Gårdagens hoppträning

Denna träning gjorde den sista gruppen igår. Det blev lite mer träning för deras del då fokus låg på hinder i följd i rytmisk men bra galopp inför tävling i helgen.

 

 

Där 1.a - 1b står fick de först jobba över bommar. Första serien var något kortare (90cm) så de fick jobba ihop hästarna och sedan lätta ur och rida på framåt över en längre serie (1.10-1.15) Därefter jobbade de i galopp över 3-4 i båda varv, med fokus på att få hästarna runt innerskänkel och inte trycka in mot mitten.

 

 

Därefter fick de travhoppa 1.a 2 gånger var. Sedan la jag upp b hindret också som en 5.5.a! Det var en jämn grupp med alla D-ponnysar och bara en storhäst vilket gjorde att jag inte behövde "bygga om" så mycket! Alla hästar gick jättebra på detta.

 

 

Därefter la vi ihop allting till en bana på relativt låga hinder till en början bara för att de skulle hitta en bra känsla i rytm, tempo och vägarnas rätta ridande. När de red banan 2.a gången fick de hoppa den höjd de skulle tävla på och la upp galoppen lite mer. Det gick alldeles strålande!

 

 

Övningen kan göras till en evighetsbana om man så vill - då kan man hoppa hindrena likt en 8-volt och ta 5.5an varannan gång höger, varannan vänster. Tänk på att evighetsbanor görs sig bäst på låg höjd då det kan bli jobbigt för hästen att gå många rundor i sträck!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus