Hoppning för "nybörjare"

Här presenterar jag gårdagens upplägg av lektionen för mina fredagsgrupper.

Uppvärmning: Lägg vikten i att hästarna är framme för skänkeln men tar de förhållande tygeltaget. Eleverna övar på lätt sits i skritt och trav för att hitta balansen.

Förberedande övning: Inför den huvudsakliga hoppningen får de rida övningen i skritt/trav för att hitta en bra väg och fortsatt övning på den lätta sitsen innan man ökar svårighetsgraden. Här ser man också ifall de uppkommer problem - ex om hästarna viker av kan vi öva på att rakrikta så de inte uppstår problem när de blir hinder.



Övning: Nu har både hästarna och eleverna fått se övningen och då bygger vi upp ett hinder. Tänk på att man bygger övningen "bakifrån" så eleverna har tid på sig att se hindret och rida en bra väg i framåtbjudning. Här har vi alltså behållt bommarna på marken först och sedan byggt upp ett kryss. Övningen sker fortfarande i trav, men jag har markerat med koner där eleverna ska öka tempot o rida framåt mot hindret. Eleverna hinner dessutom känna efter i språnget - landar hästarna i galopp bryter de av innan kortsidan kommer.

Avslutning: Ge eleverna konstruktiv kritik. När de är i den här åldern ger jag oftast bara 2 kommentarer. En som de gjorde otroligt bra och något att tänka på - blir de för mycket kommer de oftast inte ihåg nånting av de jag sa.




































Kommentarer
Postat av: Linda

Okej, men du ska inte tävla? :) Det är några hästar från gården där jag jobbade som ska vara med, tror dom går 120, 130 :)

2011-03-26 @ 12:00:07 / URL: http://lindabj.blogg.se/
Postat av: Camilla

Sv: Jo det är väl så. Jag bor deprimerande nog kvar hemma, tjänar inte tillräckligt för att ha råd med två hästar och eget just nu men jag spanar och planerar hela tiden :)

2011-03-26 @ 13:36:11 / URL: http://camillahastskotare.blogg.se/
Postat av: Lina - Team Hippoteket

SV: De du ;) haha. åkte med aqua på en klubbhoppning idag

2011-03-26 @ 13:46:25 / URL: http://sallberglina.blogg.se/
Postat av: Linda

Nä just ja, vad tråkigt.. Men som sagt, tur i oturen eller vad man ska säga!



Ja, kanske det! :)

2011-03-26 @ 15:04:46 / URL: http://lindabj.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus