P

2011-11-22 @ 08:59:53 / URL: http://sallberglina.blogg.se/
Postat av: Camilla- Börjar hästen bli lurvig? Tävla om timmer hos mig

Behöver hitta lite mer gas och fram på tanten. Efter vilan har hon börjat med lite "ponnyfasoner" och låtsas att hon inte känner skänkeln... :/

2011-11-22 @ 12:31:01 / URL: http://camillahastskotare.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus