TEST: Vilken elevtyp är du?

Kommer du ALLTID 5 min försent? Knoppar och flätar du inför en helt vanlig dressyrträning eller är du den som matchar från hov till hjälm när det nalkas träning på din klubb?

Du kanske TROR att du är nån av dessa elevtyper - gå igenom testet för att slutligen få svar!

Rösta för vilket alternativ du blev och kommentera gärna och berätta om det överensstämmer!

Förberedelser:

a) Förberedd? Träning är väl inte tävling så länge hästen är borstad och har utrustning anpassad för vilken träning de är så är du tillräckligt förberedd.

b) Du läser igenom målplanen för träningen samtidigt som du moffar i dig olika energipreparat för att du ska kunna ge järnet under träningen. Din häst fick gå in 3 timmar för tidigt från hagen för att 1. Hinna äta. 2 Hinna duschas. 3. Hinna med en peptalk med dig!

c) Borsta - rykta och på sin höjd linda med ett par fleecelindor som kanske har tur att matcha med de schabrak som är minst skitigast. Du känner att vikten av träningen inte ligger i utrustningen utan i din och hästens prestation.



Utrustning:
a)
Eftersom du kom försent hann du inte ens komma på dig själv att du glömde ridstövlarna hemma, därför fick du rida i enbart jodphurs idag - oturligt nog hade du satt på dig olikfärgade strumpor - vilket du ser till en klar fördel - då har du lättare koll på höger och vänster! AHA!

b)
Till och med dina hårspännen är putsade med tops och skokräm. Det säger väl allt? Eftersom det är tisdag och dressyr på schemat så har du Tisdagslindorna, Tisdagschabraket och Tisdagens hjälm. Samtidigt som du ordningsställer din häst minns du förra veckans Tisdagsträning då din mamma glömt tvätta Tisdagsschabraket och du fick använda Torsdagens istället och lektionen gick SÅ DÅLIGT - eftersom du inte kunde sluta tänka på att du hade fel schabrak. Skam!

c)
Visst är det roligt att matcha men less is more. Idag valde du din Blå Kinsland piké i blått, rött och vitt som blev snyggt med din hästs svarta benskydd och vitt schabrak. Varken fel eller fult. Bara utrustningen är funktionellt och bekvämt.

Framridning:


a) Du rider aldrig gärna fram själv eftersom du är osäker på hur man gör. Det är tränarens plikt att berätta för mig från början av passet till avskrittningen på lång tygel.

b) Du skrittar först på hårt underlag utanför ridhuset för att sedan gå in på ridbanan där det är mjukare underlag för att sedan rida in i ridhuset/paddocken där träningen ska hållas för där är underlaget ett annat och du måste skritta på lång tygel i 7 min, 3 varv i vänster och 5 i höger, och på lite kortare i ca 2½ min innan du slutligen tar kontakt med hästen helt och hållet. Avskrittningen har samma rutin men då varierar lång tygel mellan 8-9 min.

c) Lång tygel "ett par varv" du har inte större koll mer än att hästen ska få komma igång innan arbetet börjar. Så har de vart sen du var knatte på ridskola och det kommer så förbli - vare sig de är dressyr eller inte.




Under passets gång:

a) Du nickar lydigt så fort tränaren ger dig instruktioner. När du inte förstår så försöker du gissa dig till innan tränaren till slut tar in dig på mitten och förklarar. De är ju lite pinsamt gemntemot de andra eleverna att fråga när man inte förstår...

b)
"Ah fast när jag väl tar i yttertygeln så känner jag att han (hästen) häääänger sig i handen och när jag då vill driva på så spriiiinger han bara iväg och asså jaaaaaaaaaag känner ju då att öppnorna jag gör på långsidorna inte aaallls är i samma klass som de jag gör på diagonalerna?!?!"
Vem är det som undervisar vem egentligen..? När timmen väl är slut är du riktigt törstig på vatten. Inte för att passet var svettigt - du har helt enkelt snackat dig torr i munnen...

c)
Under passet är du så koncentrerad att tungan sticker ut en bit och du ser nästan irriterad ut. Efter passet berättar du för din tränare att du är nöjd och du reflekterar över dagens bästa och något du bör förbättra till nästa gång. Tackar tränaren ödmjukt och klappar om din häst - vare sig de har gått SUPER eller mindre bra. De finns ALDRIG en dålig träning.

Efter passet:
a)
Du sitter på hästen och skrittar av med ena handen hängandes rakt ner och du tittar lite håglöst på nästa elever som kommer in. Oj så överstylade de verkar vara... till och med knapparna på pikén matchar svansrosetten OCH bootsen..?

b)
Du sitter av och börjar genast stretcha din häst medan mamma/pappa håller i andra änden av tygeln och svampar av hästens panna FAST AKTA FLÄTAN I PANNLUGGEN!!!) och du tittar lite hånfullt på nästa elev som kommer in som verkar ha budgetklass på sin utrustning, bara de bästa är gott nog för de bästa ekipaget tänker du.

c)
Du hoppar av din häst, knäpper upp sadelgjorden och tar tygeln över halsen för att leda din häst. Samtidigt ser du till att boka en ny träningstid för din tränare och tänker att: Vilken tur att jag inte köpte de där onödiga benskydden förra veckan, då hade jag kanske inte haft råd att träna nästa vecka och vad är inte viktigare än en bra tränare som förgyller ens häst och ryttarliv..?

Resultat:






Vilken elevtyp blev du?




Kommentarer
Postat av: Marie

Vi hemma blev bara C

2011-06-20 @ 11:21:46 / URL: http://stallbrannebo.blogg.se/
Postat av: Anneli Johansson - Bloggtävling i samarbete med Mountain Horse

lite smås koj, belv C här med

men visst kunde något stämma in på dom övriga ;)

svarade a på första tex. haha förberedda ;)

har ju åkt ifrån min hjälp till tävlingar opss

2011-06-20 @ 12:47:33 / URL: http://stallekekullen.blogg.se/
Postat av: Lamia / Hästsport

Haha jag är lätt A om man ser till punklighet och ordning! Kollar fel tider, kommer sent, glömmer saker, hinner inte ta bort spån ur svansen...

Dock tränar jag bara för månadstränare vår o höst så jag försöker numera komma i tid ;)

2011-06-20 @ 15:49:56 / URL: http://lamiamichelle.blogg.se/
Postat av: Emma Elfstrand - hästblogg

haha, jag blev nån blandning mella b och c ;)

2011-06-21 @ 10:07:11 / URL: http://catago.blogg.se/
Postat av: Camilla

Blev B/C mest åt B hållet :P

2011-06-21 @ 12:46:33 / URL: http://camillahastskotare.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus